ROLAND GARROS

Χατσάνοφ - Αλκαράθ 0-3: Προκρίθηκε στους οκτώ του Roland Garros χωρίς μεγάλη δυσκολία, αντιμετωπίζει τον Ζβέρεφ

Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει απέναντι στον Χατσάνοφ
Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει απέναντι στον Χατσάνοφ 2022 AP PHOTO/JEAN-FRANCOIS BADIAS

Ο Κάρλος Αλκαράθ (Νο6) επικράτησε 3-0 (6-1, 6-4, 6-4) του Κάρεν Χατσάνοφ (Νο25) και προκρίθηκε στους οκτώ του Roland Garros χωρίς να αντιμετωπίσει μεγάλη δυσκολία. Κόντρα στον Ζβέρεφ (No3) στην επόμενη φάση.

Μόλις εννέα games κατάφερε να αποσπάσει από τον Κάρλος Αλκαράθ (No6) ο Κάρεν Χατσάνοφ (No25), στο βραδινό ματς του Philippe Chatrier. Ο 19χρονος Ισπανός κέρδισε τον Νο25 της παγκόσμιας κατάταξης και προκρίθηκε για 2η φορά στην καριέρα του σε προημιτελικά Grand Slam διοργάνωσης.

Eπικράτησε του Ρώσου με 6-1, 6-4, 6-4 μετά από 2 ώρες και 14 λεπτά αγώνα, “σφραγίζοντας” το ντέρμπι με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (No3) στην επόμενη φάση του Roland Garros.

Την 6η του νίκη καριέρας στο Γαλλικό Όπεν πανηγύρισε ο Ισπανός, που έφτασε τις 14 συνεχόμενες νίκες στο Tour και έχει βάλει πλώρη για τον παρθενικό ημιτελικό του σε Major τουρνουά.

Ο Αλκαράθ κέρδισε 60/86 πόντους πίσω από το σερβίς του και εκμεταλλεύτηκε 5/12 break points, φτάνοντας στη straight sets επικράτηση, με χαρακτηριστική άνεση. Μόλις ένα break δέχθηκε ο 19χρονος από τον Χατσάνοφ (1/4 b.p.), στις αρχές του 3ου set, με τον Ρώσο να μη μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του αντιπάλου του καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς.

Με 37 winners και 30 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον αγώνα ο νικητής, ενώ ο Χατσάνοφ υπέπεσε σε 35 unforced errors, βγάζοντας μόλις 19 winners. Τους λιγότερους από αυτούς που είχε βγάλει σε όλα τα προηγούμενα ματς του στο τουρνουά φέτος.

Ο Αλκαράθ, πλέον, μετράει 32 κερδισμένα sets από τα 40 που έχει παίξει στις 14 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις του, που συνδυάστηκαν, φυσικά, με νίκες.

Από την έναρξη της πορείας του στο Masters της Μαδρίτης, όπου στέφθηκε νικητής, μέχρι τη νικητήρια παρουσία του στο 500άρι τουρνουά της Βαρκελώνης και την είσοδό του στην τελική “8άδα” του Γαλλικού Όπεν αυτή την εβδομάδα.

Η πρώτη του παρουσία στους “8” Major τουρνουά, ήταν πέρυσι στο Αμερικανικό Όπεν.

Πηγή: Tennis24.gr.

TAGS ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ