AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Όλα τα βλέμματα σε Τζόκοβιτς και Ζβέρεφ

Ο Τζόκοβιτς πανηγυρίζει κερδισμένο πόντο στο Australian Open
Ο Τζόκοβιτς πανηγυρίζει κερδισμένο πόντο στο Australian Open Ⓒ 2021 HAMISH BLAIR / ASSOCIATED PRESS

Το τεράστιο ντέρμπι του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ μαγνητίζει τα βλέμματα στο πρόγραμμα της Τρίτης στη Μελβούρνη ενώ και το ντέρμπι της Σιμόνα Χάλεπ με τη Σερίνα Γουίλιαμς είναι από τα ματς που δεν χάνονται με τίποτα!

Βαδίζουμε προς την τελική ευθεία...

Η πρώτη μέρα των προημιτελικών του Australian Open ξεκινά την Τρίτη στη Μελβούρνη και περιλαμβάνει δύο μεγάλα και χορταστικά, ελπίζουμε, ντέρμπι!

Ξεκινώντας από τους άντρες, το ντέρμπι του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ είναι από τους αγώνες που δεν χάνονται με τίποτα (11:30)! Ένα ντέρμπι με τα όλα του ανάμεσα σε δύο τενίστες που αγωνίστηκαν πολύ πρόσφατα, στα πλαίσια του ATP Cup με τον Σέρβο θρύλο να κερδίζει δύσκολα στα τρία σετ.

Ο Νόβακ δείχνει πως ξεπέρασε το πρόβλημα που εμφάνιση στην κοιλιακή χώρα στο ματς κόντρα στον Τέιλορ Φριτζ παίζοντας πολύ καλά κόντρα στον Μίλος Ράονιτς ενώ ο Ζβέρεφ παίζει πια με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση στα Slam προκρινόμενος ολοένα και πιο συχνά σε προημιτελικές φάσεις και πέρα.

Είναι η δεύτερη φορά που θα αγωνιστούν σε Grand Slam αλλά πρώτη στο Australian Open με τον Τζόκοβιτς να κερδίζει χωρίς να χάσει τον Ζβέρεφ στο Ρολάν Γκαρός του 2019.

Σε πέντε αγώνες στη σκληρή επιφάνεια, ο Νόλε έχει κερδίσει τις τέσσερις αλλά αυτό μικρή σημασία έχει ενόψει του αγώνα της Τρίτης όπου ο Ζβέρεφ έχει την τεράστια πρόκληση να εκθρονίσει τον οκτάκις πρωταθλητή στη Μελβούρνη παίρνοντας, ίσως, τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του.

Φαβορί, όμως, για πάρα πολλούς λόγους δεν μπορεί παρά να παραμένει ο τεράστιος Τζόκοβιτς, ο "άρχοντας των δαχτυλιδιών" στην Αυστραλία!

Μία ανεπανάληπτη ευκαιρία να προκριθεί, για δεύτερη φορά στην καριέρα του, στα ημιτελικά του Australian Open έχει ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ!

Ο 29χρονος Βούλγαρος επωφελήθηκε από την απόσυρση του Καρένιο Μπούστα και την κακή κατάσταση του Ντομινίκ Τιμ, έχει παίξει όμως και εντυπωσιακό τένις ώστε να φτάσει στα προημιτελικά όπου τον περιμένει η έκπληξη μεγατόνων του τουρνουά, ο qualifier Ασλάν Καράτσεφ (06:00)!

Ο Νο114 τενίστας του κόσμου κάνει ένα αδιανόητο τουρνουά με αποκορύφωμα τη νίκη του επί του Ντιέγο Σβάρτσμαν και τη σούπερ ανατροπή από το 0-2 κόντρα στον Αλιασίμ, έχει συνολικά πετύχει επτά νίκες αν συνυπολογίσουμε και τα προκριματικά και παραμένει μια τεράστια απειλή για όποιον τενίστα συναντήσει έχοντας παντελή άγνοια κινδύνου και φόβου, έχοντας ήδη ξεπεράσει κατά πάρα πολύ τις προσδοκίες του στην έναρξη της διοργάνωσης!

Το ντέρμπι της Σιμόνα Χάλεπ με τη Σερίνα Γουίλιαμς δεν μπορεί παρά να είναι το κεντρικό γεγονός στο γυναικείο πρόγραμμα της Τρίτης!

Οι δυο τους προέρχονται από σπουδαίες νίκες (επί των Σβίατεκ και Σαμπαλένκα αντίστοιχα) και θα κονταροχτυπηθούν μέχρι τελικής πτώσεως με φόντο μια θέση στα ημιτελικά (10:00).

H Σερίνα έχει κυριαρχήσει στο παρελθόν στο rivalry τους με 9-2 με τη Χάλεπ να παίρνει μία νίκη χάρη σε walkover, ωστόσο, η άλλη μοναδική της νίκη στο κορτ επί της Αμερικανίδας ήρθε στο πιο σημαντικό ματς που έχουν δώσει, στον τελικό του Wimbledon το 2019.

Δύο τενίστριες με διαφορετικό στιλ αλλά παρόμοια δίψα για διάκριση και τρομακτική μαχητική διάθεση θα δώσουν έναν πραγματικό "πόλεμο" και παρά το head to head το ματς αναμένεται να είναι πολύ "κλειστό" και να κριθεί στις λεπτομέρειες.

Αντίθετα, τεράστιο φαβορί έχει ο αγώνας που ανοίγει το πρόγραμμα των μονών στη Μελβούρνη (03:30) με τη Ναόμι Οσάκα να έχει φυσικά αυτόν τον ρόλο κόντρα στη Σου-Γουέι Σίεχ.

Η πρωταθλήτρια της διοργάνωσης το 2019 έχει όλα τα όπλα να κερδίσει την τενίστρια από την Ταϊπέι με το φοβερό τενιστικό της IQ, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει το firepower άλλων τενιστριών, έφτασε στον πρώτο της προημιτελικό Major σε ηλικία 35 ετών!

Πηγή: Tennis24

ⓒ 2021 Hamish Blair / Associated Press

TAGS AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ