ATP FINALS

ATP Finals: Θρίαμβος Τιμ κόντρα στον Ναδάλ

Ο Ντόμινικ Τιμ πανηγυρίζει τη μεγάλη του νίκη απέναντι στον Ραφαέλ Ναδάλ για το ATP Finals
Ο Ντόμινικ Τιμ πανηγυρίζει τη μεγάλη του νίκη απέναντι στον Ραφαέλ Ναδάλ για το ATP Finals AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Ο Ντομινίκ Τιμ κατόρθωσε να κερδίσει με 2-0 σετ τον Ραφαέλ Ναδάλ σε ένα αδιανόητα καλό ματς, διαφήμιση του τένις, για την 2η αγωνιστική του Nitto ATP Finals!

Τι ΜΑΤΣΑΡΑ είδαμε! Ντομινίκ Τιμ και Ραφαέλ Ναδάλ έδωσαν, ίσως, την καλύτερη τενιστική "παράσταση" που είδαμε φέτος σε επίπεδο τουρ και, δυστυχώς, ένας από τους δύο έπρεπε να κερδίσει!

Και αυτός ήταν ένας γενναίος, απίστευτος, αναγεννημένος Ντομινίκ Τιμ που κέρδισε έναν, σε καταπληκτική μέρα, Ναδάλ με 7-6(7), 7-6(4) και έχει ήδη προκριθεί στα ημιτελικά του ATP Finals για δεύτερη σερί χρονιά!

Είδαμε ένα απίστευτα χορταστικό ματς με τους δύο τενίστες να τα δίνουν όλα βγάζοντας το ένα απίθανο χτύπημα μετά το άλλο αλλά ο Τιμ κατάφερε, μέσα από ελάχιστες λεπτομέρειες, να βρει τρομακτικά χτυπήματα στους πολύ κρίσιμους πόντους που έκριναν αυτό το τόσο οριακό ματς!

Από την πλευρά του Ράφα, αυτή ήταν, ίσως η πιο "άδικη" straight sets ήττα που έχει υποστεί ποτέ στην καριέρα του μιας και έπαιξε πάρα πολύ καλά αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό από να κερδίσει έστω ένα (πολύτιμο για την πρόκριση) σετ.

Τώρα, θα περιμένει υπομονετικά το αποτέλεσμα του βραδινού αγώνα (Τσιτσιπάς-Ρούμπλεφ) που, σε περίπτωση που κερδίσει ο Έλληνας πρωταθλητής, θα σημαίνει ότι Ναδάλ-Τσιτσιπάς θα δώσουν do or die ματς την Πέμπτη με τον νικητή να προκρίνεται στα ημιτελικά!

Τι να πρωτοπούμε για το ματς που μόλις είδαμε!

Το επίπεδο τένις ήταν αδιανόητα ψηλά από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο, παρά το γεγονός ότι οι δύο τενίστες έδωσαν μια "κτηνώδη" μάχη δυόμιση ωρών εν τω μεταξύ!

Ένα από τα απίστευτα του ματς ήταν το γεγονός ότι δεν είδαμε breaks παρά το γεγονός ότι παίχτηκαν πολύ μεγάλα σε διάρκεια games τα οποία περιελάμβαναν ράλι ανθολογίας που θα μπουν στο highlight reel της σεζόν!

Ο Τιμ ευτύχησε να έχει το backhand του σε τρομερή φόρμα τόσο σαν topspin όσο και σαν slice, ενώ και ο Ναδάλ είχε τρομερή σταθερότητα τόσο από το forehand όσο και από το backhand.

Αποτέλεσμα;

Το ένα επικό ράλι διαδεχόταν το άλλο και όλα κρίθηκαν, στο πρώτο σετ, στο tie break όπου ο Ναδάλ προηγήθηκε με διπλό break στο 5-2 και είχε set point στο 6-5 αλλά ένας επτάψυχος Τιμ άρχισε να βγάζει τρομερά χτυπήματα υπό αφόρητη πίεση και γύρισε υπέρ του την κατάσταση!

Κέρδισε το σετ στο 9-7 και η τενιστική παράσταση συνέχισε ακάθεκτη και στο δεύτερο σετ!

Παρά τον οδυνηρό τρόπο που έχασε το πρώτο σετ, ο θρύλος Ράφα δεν "μάσησε" και συνέχισε στο ίδιο τέμπο!

Πλησίασε σε δύο σπάνια break points στο σερβίς του Τιμ ο οποίος όμως, ξανά και ξανά, μετατρεπόταν σε επιθετικό "υπερόπλο" και κατάφερνε να κρατά με νύχια και δόντια το σερβίς του!

Δίχως ο ίδιος να έχει κάνει ακόμα break στο ματς, έφτασε τελικά σε τριπλό match point ενώ ο Ράφα σέρβιρε στο 4-5 για να μείνει στον αγώνα αλλά επτάψυχος ήταν εκεί ο Ναδάλ που έκανε ένα αδιανόητα γενναίο κράτημα σερβίς!

Ξανά το tie break έκρινε την κατάσταση!

Αυτή τη φορά, ο Τιμ προηγήθηκε παίζοντας ξανά αδιανόητο επιθετικό τένις, έφτασε σε τριπλό match point και ο Ράφα λύγισε τελικά στο πέμπτο match point του αντιπάλου του έχοντας δώσει, όπως πάντα, και την ψυχή του πριν ηττηθεί.

Κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε το καλύτερο, ίσως, ματς που έχουμε δει φέτος και ελπίζουμε να είναι μόνο η αρχή για την συνέχεια ενός ATP Finals που, μόλις τώρα, αρχίζει να παίρνει τα πάνω του!

Πηγή: Tennis24

TAGS ATP FINALS ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ