AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Ο Ρούμπλεφ πήρε τη ματσάρα με τον Ρούνε

Andrey Rublev of Russia celebrates after defeating Holger Rune of Denmark in their fourth round match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 23, 2023. (AP Photo/Dita Alangkara)
Andrey Rublev of Russia celebrates after defeating Holger Rune of Denmark in their fourth round match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 23, 2023. (AP Photo/Dita Alangkara) AP

Μετά από μεγάλη μάχη που κρίθηκε στα πέντε σετ ο Αντρέι Ρούμπλεφ επικράτησε 3-2 σετ του Χόλγκερ Ρούνε και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Australian Open.

Σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Australian Open πήρε ο Αντρέι Ρούμπλεφ, με μεγάλη νίκη επί του Χόλγκερ Ρούνε στο match tie break του 5ου σετ.

Ο Ρώσος, έσωσε δύο match points του αντιπάλου του και μετά από 3 ώρες και 36 συγκλονιστικά λεπτά, επικράτησε 6-3, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6(9) του 19χρονου Δανού και επιστρέφει στα προημιτελικά του πρώτου Grand Slam της σεζόν, για δεύτερη φορά στην καριέρα του (2021).

Ο Ρούμπλεφ, Νο5 του ταμπλό, επέστρεψε από το 2-5 games στο καθοριστικό σετ και από το 0-5 στο match tie break και τιμώρησε την παθητικότητα και νευρικότητα που επέδειξε ο Ρούνε στις πολλές ευκαιρίες που είχε στο ματς.

Το τέλος του ματς ήταν συναρπαστικό, με τον Ρούνε να σώζει δύο match points του Ρούμπλεφ στο 9-7 (το δεύτερο με εκπληκτικό πέρασμα) και τον Ρούμπλεφ να παίρνει το ματς με μια πολύ τυχερή επιστροφή που βρήκε στο φιλέ και προσγειώθηκε αργά και βασανιστικά στην πλευρά του Δανού.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Ήμουν 5-0 κάτω στο match tie break, 5-2 κάτω στο 5ο σετ. Είναι πρώτη φορά που καταφέρνω να κερδίσω ένα τέτοιο ματς υπό αντίξοες συνθήκες. Είναι ένα ξεχωριστό τουρνουά. Θα το θυμάμαι για όλη μου το ζωή αυτό που έγινε σήμερα. Δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω” είπε ο Ρούμπλεφ στην on court συνέντευξή του.

Tόσο στο 4ο όσο και στο 5ο σετ, ο Ρούνε απέτυχε να σερβίρει για την κατάκτησή τους κι αν στο 4ο κατάφερε τελικά να ισοφαρίσει σε 2-2 με break στο σερβίς του Ρούμπλεφ, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό στο καθοριστικό σετ.

Ο Δανός προηγήθηκε με 5-2 games, έχασε το σερβίς του με love στο 9ο game (5-4), είχε δύο match points στο 5-6, προηγήθηκε με 5-0 πόντους στο match tie break όμως ήταν άτολμος και με αμυντικούς προσανατολισμούς, επιτρέποντας στον πιο έμπειρο και επιθετικό Ρούμπλεφ να “κλέψει” το ματς.

Στους “8” της Μελβούρνης, ο Ρούμπλεφ περιμένει το νικητή της αναμέτρησης Τζόκοβιτς-Ντε Μινόρ (10:00GR).

ΠΗΓΗ: TENNIS24

TAGS AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ