AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Σίφουνας ο Οζερ-Αλιασίμ, έχασε σετ ο Σίνερ

Ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ πανηγυρίζει τη νίκη του επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο Wimbledon 2021
Ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ πανηγυρίζει τη νίκη του επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο Wimbledon 2021 @ 2021 ALASTAIR GRANT/AP IMAGES

Ο Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Έβανς, ενώ ο Σίνερ χρειάστηκε τέσσερα σετ για να επιβληθεί του Ντάνιελ και να προκριθεί στον τέταρτο γύρο του Australian Open.

Με άγριες διαθέσεις συνεχίζει την πορεία του στη Μελβούρνη ο Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ, μιας και το πρωί του Σαββάτου συνέτριψε τον Νο24 τενίστα του κόσμου, Ντάνιελ Έβανς, για να πάρει την πρόκριση για τους “16” καλύτερους του Australian Open.

Ο 21χρονος Καναδός έχασε μόλις… έξι games από τον Έβανς και μετά από μια ώρα και 55 λεπτά επικράτησε με 6-4, 6-1, 6-1, περιμένοντας πλέον την αναμέτρηση του Αντρέι Ρούμπλεφ με τον Μάριν Τσίλιτς, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Σε δαιμονιώδη φόρμα βρίσκεται ο Νο9 τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης και δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα κόντρα στον Έβανς, ο οποίος δεν στάθηκε εμπόδιο στο διάβα του.

Με 40 winners, εκ των οποίων οι 16 ήταν άσοι, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο Φίλιξ, που είδε τον Βρετανό αντίπαλό του να κάνει 20 αβίαστα λάθη και να βγάζει μόλις δέκα winners.

Με αυτήν την αποτελεσματικότητα στα break points (6/7), ο Αλιασίμ δεν θα μπορούσε να μην κάνει περίπατο κόντρα στο Νο24 του ταμπλό. Άξιο αναφοράς, το γεγονός ότι ο Καναδός κέρδισε 39/43 πόντους πίσω από το 1ο σερβίς του ενώ έσωσε και τις τρεις ευκαιρίες για break, του αντιπάλου του.

Ο Γιάνικ Σίνερ, λίγο αργότερα, αν και έχασε το πρώτο του set στο φετινό Αυστραλιανό Όπεν, βρήκε τον τρόπο να κάμψει την αντίσταση του αξιόμαχου Ιάπωνα, Τάρο Ντάνιελ (Νο120) και με 6-4, 1-6, 6-3, 6-1, πήρε το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του θεσμού.

Ο 20χρονος Ιταλός, Νο10 στο ταμπλό, προκρίθηκε για παρθενική φορά στην καριέρα του στον 4ο γύρο του ΑΟ. Εκεί, θα αντιμετωπίσει τον φορμαρισμένο και “γηπεδούχο”, Άλεξ Ντε Μινόρ (Νο42), ο οποίος απέκλεισε με 6-4, 6-4, 6-2, τον Πάμπλο Αντούχαρ (Νο83).

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ