CINCINNATI MASTERS

Cincinnati Masters: Προελαύνει ο Αλκαράθ, πέρασε το τεστ του Σαποβάλοφ ο Μεντβέντεφ

Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει απέναντι στον Χατσάνοφ
Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει απέναντι στον Χατσάνοφ 2022 AP PHOTO/JEAN-FRANCOIS BADIAS

Ο Κάρλος Αλκαράθ επικράτησε εύκολα 2-0 σετ του Τσίλιτς, ενώ ο Μεντβέντεφ επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ του Σαποβάλοφ για να προκριθούν στα προημιτελικά του Cincinnati Masters.

Ο Κάρλος Αλκαράθ είναι ο μοναδικός τενίστας τη φετινή σεζόν που έχει κατακτήσει δύο Masters 1000 τίτλους (Μαϊάμι, Μαδρίτη) και την Πέμπτη έγινε ο νεαρότερος quarterfinalist στο Western & Southern Open, μετά τον Άντι Μάρει πριν 16 χρόνια!

Ο 19χρονος Ισπανός, επικράτησε 7-6(4), 6-1 του Μάριν Τσίλιτς και προκρίθηκε στους “8” του Cincinnati Masters, έχοντας την ευκαιρία να πάει βαθιά σε ένα ακόμη Masters τουρνουά. Σε περίπτωση, μάλιστα, που κατακτήσει τον τίτλο στο Σινσινάτι, θα ανέβει στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπερνώντας τους Ράφαελ Ναδάλ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ στην ATP Rankings.

Το Νο4 της κατάταξης, θα μπορούσε να είχε κλείσει πιο εύκολο το ματς αν εκμεταλλευόταν τα δύο set points όταν σέρβιρε στο 5-4 για την κατάκτηση του εναρκτήριου σετ.

Πραγματοποιώντας, όμως, ένα πολύ δυνατό tie break, πήρε το πολυπόθητο προβάδισμα και στη συνέχεια κυριάρχησε του έμπειρου Κροάτη στο court, κλείνοντας θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον αριστερόχειρα Κάμερον Νόρι ο οποίος έκανε περίπατο στο τελευταίο ματς της ημέρας, βάζοντας τελος στην τρελή κούρσα του Μπεν Σέλτον με νίκη 6-0, 6-2 επί του πρωταθλητή του NCAA.

Ήταν η 17η νίκη του Αλκαράθ σε σύνολο 20 αγώνων που έχει δώσει φέτος σε ATP Masters 1000.

“Ήξερα ότι ο Μάριν είναι ένας πολύ επιθετικός παίκτης και έπρεπε να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στο ματς. Ήξερα ότι θα είναι δύσκολο ματς και θα πρέπει να είμαι πολύ δυνατός πνευματικά. Ήξερα ότι θα έχω τις ευκαιρίες μου στο σπουδαίο σερβίς του. Είμαι πολύ χαρούμενος με την απόδοσή μου και τη συγκέντρωση που είχα στο ματς” είπε ο Αλκαράθ.

Ο άλλος προημιτελικός στο κάτω μέρος του ταμπλό είναι ανάμεσα στον Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ και τον Μπόρνα Τσόριτς.

Πέρασε το τεστ του Σαποβάλοφ ο Μεντβέντεφ

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ έγινε ο δεύτερος, χρονικά, τενίστας που εξασφαλίζει την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Western & Southern Open, μετά την straight sets νίκη επί του Ντένις Σαποβάλοφ, στο ξεκίνημα του αγωνιστικού προγράμματος της Πέμπτης στο Σινσινάτι.

Το Νο1 του ταμπλό και του κόσμου, επικράτησε 7-5, 7-5 του αριστερόχειρα Καναδού και θα συναντήσει στους “8” τον υπερφορμαρισμένο Τέιλορ Φριτς ο οποίος στο πρώτο ματς της 5ης ημέρας, κέρδισε με ανατροπή τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Μετά την απουσία του από το Wimbledon, λόγω της απαγόρευσης σε Ρώσους αθλητές και τον πρόωρο αποκλεισμό του στο Montreal Masters, ο Μεντβέντεφ βρίσκει τη φόρμα του, λίγες εβδομάδες πριν ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για την υπεράσπιση του τίτλου του στο US Open, εκεί όπου πέρυσι δεν επέτρεψε στον Νόβακ Τζόκοβιτς να ολοκληρώσει το ιστορικό ημερολογιακό Grand Slam.

Ο Μεντβέντεφ πέτυχε τρία breaks έναντι ενός του αντιπάλου του στο ματς, τελειώνοντας την υπόθεση πρόκριση σε 1 ώρα και 47 λεπτά αγώνα.

Ο Σαποβάλοφ ισοφάρισε το γρήγορο break που πέτυχε ο Ρώσος στο ξεκίνημα του ματς, με τον Μεντβέντεφ να πετυχαίνει νέο break στο 11ο game (6-5) του εναρκτήριου σετ, σερβίροντας επιτυχημένα για το προβάδισμα στο σκορ.

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι αμφίρροπο, με τον Μεντβέντεφ να είναι πιο πιεστικός στις επιστροφές του και να φτάνει τελικά στο χρυσό break και πάλι στο 11ο game (6-5) του 2ου σετ.

Το 2019 ο Μεντβέντεφ είχε κερδίσει τον παρθενικό τίτλο Masters της καριέρας του στο Σινσινάτι και αυτή ήταν η 13η νίκη του σε 17 ματς που έχει δώσει στο Western & Southern Open.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS CINCINNATI MASTERS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ