ΤΕΝΙΣ

Ασταμάτητοι Ναδάλ και Σερένα

Ο Ράφα Ναδάλ και η Σερένα Γουίλιαμς, οι νικητές του Ρολάν Γκαρός, κατέκτησαν το Rogers Cup στον Καναδά στο Τορόντο και στο Μόντρεαλ αντίστοιχα.

Ο Ράφα Ναδάλ έκανε το δύσκολο (σ.σ. απέκλεισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά), δεν θα “κολλούσε” στο εύκολο δηλαδή να νικήσει τον Μίλος Ράονιτς στον τελικό του Rogers Cup στο Τορόντο.

Νωρίτερα στο ίδιο τουρνουά στο Μόντρεαλ η Σερένα Γουίλιαμς είχε ακόμα ευκολότερη αποστολή, κατακτώντας τον όγδοο φετινό τίτλο της.

Ο Ναδάλ επικράτησε με 6-2, 6-2 του Καναδού Ράονιτς και κατέκτησε τον 25ο τίτλο του στη σειρά των τουρνουά Masters. Αυτός ήταν ο όγδοος τίτλος του φέτος και χάρη στους βαθμούς που πήρε, θα επανέλθει στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ωστόσο το σημαντικότερο και υπενθυμίζουμε πως πέρα μέχρι το τέλος της σεζόν δεν έχει να υπερασπιστεί κανένα βαθμό, άρα διεκδικεί την πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη από τον Τζόκοβιτς. Το ρεκόρ του φέτος είναι 48-3 και 10-0 σε γήπεδα με σκληρή επιφάνεια.

Τον όγδοο φετινό τίτλο της κατέκτησε και η Σερένα Γουίλιαμς στο Μόντρεαλ. Οκτώ είχε κερδίσει και το 2002, στην καλύτερη χρονιά της στην WTA Tour και παραμένει άγνωστο που μπορεί να σταματήσει.

Στον τελικό επικράτησε με 6-2, 6-0 της Ρουμάνας Νο27 στον κόσμο, Σοράνα Κιρστέα για την 44η νίκη της σε 45 αγώνες.

Οι δύο πρωταθλητές συνεχίζουν το ταξίδι τους στο Σινσινάτι. Την ερχόμενη εβδομάδα ο Ναδάλ ενδέχεται να αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον Ρότζερ Φέντερερ σε ένα Masters με τη συμμετοχή των Νόβακ Τζόκοβιτς και Άντι Μάρεϊ. Στο Σινσινάτι βρίσκονται ήδη η Μαρία Σαραπόβα με τον καινούργιο προπονητή της, τον Τζίμι Κόνορς και η Βικτόρια Αζαρένκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ