ATP FINALS

ATP Finals: Στο Παρίσι τα δύο τελευταία εισιτήρια

Ο Φέλιξ-Οζέρ Αλιασίμ στο τουρνουά του Μαϊάμι
Ο Φέλιξ-Οζέρ Αλιασίμ στο τουρνουά του Μαϊάμι © 2022 WILFREDO LEE/ASSOCIATED PRESS

Δύο θέσεις έχουν απομείνει ανοικτές για το ATP Finals που θα διεξαχθεί στο Τορίνο (13-20) με τους Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ και Αντρέι Ρούμπλεφ να είναι τα φαβορί για να τις σφραγίσουν στο Παρίσι.

Προς τα μέσα της εβδομάδας, εκτός απροόπτου, θα γίνουν γνωστά τα δύο τελευταία ονόματα που θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο ATP Finals του Τορίνο (13-20 Νοεμβρίου).

Το Paris Masters είναι το τελευταίο τουρνουά της κανονικής περιόδου στο ATP Tour και τέσσερις τενίστες διεκδικούν τα δύο τελευταία εισιτήρια για το μεγάλο φινάλε της σεζόν.

Βασικά, Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ και Αντρέι Ρούμπλεφ θα πρέπει να “αυτοκτονήσουν” για να χάσουν την πρόκριση στο Palais omnisports de Paris-Bercy, με τους Τέιλορ Φριτς και Χούμπερτ Χουρκάτς να διατηρούν λιγοστές αλλά υπαρκτές μαθηματικές ελπίδες.

Για την ακρίβεια, ο Αμερικανός με τον Πολωνό θα πρέπει να φτάσουν τελικό στο Παρίσι για να προκριθούν στο Τορίνο και μάλιστα θα διασταυρωθούν στον 3ο γύρο με τους Αλιασίμ και Ρούμπλεφ.

ATP Live Race To Turin (έως 31/10)

6) Felix Auger-Aliassime 3,635

7) Andrey Rublev 3,440

8) Taylor Fritz 2,910

9) Hubert Hurkacz 2,860

Με βάση τη φόρμα που κουβαλάει, ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ, μόνο με θαύμα θα χάσει την παρθενική του παρουσία στο ATP Finals. Για να συμβεί αυτό το θαύμα, θα πρέπει ο Φριτς να πάρει τον τίτλο στο Παρίσι και να κερδίσει τον Ρούμπλεφ στα ημιτελικά.

Για τον Ρούμπλεφ είναι λίγο πιο περίπλοκα τα πράγματα καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση που οδηγεί στο Τορίνο. Αν ο Φριτς κατακτήσει τον τίτλο, ο Ρούμπλεφ θα πρέπει να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά όπου διασταυρώνεται με τον Αμερικανό.

Αν ο Χουρκάτς κατακτήσει το τρόπαιο στη Γαλλική πρωτεύουσα, γεγονός που σημαίνει οτι θα έχει αποκλείσει τον Ρούμπλεφ στον 3ο γύρο, τότε ο Ρώσος θα μείνει εκτός Τορίνο.

Οι έξι που έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στο ATP Finals είναι οι Ράφα Ναδάλ, Κάρλος Αλκαράθ, Κάσπερ Ρουντ, Στέφανος Τσιτσιπάς, Ντανίλ Μεντβέντεφ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος βρίσκεται στην 10η θέση της ATP Race αλλά λόγω του ότι έχει κατακτήσει Grand Slam φέτος, έχει εξασφαλίσει τη θέση του στο Τορίνο.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS ATP FINALS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ