WIMBLEDON

Αλκαράθ - Τζόκοβιτς: Η απόλυτη μάχη με έπαθλο τον τίτλο στο Wimbledon

Spain's Carlos Alcaraz, left, and Serbia's Novak Djokovic greet each other ahead of their semifinal match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Friday, June 9, 2023. (AP Photo/Jean-Francois Badias)
Spain's Carlos Alcaraz, left, and Serbia's Novak Djokovic greet each other ahead of their semifinal match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Friday, June 9, 2023. (AP Photo/Jean-Francois Badias) AP

Το απόγευμα της Κυριακής (16/07, 16.00) ο Κάρλος Αλκαράθ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα τεθούν αντιμέτωποι στον τελικό του Wimbledon. Όσα πρέπει να ξέρετε για τον μεγάλο αγώνα.

Ο τελικός που όλοι περίμεναν στο Wimbledon επιβεβαιώθηκε. Το απόγευμα της Κυριακής (16/07, 16.00, Novasports Prime, LIVE από το SPORT24) ο Κάρλος Αλκαράθ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα τεθούν αντιμέτωποι με έπαθλο τον μεγάλο τίτλο.

Ο απόλυτος αγώνας ανάμεσα σε δύο αθλητές που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της Παγκόσμιας κατάταξης. Από την μία ο κορυφαίος εκφραστής της νέας γενιάς του τένις και από την άλλη ο τενίστας με τους περισσότερους Grand Slam τίτλους.

Δίχως αμφιβολία περιμένουμε έναν μεγάλο αγώνα με πολλούς τρομερούς πόντους από δύο μεγάλους τενίστες.

Η τριπλή προέκταση του αγώνα

Το μεσημέρι της Κυριακής ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Κάρλος Αλκαράθ θα μονομαχήσουν στον τελικό του Wimbledon με τη μάχη τους να έχει τριπλή προέκταση.

Η πρώτη και προφανέστατη είναι ο τίτλος σε ένα grand slam με τους δυο τους να το θέλουν για διαφορετικούς λόγους. Η δεύτερη αφορά την κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης.

Η διαφορά του αυτή τη στιγμή είναι μικρότερη από 100 βαθμούς (8875 ο Ισπανός, 8795 ο Σέρβος) κάτι που σημαίνει ότι ο νικητής θα βρίσκεται το πρωί της Δευτέρας και στην κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης.

Τέλος, όποιος επικρατήσει θα εξασφαλίσει και την παρουσία του στο ATP Finals αφού θα ξεπεράσει τους 6450 βαθμούς οι οποίοι είναι αυτή τη στιγμή το όριο.

Οι προηγούμενες αναμετρήσεις τους

Αυτή θα είναι η τρίτη μονομαχία τους και η πρώτη σε τελικό, αφού οι δύο προηγούμενοι ήταν σε προημιτελικό. Η πρώτη τους ήταν το 2022 στη Μαδρίτη με τον Αλκαράθ να επικρατεί 2-1 σετ και μάλιστα με ανατροπή.

Η δεύτερη ήταν πριν από σχεδόν ένα μήνα στον ημιτελικό του Roland Garros. Τότε ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε επικρατήσει 3-1 σετ με τον Αλκαράθ ωστόσο να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στα τελευταία δύο σετ.

Επιπρόσθετα για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Ισπανός θα αντιμετωπίσει είτε τον Τζόκοβιτς είτε τον Ναδάλ σε τελικό.

Η πορεία των Τζόκοβιτς και Αλκαράθ στο Wimbledon

Ας ρίξουμε μια ματιά και στην πορεία τους μέχρι τώρα στο Wimbledon. Ο Νόβακ Τσόκοβιτς ξεπέρασε εύκολα τα εμπόδια των Κατσίν, Τόμπσον και Βαβρίνκα στους τρεις πρώτους γύρους.

Στον τέταρτο και στα προημιτελικά έχασε ένα σετ απέναντι στον Χούρκατς και τον Ρούμπλεφ, ενώ στον ημιτελικό ξεπέρασε απόλυτα ελεγχόμενα το εμπόδιο του Σίνερ με 3-0 σετ.

Στην αντίπερα όχθη ο Κάρλος Αλκαράθ έφτασε στον τελικό έχοντας χάσει δύο σετ. Πέρασε εύκολα τα εμπόδια των Σαρντί και Μίλερ, ενώ στους αγώνες του με τους Χάρι και Μπερετίνι βρέθηκε πίσω με σετ αλλά έκανε την ανατροπή.

Στα προημιτελικά δυσκολεύτηκε για ένα σετ απέναντι στον Ρούνε πριν επικρατήσει με 3-0 σετ και με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε του Μεντβέντεφ για να πάρει την πρόκριση στον τελικό.

Η στατιστική εικόνα τους στο τουρνουά

Αλκαράθ και Τζόκοβιτς έχουν από δύο χαμένα σετ μέχρι τώρα στο τουρνουά και έχουν παραμείνει στο κορτ σχεδόν τον ίδιο χρόνο.

Από τα στατιστικά τους προκύπτει ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι πιο αποτελεσματικός στο σερβίς του, ενώ την ίδια ώρα ο Κάρλος Αλκαράθ έχει δημιουργήσει περισσότερες προϋποθέσεις για break.

Την ίδια ώρα βέβαια ο Νόλες έχει σβήσει το 84% των break points στα οποία βρέθηκε αντιμέτωπος.

TAGS WIMBLEDON ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΚΑΡΛΟΣ ΑΛΚΑΡΑΘ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ