AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Ατσάλινος Τζόκοβιτς πέρασε στον 4ο γύρο

Ο Νόβακ Τζόκιβιτς στο Αυστραλιανό Όπεν κόντρα στον Ζερεμί Σαρντί
Ο Νόβακ Τζόκιβιτς στο Αυστραλιανό Όπεν ©2021 RICK RYCROFT/ASSOCIATED PRESS

Έπειτα από ένα τρομερό παιχνίδι και παρά τον τραυματισμό του ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε με 7-6(1), 6-4, 3-6, 4-6, 6-2 του Τέιλορ Φριτζ και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Australian Open.

Στον 4ο γύρο του Australian Open πέρασε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, έπειτα από ένα «δραματικό» παιχνίδι κόντρα στον εξαιρετικό Τέιλορ Φριτζ.

Το Νο.1 του κόσμου έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και κατάφερε να επικρατήσει του 23χρονου Αμερικανού με 7-6(1), 6-4, 3-6, 4-6, 6-2.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Τζόκοβιτς, ο οποίος κατάφερε να βρει νωρίς μπρέικ, παίζοντας αρκετά πιεστικά, μη επιτρέποντας στον αντίπαλο του να βρει τα χτυπήματα που ήθελε. Το 5-2 στα games έδειχνε ότι θα είναι εύκολη υπόθεση το πρώτο σετ, ωστόσο ο Φριτζ ανεβάζοντας στροφές, ανέκτησε το σερβίς του, οδηγώντας το παιχνίδι στο tie break. Εκεί ο Σέρβος καθάρισε με 7-1, δείχνοντας την ανωτερότητα σε κρίσιμα σημεία.

Το δεύτερο σετ κύλησε με μεγαλύτερη σιγουριά για τον Νόβακ, ο οποίος έκανε με το «καλημέρα» μπρέικ στον Φριτζ, έχοντας το απόλυτο πλεονέκτημα στη συνέχεια. Τα μόλις έξι αβίαστα λάθη έναντι των έντεκα του αντιπάλου του και τα πολύ καλά ποσοστά στο πρώτο δικό του σερβίς(14/17, 82%), έδωσαν ξεκάθαρο προβάδισμα στον Σέρβο.

Από εκείνο το σημείο και μετά είδαμε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, με τον Αμερικανό να εκμεταλλεύεται τον τραυματισμό και τις ενοχλήσεις που έδειξε να έχει στο ξεκίνημα του τρίτου σετ ο «Νόλε» και πήρε τα ηνία στο παιχνίδι. Ο Σέρβος κάλεσε μάλιστα medical time out, δείχνοντας ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, κάτι που δεν έκρυψε με τους μορφασμούς του.

Ο 23χρονος Αμερικανός έχοντας βρει ψυχολογία και καταλάβει ότι έχει μια πολύ καλή ευκαιρία να νικήσει το Νο.1 στο κόσμο, όχι μόνο βελτίωσε τα ποσοστά του σε πρώτο και δεύτερο σερβίς, αλλά εξαφάνισε και τα αβίαστα λάθη που είχε προηγουμένως. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Φριτζ είχε 32 αβίαστα λάθη στα πρώτα δύο σετ, ενώ στο τρίτο και στο τέταρτο, όπου επικράτησε είχε μόλις 5 παρακαλώ.

Αισίως πια, το ματς οδηγήθηκε στο 5ο και καθοριστικό σετ, με τα πράγματα να φαίνονται σιγά σιγά να αλλάζουν. Ο Τζόκοβιτς έδειξε να πατάει καλύτερα στο παιχνίδι, έχοντας βρει ρυθμό και χωρίς να αισθάνεται πια τις ενοχλήσεις, μπόρεσε και έσπασε το σερβίς του Αμερικανού, κάνοντας το 4-2 στα games.

Η συνέχεια ήταν απλή για το Νο.1 του κόσμου, ο οποίος παίρνοντας και τα υπόλοιπα δύο game υπερκέρασε το εμπόδιο του εξαιρετικού Τέιλορ Φριτζ και πλέον περιμένει τον Μίλος Ράονιτς για τον 4ο γύρο του Australian Open.

Πηγή: Tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ