US OPEN

Χατσάνοφ - Κύργιος 3-2: Ο Ρώσος προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open, ξέσπασε στις ρακέτες του ο Αυστραλός

Ο Νικ Κύργιος
Ο Νικ Κύργιος PRINT SCREEN

Ο Καρέν Χατσάνοφ πέτυχε μια ιστορική νίκη απέναντι στον Νικ Κύργιο, καθώς επικράτησε με 3-2 σετ 7-5, 4-6, 7-5, 6-7(3), 6-4 και προκρίθηκε στον ημιτελικό του US Open. Ξέσπασε στις ρακέτες του ο Αυστραλός τενίστας.

Μετά από μια φοβερή μάχη που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ο Κάρεν Χατσάνοφ έφτασε στη νίκη στα 5 σετ επί του Νικ Κύργιου και προκρίθηκε στον πρώτο Grand Slam ημιτελικό της καριέρας του.

Ο ντεφορμέ Ρώσος που έχει πέσει στο Νο31 της παγκόσμιας κατάταξης, πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και κατάφερε να διατηρήσει τη ψυχραιμία του όταν ο Κύργιος έστειλε στο 5ο σετ τον προημιτελικό, επικρατώντας με 7-5, 4-6, 7-5, 6-7(3), 6-4 του αντιπάλου του, μετά από 3 ώρες και 39 λεπτά αγώνα στο Arthur Ashe και συνεχίζει την πορεία του στο US Open.

Ο Νικ Κύργιος έχασε για μια ακόμα φορά την ψυχραιμία του μετά το φινάλε του αγώνα, καθώς αφού έκανε χειραψία με τον διαιτητή, έσπασε δύο από τις ρακέτες του και για μια ακόμα φορά έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής.

Ο Κύργιος που είναι από τους πιο φορμαρισμένους τενίστες των τελευταίων μηνών, προερχόταν από τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και έδειχνε να είναι έτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του, μετά και την πρόσφατη συμμετοχή του στον τελικό του Wimbledon. Όμως, ήταν ιδιαίτερα αναποτελεσματικός στις ευκαιρίες του για break (2/9) και οι επιστροφές του δεν βρέθηκαν στην καλύτερη δυνατή μέρα.

"Τα κατάφερα, τα κατάφερα. Είμαι πολύ υπερήφανος για τον εαυτό μου. Ήμουν συγκεντρωμένος από την αρχή μέχρι το τέλος. Ήταν ένα τρελό ματς αλλά ήρθα έτοιμος να παλέψω και να παίξω πέντε σετ" είπε ο 26χρονος Ρώσος ο οποίος στα ημιτελικά του US Open θα αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ που νωρίτερα κέρδισε με εντυπωσιακό τρόπο τον Ματέο Μπερετίνι.

Το σερβίς κυριάρχησε στα δύο πρώτα σετ της αναμέτρησης του Χατσάνοφ με τον Κύργιο, χωρίς να υπάρχουν μεγάλα ράλι και το κοινό δεν είχε μεγάλη συμμετοχή. Από το 3ο σετ, όμως, τα ράλι μεγάλωσαν και οι θεατές άρχισαν να δημιουργούν διαφορετική κατάσταση στις κερκίδες με τον Κύργιο να τους ξεσηκώνει όταν έστειλε το ματς στο 5ο σετ.

Το γρήγορο break του Χατσάνοφ (1-0), του έδωσε σαφές προβάδισμα στο 5ο σετ και παρά την προσπάθεια του Κύργιου να πάρει πίσω το break (0/2 break points), έφτασε στην πολυπόθητη νίκη και στους "4" καλύτερους του Αμερικανικού Όπεν.

Ο Χατσάνοφ τελείωσε το ματς με 63 winners εκ των οποίων οι 30 άσοι ενώ είχε τα μισά λάθη από τον Κύργιο (31 έναντι 58), με τον Αυστραλό να έχει συνολικά 75 winners (31 άσους).

Πηγή: Tennis24

TAGS US OPEN ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ