ATP

ATP Cup: Πάλεψε, αλλά έχασε ο Περβολαράκης από τον Ντελμπόνις

Ο Μιχάλης Περβολαράκης κατά τη διάρκεια του ATP Cup
Ο Μιχάλης Περβολαράκης κατά τη διάρκεια του ATP Cup 2021 STEVE CHRISTO / AP PHOTO

Ο Μιχάλης Περβολαράκης πάλεψε ειδικά στο πρώτο σετ απέναντι στον Φεντερίκο Ντελμπόνις, αλλά γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ.

O Μιχάλης Περβολαράκης μπορεί να ήταν αισθητά βελτιωμένος (τουλάχιστον στο 1ο set), σε σχέση με το μονό της πρεμιέρας, όμως δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη απέναντι στον Φεντερίκο Ντελμπόνις γνωρίζοντας την ήττα με 7-6(5), 6-1 σε 93 λεπτά.

O No399 του κόσμου, εμφανίστηκε πιο επιθετικός με συχνές προσεγγίσεις στο φιλέ ολοκληρώνοντας το 1ο set με 3 winners παραπάνω από τον αριστερόχειρα Αργεντινό (12-9), αλλά και 8/12 πόντους πάνω στο φιλέ.

Ο Αργεντινός και Νο44 του κόσμου, έφτασε πρώτος σε break (2-1), αλλά ο Περβολαράκης κατάφερε να πάρει πίσω το χαμένο του σερβίς ισοφαρίζοντας σε 3-3. Το set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου ο 24χρονος Έλληνας τενίστας πήρε προβάδισμα με 4/2.

Ωστόσο, ένα διπλό λάθος κι ένας winner του Ντελμπόνις, αλλά και δύο hold έφεραν τον αριστερόχειρα Αργεντινό σε διπλό set-point (6/4). Ο Περβολαράκης με ένα μίνι break μείωσε σε 6/5 παίρνοντας τις μπάλες για να σερβίρει, αλλά ο Ντελμπόνις με νέο μίνι break πήρε το set μετά από 57 λεπτά κάνοντας το 1-0.

Όπως και στο 1ο, έτσι και στο 2ο set o Δελμπόνις έφτασε σε γρήγορο break (2-0) και με δύο hold έκανε το 3-0, την ώρα που ο 2ο σερβίς του Περβολαράκης παρουσίαζε πρόβλημα (2/9) και από τη στιγμή που ο Έλληνας τενίστας δεν έβρισκε πρώτο σερβίς (40%) το πρόβλημα γίνονταν μεγαλύτερο.

Το break του Δελμπόνις στο 6ο game, το οποίο κατέκτησε παρά το γεγονός ότι ο Περβολαράκης βρέθηκε μπροστά με 40/0, ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι με τον Αργεντινό να παίρνει προβάδισμα με 5-1 και στη συνέχεια να κλείνει την αναμέτρηση.

Στη συνέχεια ακολουθεί το μεγάλο παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Ντιέγκο Σβάρτσμαν. Σε περίπτωση νίκης του Νο4 του κόσμου η Ελλάδα θα παραμείνει ζωντανή στο tie διεκδικώντας τη νίκη στο διπλό.

Σε διαφορετική περίπτωση η Αργεντινή θα κάνει το 2-0 με το διπλό να αποτελεί διαδικαστικό χαρακτήρα.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ