ATP

Davis Cup: Για την υπέρβαση την Κυριακή (19/9) η Ελλάδα

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς στο Davis Cup
Ο Πέτρος Τσιτσιπάς στο Davis Cup PHOTO CREDITS: INTIME SPORTS

Η Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου είναι πολύ απαιτητική για την Εθνική στο Davis Cup, αφού είναι αναγκαίο να γίνει υπέρβαση.

Η Εθνική μας ομάδα Davis Cup γνώρισε δυο ήττες το Σάββατο (18/9) στην 1η ημέρα αγώνων του tie με τους Λιθουανούς, πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και χρειάζεται να κάνει υπέρβαση την Κυριακή για να κατακτήσει την άνοδο στο World Group I.

Πέτρος Τσιτσιπάς και Μιχάλης Περβολαράκης ηττήθηκαν από τους Ρικάρντας Μπεράνκις και Λαουρίνας Γκριγκέλις αντίστοιχα και η Λιθουανία προηγείται με 0-2 στη σειρά.

Απέχει μόλις μια νίκη από την άνοδο, με την Ελλάδα να καλείται να κάνει σπουδαία πράγματα στη 2η ημέρα αγώνων του Lyttos Beach, αν θέλει να πανηγυρίσει τη σπουδαιότερη πρόκριση στην ιστορία της.

Η απουσία του Στέφανου Τσιτσιπά από τους αγώνες του Σαββάτου, ήταν καθοριστική. Οι Λιθουανοί την εκμεταλλεύτηκαν και κέρδισαν τα δυο ματς του μονού, έχοντας σαφώς το πάνω χέρι πλέον στη μάχη της ανόδου.

Τρεις αγώνες την Κυριακή

Το πρόγραμμα θα ανοίξει στις 10:00 με τη μάχη του διπλού. Εκεί, η Εθνική μας θα έχει το πάνω χέρι, μιας και διαθέτει εξαιρετικούς διπλίστες. Η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη για να μειωθεί σε 1-2 η σειρά.

Για τη Λιθουανία θα αγωνιστούν κατά πάσα πιθανότητα οι Έντας Μπουτβίλας και Βίλιους Γκαούμπας. Άγνωστη είναι η δυάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας, με τις πιθανότητες να είναι υπέρ των Περβολαράκη/Π.Τσιτσιπά.

Αν η Ελλάδα όντως μειώσει στο σκορ, τότε η πρόκριση θα κριθεί στα δυο ματς του μονού, που θα ακολουθήσουν. Στο πρώτο, ο Νο1 της Ελλάδας, θα αντιμετωπίσει τον Νο1 της Λιθουανίας.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται άμεσα, έχουν να κάνουν με την κατάσταση υγείας του Στέφανου Τσιτσιπά. Αν ο 23χρονος πρωταθλητής, ξεπέρασε το πρόβλημα με το νεύρωμα στο πέλμα του αριστερού του ποδιού, τότε θα μπει στη μάχη και θα αντιμετωπίσει τον Ρικάρντας Μπεράνκις, σε μια μάχη που μπορεί να κρίνει πολλά.

Αν δεν είναι έτοιμος να δώσει το παρών ο Στέφανος, τότε τον Μπεράνκις θα αντιμετωπίσει ο Μιχάλης Περβολαράκης. Το τελευταίο ματς της ημέρας θα είναι ανάμεσα στα Νο2 των δυο χωρών.

Με την παρούσα κατάσταση πάντως, το πρόγραμμα διαμορφώνεται έτσι:

Περβολαράκης / Π. Τσιτσιπάς - Μπουτβίλας / Γκαούμπας
Περβολαράκης - Μπεράνκις
Π. Τσιτσιπάς - Γκριγκέλις

Πηγή: Tennis24

TAGS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ