BARCELONA OPEN

Barcelona Open: Μεγάλη νίκη για Τσιτσιπά και Μαχούτ στα διπλά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Monte-Carlo Masters το 2022 κόντρα στον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Monte-Carlo Masters το 2022 κόντρα στον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα © 2022 DANIEL COLE/ASSOCIATED PRESS

O Στέφανος Τσιτσιπάς μαζί με τον Νίκολα Μαχούτ επικράτησαν 2-0 σετ κόντρα στους Μάτβε Μίντελκουπ και Αντρέας Μις και προκρίθηκαν στα προημιτελικά των διπλών του Barcelona Open.

Στέφανος Τσιτσιπάς και Νίκολα Μαχούτ έκαναν εξαιρετική πρεμιέρα στο Barcelona Open επικρατώντας των Μάτβε Μίντελκουπ και Αντρέας Μις με 7-6(2), 6-4 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά.

Μια νίκη η οποία μόνο τυχαία δεν ήταν καθώς σημειώθηκε απέναντι σε δύο έμπειρους διπλίστες με τον Μίντελκουπ να μετράει 14 τίτλους καριέρας στα διπλά, ενώ πέρσι ήταν ημιφιναλίστ στο Roland Garros, ενώ ο Μις είναι δύο φορές νικητής στο γαλλικό όπεν (2019, 2020), ενώ μαζί με τον Κέβιν Κράβιτζ` είχαν κατακτήσει το περσινό Barcelona Open.

Βέβαια δεν ξεχνάμε τον πιο έμπειρο διπλίστα απ’ όλους, τον Γάλλο Μαχούτ, των 5 Grand Slam και των 7 Masters 1000, κατακτώντας τους περισσότερους με τον αχώριστο σχεδόν παρτενέρ του, Πιερ Ουγκ Ερμπέρ.

Μετά από ένα “κλειστό” 1ο σετ, στο οποίο Τσιτσιπάς και Μαχούτ χρειάστηκε να κάνουν ένα μεγάλο hold στο 3ο game σβήνοντας δύο break-points (2-1), τα δύο ζευγάρια πήγαν σε tie-break, εκεί όπου το ελληνογαλλικό δίδυμο αποδείχτηκε πιο προσεκτικό.

Αρχικά πήραν πίσω άμεσα το mini-break των Μίντελκουπ/Μις ισοφαρίζοντας σε 1/1, ενώ στη συνέχεια μετέτρεψαν το 1/2 σε 7/2 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Το 2ο set ξεκίνησε ιδανικά για Τσιτσιπά και Μαχούτ, οι οποίοι έφτασαν στο break μετά από 4 μαγικές επιστροφές, οι τρεις από τον Τσιτσιπά και μια από τον Μαχούτ, ένα break το οποίο εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο αμέσως μετά παίρνοντας προβάδισμα με 2-0.

Μάλιστα στο αμέσως επόμενο game Τσιτσιπάς και Μαχούτ είχαν την ευκαιρία να κάνουν και δεύτερο break προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν το κακό μομέντουμ του Μίντελκουπ που έκανε αρκετά λάθη, ωστόσο Μίντελκουπ και Μις όχι μόνο κατάφεραν να σβήσουν το διπλό break-point μειώνοντας σε 2-1, αλλά στη συνέχεια πήραν πίσω το χαμένο του service, ένα break το οποίο εξαργύρωσαν με ένα εύκολο hold παίρνοντας προβάδισμα με 3-2.

Το καθοριστικό break για Τσιτσιπά και Μαχούτ ήρθε στο 9ο game παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα με 5-4, αλλά και τις μπάλες στα χέρια και συγκεκριμένα σε αυτά του Στέφανου Τσιτσιπά για να κλείσουν το ματς, αλλά και το εισιτήριο για τα προημιτελικά κάτι που έκαναν μ’ ένα σχετικά εύκολο hold.

Στη φάση των “8” Τσιτσιπάς και Μαχούτ θα αντιμετωπίσουν τους νικητές από την αναμέτρηση των Νο1 του ταμπλό και περσινούς φιναλίστ Κούλχοφ/Σκάπσκι οι οποίοι θα αγωνιστούν την Τετάρτη (19/4) απέναντι στους Μπολέλι/Γκρανολέ.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS BARCELONA OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ