BARCELONA OPEN

Barcelona Open: Πέρασε ο Σαποβάλοβ και περιμένει τον νικητή του Τσιτσιπάς - Κασίν

Ο Ντένις Σαποβάλοβ στο Rome Masters
Ο Ντένις Σαποβάλοβ στο Rome Masters 2021 AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO

Την πρόκριση για τους “16” του Barcelona Open πήρε ο Ντένις Σαποβάλοβ, νικώντας τον Ζοζέφ Κόβαλικ που προερχόταν από τα προκριματικά με 6-4, 6-3, σε διάστημα 80 αγωνιστικών λεπτών και περιμένει τον Στέφανο Τσιτσιπά, εφόσον ο πρωταθλητής μας αποκλείσει τον Πέντρο Κασίν.

Την πρόκριση για τους “16” του Barcelona Open πήρε ο Ντένις Σαποβάλοβ, νικώντας τον Ζοζέφ Κόβαλικ που προερχόταν από τα προκριματικά με 6-4, 6-3, σε διάστημα 80 αγωνιστικών λεπτών, και περιμένει τον Στέφανο Τσιτσιπά για να διεκδικήσει την είσοδό του στην 8αδα, εφόσον ο πρωταθλητής μας αποκλείσει τον Πέντρο Κασίν.

Στο 1ο set, το παιχνίδι έμοιαζε αρκετά ισορροπημένο, καθώς αμφότεροι είχαν θέσει σε προτεραιότητα την ακεραιότητα των service τους, και έτσι το σκορ παρέμενε ισόπαλο μέχρι και το 8ο game (4-4).

Στο αμέσως επόμενο, ο 24χρονος Καναδός κράτησε στους δύο πόντους τον No155 του κόσμου, και εν συνεχεία του έσπασε για πρώτη φορά το service, κλείνοντας ιδανικά την πρώτη στροφή του αγώνα (6-4).

Στο 2ο μέρος του παιχνιδιού, και πάλι ο Σαποβάλοφ ξεκίνησε πρώτος να σερβίρει, και έτσι διατηρούσε ένα ισχνό προβάδισμα μέχρι και το 3ο game (2-1). Στο 4ο game, διπλασίασε τα break του στο παιχνίδι, ενώ στο επόμενο αύξησε κι’ άλλο τη διαφορά, “κλειδώνοντας” επί της ουσίας τη νίκη (4-1).

Στην εξέλιξη της αναμέτρησης, ο No28 της ATP κατάταξης έκανε συντήρηση δυνάμεων και ήλεγξε το ρυθμό, ούτως ώστε να μείνει η διαφορά στα ίδια επίπεδα και να επικρατήσει τελικώς του 30χρονου Σλοβάκου, για να περάσει στην επόμενη φάση της χωμάτινης διοργάνωσης στη Βαρκελώνη (6-3).

Παράλληλα διεξαγόταν και η αναμέτρηση ανάμεσα σε Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και Εμίλιο Γκόμεζ, με τον 31χρονο Βούλγαρο να επικρατεί με 6-3, 6-1 μέσα σε 63 λεπτά, και να περνάει στους “16” της ATP 500 διοργάνωσης στην Ισπανία.

Πηγή: tennis24

TAGS BARCELONA OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ