DAVIS CUP

Davis Cup: Κόντρα στην Τυνησία η Ελλάδα

Michail Pervolarakis of Greece hits a shot against Aleksandre Metreveli of Georgia during their match at the ATP Cup tennis tournament in Sydney, Wednesday, Jan. 5, 2022. (AP Photo/Steve Christo)
Michail Pervolarakis of Greece hits a shot against Aleksandre Metreveli of Georgia during their match at the ATP Cup tennis tournament in Sydney, Wednesday, Jan. 5, 2022. (AP Photo/Steve Christo) AP

Η Εθνική ομάδα τένις θα αντιμετωπίσει την Τυνησία στο πλαίσιο του Davis Cup και οι αναμετρήσεις θα γίνουν 16-17 ή 18-19 Σεπτεμβρίου.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στα γραφεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τένις στο Λονδίνο, η κλήρωση για τις αναμετρήσεις του Davis Cup τον Σεπτέμβρη, τόσο για το World Group I όσο και για το World Group ΙΙ που συμμετέχει η Εθνική μας.

Μετά τη συγκλονιστική πρόκριση επί της Τζαμάϊκα τον Μάρτιο στην Παλλήνη, η Εθνική ομάδα Davis Cup της Ελλάδας θα ταξιδέψει στην Τυνησία που καταλαμβάνει το Νο7 του ταμπλό και θα επιλέξει και την επιφάνεια διεξαγωγής των αγώνων που λογικά θα είναι χωμάτινη.

Οι αναμετρήσεις θα γίνουν 16-17 ή 18-19 Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες μετά το τέλος του Αμερικανικού Όπεν (29/08-11/09).

Η νικήτρια ομάδα θα προκριθεί στο World Group I Play-offs 2023, διεκδικώντας έτσι την συμμετοχή της στο World Group I και κατ’επέκταση την πιθανότητα να βρεθεί στο Davis Cup Finals όπου συμμετέχουν οι 12 καλύτερες εθνικές ομάδες.

Η Τυνησία διαθέτει τον Μάλεκ Τζαζίρι στη σύνθεσή της, πρώην Νο42 και νυν Νο347 της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο ο 38χρονος άσος έχει να αγωνιστεί ένα χρόνο σε επαγγελματικό τουρνουά και το πιθανότερο είναι να μην αγωνιστεί.

Παράλληλα, η Αφρικανική χώρα έχει τρεις τενίστες μέσα στο Top500 και σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς, η Εθνική Ελλάδος θα έχει δύσκολο έργο.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS DAVIS CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ