ΤΕΝΙΣ

Αντρέσκου: “Στόχος το Νο1”

FILE - In this Wednesday, Oct. 30, 2019 file photo, Bianca Andreescu of Canada hits a return shot against Karolina Pliskova of the Czech Republic during the WTA Finals Tennis Tournament in Shenzhen, China's Guangdong province. The Rogers Cup womens tennis tournament will not be played this year due to the COVID-19 pandemic. Tennis Canada announced that the event, scheduled for Aug. 7-16 in Montreal, is off the schedule, Saturday, April 11, 2020. (AP Photo/Andy Wong) AP Photo/Andy Wong

Η Μπιάνκα Αντρέσκου έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών εν όψει της επανέναρξης της σεζόν στο WTA Tour.

Ψηλά τον πήχη των προσδοκιών, με την επανέναρξη της σεζόν στο WTA Tour, θέτει η Μπιάνκα Αντρέσκου. H κάτοχος του Αμερικανικού Όπεν και Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει προτεραιότητα να επιστρέψει υγιής στα courts και να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα που δεν είναι άλλο από την κατάληψη της κορυφής του γυναικείου τένις.

Η μόλις 19 ετών Καναδέζα, κατέκτησε τον παρθενικό της τίτλο το 2019 στο σπουδαίο τουρνουά του Indian Wells ενώ κέρδισε τη Σερίνα Γουίλιαμς στον τελικό του Τορόντο και στον τελικό του US Open 2019, πανηγυρίζοντας τον πρώτο της Grand Slam τίτλο.

Τα προβλήματα τραυματισμού που την ταλαιπωρούν συχνά-πυκνά, δεν της επέτρεψαν να συνεχίσει την τρελή κούρσα προς την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης ενώ η φετινή επάνοδο στα courts, πήρε παράταση λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Η Αντρέσκου που είναι η πρώτη Καναδέζα που κατακτά Grand Slam τίτλο, είπε ότι η καραντίνα της έμαθε ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

“Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες εδώ στο Τορόντο γιατί δεν επιτρέπεται να παίξεις τένις ενώ ούτε βόλτα μπορείς να πας σε ένα πάρκο. Είναι όλα κλειστά. Δουλεύω όμως στο πνευματικό κομμάτι. Όσο πιο πολύ μπορώ. Είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο που θέλω να χρησιμοποιήσω” είπε η χαρισματική τενίστρια που τον επόμενο μήνα θα κλείσει τα 20.

Ο τραυματισμός της στο αριστερό γόνατο, δεν της έχει επιτρέψει να αγωνιστεί σε κανένα τουρνουά τη φετινή σεζόν.

“Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον αλλά θα δώσω τα δυνατά μου. Δεν μου αρέσει να χάνω. Θα δούμε ποια τουρνουά θα γίνουν μέχρι το τέλος της σεζόν αλλά σίγουρα δίνω προτεραιότητα στα Grand Slam και αυτό γιατί θέλω να φτάσω στο Νο1 του κόσμο. Πραγματικά το θέλω πολύ” είπε στο Tennis Legends podcast του Eurosport η Καναδέζα.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Andy Wong

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ