DAVIS CUP

Davis Cup: Το σήκωσε η Ρωσία με πρωταγωνιστές Μεντβέντεβ και Ρούμπλεβ

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ πανηγυρίζει κόντρα στον Μονφίς
Ο Αντρέι Ρούμπλεφ πανηγυρίζει κόντρα στον Μονφίς © 2021 AARON DOSTER/AP IMAGES

Η Ρωσία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί επικράτησε στον τελικό της Κροατίας και κατέκτησε το Davis Cup έχοντας για πρωταγωνιστές τους Μεντβέντεβ και Ρούμπλεβ.

Επισήμως πρωταθλήτρια κόσμου η Ρωσια! Ο Ντανίλ Μεντβέντεβ έκανε το καθήκον του ως ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του και πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό ματς κέρδισε τον Μάριν Τσίλιτς με 7-6(7) 6-2 χαρίζοντας τον τίτλο του Davis Cup 2021 στην χώρα του.

Το ματς ξεκίνησε αρκετά ισορροπημένα με τους δύο τενίστες να είναι σταθεροί πίσω από τα service games τους. Ο Μεντβέντεβ έφτασε πρώτος σε break point στο 3-3 αλλά ο Τσίλιτς παρέμεινε ψύχραιμος και κράτησε το σερβίς του.

Το σετ οδηγήθηκε στο tie-break όπου εξελίχθηκε σε παιχνίδι νεύρων και απανωτών mini breaks, με τον Μεντβέντεβ να επικρατεί με 9-7 καταφέρνοντας να ξεπεράσει την πίεση του Κροάτη που έπαιζε εξαιρετικό τένις.

Στο δεύτερο σετ η ψυχολογία ήταν πλέον με το μέρος του Ρώσου που πέτυχε με εύκολο τρόπο το μπρέικ στο 2-1 υπέρ του. Από εκεί και πέρα ο Μεντβέντεβ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του κλείνοντας το ματς στο 6-2. Η σεζόν του Ρώσου τελείωσε έτσι με τον καλύτερο τρόπο.

Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος σε επίπεδο Davis Cup για την Ρωσία η οποία πραγματοποίησε μια ονειρεμένη χρονιά σε επίπεδο εθνικών ομάδων κατακτώντας παράλληλα και το ATP Cup και αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο παικτών που κατέχει.

ΠΗΓΗ: Tennis24.gr

TAGS DAVIS CUP ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ