ATP FINALS

ATP Finals: Ο Ρουντ σταμάτησε τον εξαιρετικό Οζέρ Αλιασίμ

Casper Ruud, of Norway, reacts after scoring a point against Carlos Alcaraz, of Spain, during the men's singles final of the U.S. Open tennis championships, Sunday, Sept. 11, 2022, in New York. (AP Photo/John Minchillo)
Casper Ruud, of Norway, reacts after scoring a point against Carlos Alcaraz, of Spain, during the men's singles final of the U.S. Open tennis championships, Sunday, Sept. 11, 2022, in New York. (AP Photo/John Minchillo) AP

Ο Κάσπερ Ρουντ επικράτησε 2-0 σετ του Φίλεξ Οζέρ Αλιασίμ και πήρε την πρώτη του νίκη στο ATP Finals που διεξάγεται στο Τορίνο.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε την προσπάθειά του για διάκριση στα φετινά ΑΤΡ Finals, ο δυο φορές φιναλίστ σε Grand Slam διοργάνωση φέτος, Κάσπερ Ρουντ.

Ο 23χρονος Νορβηγός, στην πρεμιέρα του τουρνουά, επικράτησε με straight sets του Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ και έκανε ιδανική αρχή στο Τορίνο, παίρνοντας από την 1η ημέρα αγώνων, προβάδισμα πρόκρισης στους “4” του θεσμού.

Ο Αλιασίμ εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών, έκανε πολλά λάθη και δεν μπόρεσε να παραμείνει ψύχραιμος στις κρίσιμες στιγμές, με τον Νο4 τενίστα του κόσμου να το εκμεταλλεύεται και να επικρατεί 7-6(4), 6-4, μετά από μια ώρα και 52 λεπτά αγώνα.

Στην 6η τους συνάντηση στο Tour, ο Ρουντ κατέκτησε την 4η νίκη του κόντρα στον Καναδό και σε αντίθεση με την περυσινή πρεμιέρα του στα ΑΤΡ Finals, όπου είχε ηττηθεί από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, έκανε το 1-0 στο ντεμπούτο του στο Green Group κι έγινε αφεντικό στον όμιλο, με το καλημέρα.

Παρά τους 14 άσους του Αλιασίμ και τους μηδέν(!) χαμένους πόντους του 22χρονου πίσω από το 2ο σερβίς του, στα πρώτα έξι service games του, ακολούθησε… κατρακύλα, με τον Ρουντ να παραμένει ζωντανός όταν η μπάλα “έκαιγε”.

Στο tie-break του 1ου set, ο Νορβηγός έκανε τρία mini breaks πίσω από τρία δεύτερα σερβίς του Φίλιξ και πήρε προβάδισμα με set.

Σα να μην έφτανε αυτό, εκμεταλλεύτηκε τους τέσσερις σερί χαμένους πόντους του Καναδού στο 7ο game του 2ου set και μετά το… διπλό λάθος του Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, πέτυχε το μοναδικό break στον αγώνα, έκανε το 4-3 και λίγες στιγμές αργότερα “έκλεισε” το ματς.

Ο Ρουντ ολοκλήρωσε τον αγώνα μόλις με πέντε αβίαστα λάθη και δίχως να απειληθεί με break point από τον Αλιασίμ, έφτασε στην πολύτιμη νίκη. Στους 30 σταμάτησαν οι winners του Καναδού. Όμως, δεν έφτασαν για να του δώσουν καν set.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS ATP FINALS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ