AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους τενίστες

Australian Open: Αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους τενίστες
© 2021 ANDY BROWNBILL/ASSOCIATED PRESS

Ο υπουργός αθλητισμού της Αυστραλίας, Μάρτιν Πακούλα, υποστήριξε ότι οι κανονισμοί για τους ανεμβολίαστους τενίστες θα είναι πιο αυστηροί κατά τη διάρκεια του Australian Open τον προσεχή Ιανουάριο.

Οι τενίστες που θα ταξιδέψουν στη Μελβούρνη για να συμμετάσχουν στο Australian Open θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυστηρότερα μέτρα αν δεν εμβολιαστούν κατά του Covid-19, όπως τονίζουν οι διοργανωτές

"Είναι δύσκολο να είσαι σίγουρος για το οτιδήποτε αυτή τη στιγμή, αλλά είμαι πολύ σίγουρος ότι η διοργάνωση θα διεξαχθεί κανονικά όπως έχει προγραμματιστεί", δήλωσε σε εθνικό δίκτυο της Αυστραλίας ο υπουργός αθλητισμού, Μάρτιν Πακούλα.

“Το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου αναμένεται αρκετά αισιόδοξο όσον αφορά τους εμβολιασμούς στη χώρα μας. Μην ξεχνάτε ότι πέρσι καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε και να διοργανώσουμε το τουρνουά με το ποσοστό των εμβολιασμένων να είναι στο 0%".

"Για τον παραπάνω λόγο είμαι σίγουρος ότι το Australian Open θα διεξαχθεί κανονικά κι αυτό είναι το σημαντικό".

Η Αυστραλία είναι μια από τις χώρες που επέβαλε τα αυστηρότερα μέτρα εισόδου από την αρχή της πανδημίας.

"Δεν γνωρίζω κατά πόσο θα είναι δύσκολο να μπεις στη χώρα χωρίς να είσαι εμβολιασμένος. Αυτό δεν το ξέρω. Σε αυτό όμως για το οποίο είμαι απόλυτα σαφής είναι ότι οι κανόνες για τους μη εμβολιασμένους θα είναι διαφορετικοί σε σχέση με τους εμβολιασμένους. Θα δώσουμε με σαφήνεια στην ATP και την WTA να καταλάβουν, αλλά και να σιγουρευτούν ότι ο εμβολιασμός είναι μια σοφή κίνηση πριν έρθουν οι παίκτες στην Αυστραλία".

Ο Άντι Μάρεϊ ήταν από τους πρώτους που προειδοποίησε για τις αλλαγές που θα έρθουν στη Μελβούρνη και τις διαφορές που θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

"Γνωρίζω τις συνομιλίες που έχουν γίνει σχετικά με το Australian Open. Οι παίκτες που έχουν εμβολιαστεί θα βρεθούν σε διαφορετικές συνθήκες από αυτούς που δεν είναι εμβολιασμένοι. Βλέπω ότι θα υπάρξει αρκετή συζήτηση τους επόμενους μήνες", είχε δηλώσει ο Βρετανός.

Προς το παρόν, περισσότερο από 38% ενηλίκων έχει εμβολιαστεί στη χώρα, το οποίο αναμένεται ότι θα φτάσει το 70% στις αρχές Νοεμβρίου με βάση τον τρέχοντα ρυθμό.

Ο CEO του Australian Open, Κρεγκ Τίλεϊ, έδειξε αισιόδοξος ότι η διάθεση του εμβολίου, αλλά και ο ρυθμός με τον οποίον γίνονται οι εμβολιασμοί θα είναι ικανοί ώστε να διασφαλίσει στο τουρνουά ευνοϊκότερες συνθήκες σε σχέση με τη διοργάνωση του 2020.

"Ως χώρα ελπίζουμε ότι θα ξεπεράσουμε το 80% των εμβολιασμένων μέχρι το τέλος του 2020. Αυτό αναμένεται να βοηθήσει πολύ τη διοργάνωση τον Ιανουάριο. Υπάρχει αρκετός χρόνος μπροστά μας και θεωρώ ότι σε λίγο καιρό θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα".

Το πρώτο Grand Slam της σεζόν αναμένεται να διεξαχθεί το διάστημα 17-30 Ιανουαρίου 2022.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ATP WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ