CANADIAN OPEN

Canadian Open: Η Χαντάντ Μάια πέταξε εκτός την Σφιόντεκ από το Τορόντο

Beatriz Haddad Maia of Brazil returns a shot from Anhelina Kalinina of Ukraine, at the Miami Open tennis tournament, Sunday, March 27, 2022, in Miami Gardens, Fla. (AP Photo/Wilfredo Lee)
Beatriz Haddad Maia of Brazil returns a shot from Anhelina Kalinina of Ukraine, at the Miami Open tennis tournament, Sunday, March 27, 2022, in Miami Gardens, Fla. (AP Photo/Wilfredo Lee) © 2022 WILFREDO LEE/ AP IMAGES

Μεγάλη έκπληξη από την Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια η οποία επικράτησε 2-1 σετ της Σφιόντεκ και την πέταξε εκτός συνέχειας του Canadian Open.

Ακέφαλο έμεινε το ταμπλό του National Bank Open στο Τορόντο, καθώς η Νο1 τενίστρια του κόσμου, Ίγκα Σφιόντεκ, τέθηκε νοκ-άουτ στη φάση των “16” της διοργάνωσης, από την εκπληκτική φέτος, Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια!

Η Βραζιλιάνα, έγινε η 1η τενίστρια από τη χώρα της που κερδίζει την κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης. Και για να το κάνει, χρειάστηκε τέσσερα match points και… τρεις ώρες μεγάλης μάχης.

Η Νο24 του κόσμου, επικράτησε της 20χρονης Πολωνής με 6-4, 3-6, 7-5 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του θεσμού, όπου θα συναντήσει μια εκ των Μπελίντα Μπέντσιτς και Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα.

Εκμεταλλευόμενη το ασταθές σερβίς της Σφιόντεκ, η Μάια την πίεσε, δημιούργησε 19(!) ευκαιρίες για break και στο τέλος χαμογέλασε, παίρνοντας την σπουδαία πρόκριση για τις “8” καλύτερες του Τορόντο.

Αυτή, ήταν η 3η ήττα της Πολωνής, στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις της στο Tour. Μετά το ιστορικό σερί των 37 νικών, τις τελευταίες εβδομάδες δεν… πείθει με την απόδοσή της, κι ως εκ τούτου, για 3ο συνεχόμενο τουρνουά, δεν ξεπέρασε ούτε τη φάση των προημιτελικών.

Η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο, σέρβιρε εννέα διπλά λάθη και κέρδισε μόλις 23/51 πόντους πίσω από το 2ο σερβίς της, βλέποντας τη Χαντάντ Μάια να παραμένει ψύχραιμη ακόμη και μετά τα τρία χαμένα match points.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS CANADIAN OPEN WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ