MIAMI OPEN

Χατσάνοφ - Τσιτσιπάς 2-0: Ο Στέφανος υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του Ρώσου

Ο Καρέν Χατσάνοφ
Ο Καρέν Χατσάνοφ @ 2023 MARK J. TERILL / AP IMAGES

Ο Καρέν Χατσάνοφ τερμάτισε την πορεία του Τσιτσιπά στο Miami Open, καθώς επικράτησε με 2-0 σετ (7-6, 6-4) και πήρε αυτός την πρόκριση στα προημιτελικά του αμερικανικού τουρνουά.

Ο Καρέν Χατσάνοφ (Νο.16 της παγκόσμιας κατάταξης) νίκησε τον Στέφανο Τσιτσιπά (Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης) 2-0 σετ (7-6, 6-4) και πήρε την πρόκριση στους "8" του Miami Open.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του 26χρονου Ρώσου τενίστα κόντρα στον Τσιτσιπά, καθώς στα προηγούμενα έξι ματς ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν αυτός που πανηγύρισε στο τέλος.

Ο Χατσάνοφ θα αναμετρηθεί με τον νικητή του αγώνα Φρανσίσκο Τσερούντουλο - Λορέντσο Σονέγκο για τους "8" του τουρνουά στο Μαϊάμι.

Το ματς

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους δύο τενίστες να κρατούν αρκετά εύκολα τα σερβίς τους. Ενδεικτικό είναι ότι ο Στέφανος απείλησε για πρώτη φορά το σερβίς του Ρώσου τενίστα στο έβδομο game, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει τον πόντο στα δύο "διαθέσιμα" break points.

Από την άλλη πλευρά ο Χατσάνοφ έφτασε κοντά στο να κάνει το break στο δέκατο game, όμως ο Τσιτσιπάς έσβησε στο break point και ισοφάρισε σε 5-5. Οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν σε tie-break, όπου ο Χατσάνοφ επικράτησε με 7-4 και πήρε το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστες κρατούσαν εύκολα το σερβίς τους μέχρι και το πέμπτο game. Εκεί ο Χατσάνοφ έσπασε και με love game μάλιστα το σερβίς του Τσιτσιπά, κάνοντας το πρώτο break στο ματς και ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του σετ (3-2).

Ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να φέρει τούμπα το ματς, όμως δεν κατάφερε να κάνει κάποιο break στο σερβίς του Χατσάνοφ, με το (6-4) να είναι το τελικό σκορ του δεύτερου σετ.

TAGS MIAMI OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ