US OPEN

Αλκαράζ - Τσιτσιπάς 3-2: Ήττα του Στέφανου από το 18χρονο παιδί-θαύμα που προκρίθηκε στους 16 του US Open

Αλκαράζ - Τσιτσιπάς 3-2: Ήττα του Στέφανου από το 18χρονο παιδί-θαύμα που προκρίθηκε στους 16 του US Open
2021 AP PHOTO/SETH WENIG

Ο 18χρονος Κάρλος Αλκαράζ έκανε το θαύμα του. Νίκησε με 3-2 σετ (6-3, 4-6, 7-6, 0-6, 7-6) τον Στέφανο Τσιτσιπά, που απέτυχε να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στη φάση των 16 του US Open.

Δεν ήταν η βραδιά του. Για την ακρίβεια, ήταν η βραδιά του Κάρλος Αλκαράζ, του 18χρονου που θεωρείται το next big thing του παγκόσμιου τένις. Ο Ισπανός νίκησε με 3-2 τον Στέφανο Τσιτσιπά (6-3, 4-6, 7-6, 0-6, 7-6) και προκρίθηκε στους 16 του US Open εν μέσω αποθέωσης, με τον Έλληνα τενίστα να αποτυγχάνει να βρεθεί σε αυτή τη φάση για ακόμα μία φορά παρά το γεγονός ότι σε αρκετά διαστήματα του αγώνα έδειξε έτοιμος για την ανατροπή, ακόμη και για μια άνετη επικράτηση.

Ο Έλληνας τενίστας έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του στο τρίτο σετ, όταν ο Αλκαράζ γύρισε από το 5-2, στη συνέχεια όμως ήταν σαρωτικός. Σφυροκόπησε τον Ισπανό που αντιμετώπισε ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού στον δεξιό μηρό, δεν του άφησε περιθώρια αντίδρασης στο τέταρτο σετ (6-0) και ισοφάρισε στο 2-2, πριν η κατάσταση αλλάξει και πάλι στο πέμπτο που οδηγήθηκε στο tie-break.

Εκεί ο Αλκαράζ προηγήθηκε με 6-3 και καθάρισε τον αγώνα όταν ο Τσιτσιπάς μείωσε στο 6-5, με το κοινό να τον αποθεώνει για την υπέροχη προσπάθειά του, για την πνευματική του ισορροπία όταν ο Τσιτσιπάς έδειξε έτοιμος να τον κατασπαράξει και για την αποφασιστικότητά του στο φινάλε. Επόμενος αντίπαλος για τον Αλκαράζ ο 32χρονος Πέτερ Γκόγιοβτσικ, ο οποίος επικράτησε με 3-1 (3-6, 6-3, 6-1, 6-4) του Ελβετού Χένρι Λαακσόνεν. Ο Γερμανός βρίσκεται στην 141η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ δεν έχει βρεθεί ψηλότερα από την 39η.

"Το να κερδίσω τον Στέφανο Τσιτσιπά ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα" ήταν η πρώτη δήλωση του Αλκαράζ μετά από το τέλος της αναμέτρησης που είχε διάρκεια τεσσάρων ωρών και έξι λεπτών.

Δείτε πως το SPORT24 κάλυψε LIVE τον αγώνα του Τσιτσιπά με τον Αλκαράζ.

TAGS US OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ