ATP FINALS

ATP Finals: Ο Ρουντ σε μία ώρα ξεμπέρδεψε με τον Ρούμπλεφ και προκρίθηκε στον τελικό

Ο Κάσπερ Ρουντ πανηγυρίζει
Ο Κάσπερ Ρουντ πανηγυρίζει 2022 MATT ROURKE / AP PHOTO

Ο Κάσπερ Ρουντ ήταν απολαυστικός, επικράτησε 2-0 σετ του Ρούμπλεφ σε μία ώρα και προκρίθηκε στον τελικό του ATP Finals όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ένας υπέροχος Κάσπερ Ρουντ, έκανε ό,τι ήθελε τον Αντρέι Ρούμπλεφ στην “Pala Alpitour”, κι αφού τον “ισοπέδωσε” μέσα σε μόλις 68 λεπτά αγώνα, προκρίθηκε στον σπουδαίο τελικό των φετινών ΑΤΡ Finals, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Φοβερή εμφάνιση από τον Νορβηγό, ο οποίος δεν έπαθε ό,τι είχε πάθει πέρυσι από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, στην αντίστοιχη φάση της διοργάνωσης και χάνοντας μόλις έξι games από τον 25χρονο Ρώσο, πήρε την πρόκριση για τον 15ο ΑΤΡ τελικό της καριέρας του.

Ο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε με 6-2, 6-4 και “σφράγισε” τη θέση του στον τελικό της Κυριακής (20/11), επιβεβαιώνοντας σε ακόμη ένα ματς αυτή την εβδομάδα, πως βρίσκεται σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση.

Ο Ρούμπλεφ φάνηκε… άδειος από ιδέες και “κατέρρευσε” πνευματικά, μόλις 24 ώρες μετά την απίθανη ανατροπή και πρόκρισή του επί του Στέφανου Τσιτσιπά, στη φάση των ομίλων.

Αν και το πάλεψε να επιστρέψει από το 6-2, 5-2 που βρέθηκε πίσω, δεν μπόρεσε να βρει 2ο σερί break και να δώσει παράταση στην αναμέτρηση

Μόλις εννέα αβίαστα λάθη έκανε ο Ρουντ, για να φτάσει στη νίκη, εκμεταλλευόμενος 4/4 break points!

Απόλυτα συγκεντρωμένος στο στόχο του και παίζοντας από την αρχή μέχρι το τέλος του ματς, σαν παίκτης από το ανώτατο ράφι της παγκόσμιας κατάταξης, ο 23χρονος έδωσε μια πραγματική τενιστική παράσταση στο Τορίνο.

Με 35/46 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του και δεχόμενος μόλις ένα break, όταν σέρβιρε για τη νίκη στο 5-2 του 2ου set, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο νικητής, που κέρδισε τον Ρούμπλεφ για 2η σερί χρονιά στα ΑΤΡ Finals και μείωσε το Η2Η τους στο 2-5.

Στον 7ο ΑΤΡ τελικό του μέσα στο 2022 θα αγωνιστεί στην Ιταλία ο Ρουντ, που μετά τις παρουσίες του στον τελικό του Roland Garros και στον τελικό του US Open, θα προσθέσει ακόμη μια τεράστια επιτυχία στο παλμαρέ του.

Αυτή η νίκη, του έδωσε και όσους ΑΤΡ πόντους χρειαζόταν για να εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, την ερχόμενη Δευτέρα (21/11). Αν φτάσει στον τίτλο, ο Ρουντ θα ανέβει μάλιστα στο Νο2 και θα αφήσει στο Νο3 τον Ναδάλ.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS ATP FINALS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ