AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Αποκλεισμός για τη Βικλιάντσεβα λόγω... Sputnik

Η Βικλιάντσεβα από αγώνα του US Open
Η Βικλιάντσεβα από αγώνα του US Open © 2019 AP IMAGES/STEVE LUCIANO

Η Νάτα Βικλιάντσεβα δεν θα αγωνιστεί στο Australian Open καθώς το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V δεν είναι στα εγκεκριμένα εμβόλαια κατά του κορονοϊού.

Η Ρωσίδα τενίστρια, Νάτα Βικλιάντσεβα έγινε η πρώτη τενίστρια που αποκλείεται από το Australian Open, παρά το γεγονός ότι είναι εμβολιασμένη με δύο δόσεις.

Την είδηση επιβεβαίωσε η ίδια η αθλήτρια στο twitter, εκφράζοντας την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι η Αυστραλία δεν έχει συμπεριλάβει το Ρώσικο εμβόλιο Sputnik V, στα εγκεκριμένα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Όλοι οι τενίστες θα πρέπει να έχουν κάνει εμβόλιο ή να πάρουν ιατρική εξαίρεση, προκειμένου να αγωνιστούν στο Australian Open 17 με 30 Ιανουαρίου 2022.

Το Sputnik V δεν ανήκει στα εμβόλια που αναγνωρίζει η Αυστραλία και έτσι η Βικλιάντσεβα 24χρονη Ρωσίδα, δεν θα μπορέσει να ταξιδέψει στη Μελβούρνη και να διεκδικήσει την είσοδό της στο κυρίως ταμπλό μέσω προκριματικών.

"Δυστυχώς δεν θα παίξω αυτή τη χρονιά στο Australian Open. Είμαι πολύ ικανοποιημένο με το επίπεδο του τένις που έδειξα στα τελευταία τουρνουά και ήθελα πολύ να παίξω αλλά το Sputnik δεν είναι ακόμα εγκεκριμένο εμβόλιο" έγραψε στο twitter το πρώην Νο54 και νυν Νο194 στον κόσμο.

Το 2021 η Βικλιάντσεβα είχε αποκλειστεί στον 1ο γύρο των προκριματικών που είχαν πραγματοποιηθεί στο Ντουμπάι, λόγω της πανδημίας.

Πηγή: Tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ