AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Στα ημιτελικά ο Ναδάλ μετά από επικό ματς με τον Σαποβάλοφ

Ο Ράφα Ναδάλ πέτυχε την 71η νίκη του στο Australian Open
Ο Ράφα Ναδάλ πέτυχε την 71η νίκη του στο Australian Open AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Ο Ραφαέλ Ναδάλ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open και φουλάρει για το 21ο Grand Slam της καριέρας του. Ο Ισπανός νίκησε 3-2 σετ τον Ντένις Σαποβάλοφ και στην 4άδα θα παίξει με το νικητή του αγώνα Μπερετίνι - Μονφίς.

Σε ένα επικό παιχνίδι που κρίθηκε στα πέντε σετ, ο Ραφαέλ Ναδάλ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open και συνεχίζει την πορεία του για την κατάκτηση του 21ου Grand Slam της καριέρας του. Ο Ισπανός τενίστας (Νο5) επιβλήθηκε 3-2 του Καναδού, Ντένις Σαποβάλοφ (Νο14), ο οποίος είχε αποκλείσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (No3). Ο Ναδάλ θα παίξει με το νικητή του αγώνα Ματέο Μπερετίνι (No7) - Γκαέλ Μονφίς (No20).

Ο Ισπανός φαινόταν πως θα έφτανε σχετικά εύκολα στην πρόκριση, κατακτώντας τα δύο πρώτα σετ με 6-3 και 6-4 αντίστοιχα. Λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο, με τον Σαποβάλοφ να βρίσκει τα ψυχικά αποθέματα να κάνει μια τεράστια αντεπίθεση και να κάνει δικά του τα δύο επόμενα με 6-4 και 6-3, βάζοντας στα... σχοινιά τον πολύπειρο αντίπαλό του, ο οποίος έβλεπε να γλιστράει η πρόκριση από τα χέρια του.

Στο πέμπτο σετ όμως μίλησε η εμπειρία και η κλάση του Ναδάλ, ο οποίος ήταν ψύχραιμος, αποτελεσματικός και με 6-3 κατάφερε να το κάνει δικό του και να παίρνει το εισιτήριο για την 4άδα. Ο 36χρονος έχει κατακτήσει μόλις μια φορά το Australian Open και συγκεκριμένα το 2009, ενώ ήταν φιναλίστ τέσσερις φορές (2012, 2014, 2017, 2019). Πάντως, δείχνει σε καλή κατάσταση για να το κάνει δικό του για πρώτη φορά ύστερα από 13 χρόνια.

Να τονιστεί τέλος πως αυτή ήταν η πέμπτη φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο τους και ο Ναδάλ πανηγύρισε την τέταρτη νίκη του στις μεταξύ τους μάχες στα courts.

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ