ΤΕΝΙΣ

Αλλάζει ημερομηνία λόγω Covid-19 το Indian Wells

Austria's Dominic Thiem stretches out for a return shot to United States' Denis Kudla during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 18, 2018. (AP Photo/Andy Brownbill)
Austria's Dominic Thiem stretches out for a return shot to United States' Denis Kudla during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 18, 2018. (AP Photo/Andy Brownbill) AP

Δίχως ακόμα να γνωρίζουμε πότε θα διεξαχθεί για τη σεζόν 2021, το Indian Wells ανακοίνωσε πως δεν θα λάβει χώρα την "κανονική" ημερομηνία που είχε οριστεί στο καλεντάρι της ATP.

Ακόμα μια χρονιά "ανακατωσούρας" θα έχουμε όσον φορά στα τουρνουά που θα διεξαχθούν το 2021, αν διεξαχθούν όλα τελικά.

Τουλάχιστον, έχοντας την πρότερη εμπειρία του 2020, τα τουρνουά κινούνται με γοργούς ρυθμούς παίρνοντας αποφάσεις από νωρίς με την ελπίδα να διεξαχθούν έστω και σε διαφορετική ημερομηνία από αυτήν που έχουμε συνηθίσει.

Το είδαμε με το Delray Beach που μεταφέρθηκε από τα τέλη Φλεβάρη στις αρχές Γενάρη και τελικά το Indian Wells, για το οποίο υπήρχαν και υπάρχουν αμφιβολίες για το αν θα διεξαχθεί γενικά το 2021, δεν θα γίνει στις 8-21 Μαρτίου όπως είχε οριστεί αρχικά.

Η κατάσταση στην Καλιφόρνια όσον αφορά στα κρούσματα Covid-19 δεν είναι ακόμα καλή παρά το ξεκίνημα του εμβολιασμού που συμβαίνει και στις Η.Π.Α. και ο ιδιοκτήτης του τουρνουά Λάρι Έλισον, μαζί με την ομάδα του, ανακοίνωσαν την αναβολή του πρώτου Masters της σεζόν για...άγνωστο πότε.

"Λόγω του αντίκτυπου του Covid-19, το Indian Wells δεν θα διεξαχθεί τις καθιερωμένες του ημερομηνίες τον Μάρτιο. Εναλλακτικές ημερομηνίες ήδη διερευνώνται για αργότερα μέσα στη σεζόν. Λεπτομέρειες για τα μελλοντικά μας σχέδια θα ανακοινωθούν μόλις έχουμε κάτι χειροπιαστό. Η απόφαση πάρθηκε μετά από εκτενή συζήτηση με τις τοπικές αρχές της πολιτείας και της υγείας στις οποίες συμμετείχε ο Λάρι Έλισον".

Η ATP Tour, στο επίσημο site της, έχει αναρτήσει το πρόγραμμα της σεζόν μόνο μέχρι το τέλος του Αυστραλιανού Όπεν στις 21 Φλεβάρη, δείγμα του ότι ακόμα δεν έχουμε ιδέα ποια τουρνουά θα ακολουθήσουν, παρότι σε λίγες μόνο μέρες ξεκινά το 2021 αλλά και η αγωνιστική σεζόν στο τένις.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ