AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Ο Ναδάλ επέζησε από τη δοκιμασία του Ντρέιπερ, πέρασαν τα υπόλοιπα φαβορί

Ο Ναδάλ πανηγυρίζει απέναντι στον Ντρέιπερ
Ο Ναδάλ πανηγυρίζει απέναντι στον Ντρέιπερ 2023 AARON FAVILA / AP PHOTO

Ο Ραφαέλ Ναδάλ συνάντησε δυσκολίες απέναντι στον Τζακ Ντρέιπερ ωστόσο επικράτησε 3-1 σετ. Στο δεύτερο γύρο του Australian Open οι Γιάνικ Σίνερ, Ντένις Σαποβάλοφ, Χούμπερτ Χουρκάτς, Κάρεν Χατσανοφ και Σεμπάστιαν Κόρντα.

Στον απόηχο της απόσυρσης του Νικ Κύργιου από το Australian Open, τα φαβορί επιβεβαίωσαν τον χαρακτηρισμό τους στα περισσότερα παιχνίδια, στο ξεκίνημα της πρώτης ημέρας των αγώνων τη Δευτέρα στη Μελβούρνη.

Όπως αναμενόταν, ο Ράφαελ Ναδάλ πέρασε δύσκολες στιγμές στην πρεμιέρα του ως υπερασπιστής του τίτλου στο Australian Open, απέναντι στον ανερχόμενο Βρετανό, Τζακ Ντρέιπερ.

Ο 36χρονος Ισπανός που έδειξε να αντιμετωπίζει και ένα θέμα στους κοιλιακούς του, δυσκολεύτηκε αλλά επικράτησε τελικά με 7-5, 2-6, 6-4, 6-1 του αριστερόχειρα αντιπάλου του και προκρίθηκε στο 2ο γύρο του πρώτου Grand Slam της σεζόν, όπου τον περίμενε ο Μακένζι ΜακΝτόναλντ.

Το Νο1 του ταμπλό και Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, είχε διακυμάνσεις στην απόδοσή του όμως ήταν πιο έτοιμος και δυνατός από τον Ντρέιπερ ο οποίος στο 4ο σετ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Ναδάλ, αντιμετωπίζοντας και ο ίδιος πρόβλημα στους κοιλιακούς και με κράμπες.

Έτσι, ο Ναδάλ πέτυχε την πρώτη του νίκη στη φετινή σεζόν, προερχόμενος από δύο σερί ήττες στο United Cup και ξεκίνησε την υπεράσπιση του τίτλου του στη Μελβούρνη.

Από εκεί και πέρα οι Γιάνικ Σίνερ, Ντένις Σαποβάλοφ, Χούμπερτ Χουρκάτς, Κάρεν Χατσανοφ και Σεμπάστιαν Κόρντα, εύκολα ή δύσκολα, πήραν το εισιτήριο για το 2ο γύρο της πρώτης Grand Slam διοργάνωσης της χρονιάς.

Κάτι παραπάνω από πειστική ήταν η εμφάνιση του Γιάνικ Σίνερ στη John Cain Arena απέναντι στον προερχόμενο από τραυματισμό Κάιλ Έντμουντ, με τον 21χρονο Ιταλό να επικρατεί 6-4, 6-0, 6-2 σε 1 ώρα και 56 λεπτά αγώνα.

Με 24 winners έναντι μόλις 10 του Βρετανού και με εφτά στα δέκα breaks, ο Σίνερ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και πήρε την πρόκριση για τους “64” του θεσμού όπου θα αντιμετωπίσει τον Αργεντινό, Τόμας Μάρτιν Ετσεβερί μετά και τη δική του νίκη με 3-1 σετ επί του Γκρεγκουάρ Μπαρερέ.

To εισιτήριο για το 2ο γύρο εξασφάλισε και το Νο10 του ταμπλό, Χούμπερτ Χουρκάτς ο οποίος δυσκολεύτηκε μόνο στο εναρκτήριο σετ της αναμέτρησης με τον Πέδρο Μαρτίνες, επικρατώντας του Ισπανού με 7-6(1), 6-2, 6-2 σε 1 ώρα και 50 λεπτά αγώνα.

Ο 25χρονος Πολωνός, Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης, έβγαλε 24 άσους και συνολικά 53 winners ενώ εκμεταλλεύτηκε και τις τέσσερις ευκαιρίες για break (4/4), χωρίς παράλληλα να δώσει ευκαιρία για break στον αντίπαλό του.

Ο Ντένις Σαποβάλοφ που είναι πιθανός αντίπαλος του Χουρκάτς στον 3ο γύρο, επικράτησε 6-4, 4-6, 6-4, 6-1 του Ντούσαν Λάγιοβιτς τελειώνοντας το ματς με 52 winners και 5/12 break points.

Tέλος, ο Κάρεν Χατσάνοφ κέρδισε 7-6(3), 6-2, 6-0 τον Μπερναμπέ Ζαπάτα Μιράγες και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στη Μελβούρνη.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ