WIMBLEDON

Αλκαράθ - Τζόκοβιτς 3-2: Ο 20χρονος Ισπανός είναι ο νέος Βασιλιάς του Wimbledon μετά από επικό τελικό

Spain's Carlos Alcaraz celebrates after winning a point against Serbia's Novak Djokovic in the final of the men's singles on day fourteen of the Wimbledon tennis championships in London, Sunday, July 16, 2023. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Spain's Carlos Alcaraz celebrates after winning a point against Serbia's Novak Djokovic in the final of the men's singles on day fourteen of the Wimbledon tennis championships in London, Sunday, July 16, 2023. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Ο Κάρλος Αλκαράθ είναι ο νέος Βασιλιάς του Wimbledon αφού επικράτησε 3-2 σετ του Νόβακ Τζόκοβιτς και κατέκτησε το ιστορικό τουρνουά για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Κάρλος Αλκαράθ και Νόβακ Τζόκοβιτς προσέφεραν στους φίλους του τένις έναν φανταστικό τελικό με τον 20χρονο να επικρατεί 3-2 σετ μετά από επικό ματς και να κατακτά το Wimbledon.

Αυτός είναι ο πρώτος τίτλος του Καρλίτος στο ιστορικό τουρνουά και ο δεύτερός του σε Grand Slam.

Το ματς: Ο Αλκαράθ έφτασε σε break point στο πρώτο game του τελικού, όμως ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε να βγει από αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Στο αμέσως επόμενο game δημιούργησε τριπλό break point εκείνος και κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Ισπανού.

Ο Νόλε συνέχισε να πιέζει τον Αλκαράθ που έδειχνε να μην έχει μπει καλά στον τελικό με αποτέλεσμα ο Σέρβος να φτάσει με συνοπτικές διαδικασίες στο 5-0. Ο Ισπανός κράτησε το σερβίς του για πρώτη φορά στη συνέχεια, με τον Τζόκοβιτς να κλείνει το πρώτο σετ με 6-1.

Με την έναρξη του δεύτερου σετ ο Κάρλος Αλκαράθ κατάφερε γρήγορα να φτάσει στο break και να προηγηθεί με 2-0, όμως ο Νόβακ Τζόκοβιτς απάντησε αμέσως με break back και έφερε άμεσα το σετ στα ίσα.

Στη συνέχεια οι δυο τους δεν κατάφεραν να κάνουν άλλα break και οδηγηθήκαμε στο tie break. Εκεί ο Νόλε προηγήθηκε με 3-0, ωστόσο η συνέχεια ανήκε στον Κάρλος Αλκαράθ. Ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη που έκανε ο Τζόκοβιτς και έκλεισε το tie break με 7-6 (6) για να κάνει το 1-1 στα σετ.

Το τρίτο σετ άρχισε όπως το δεύτερο με τον Αλκαράθ να κάνει γρήγορα το break και να βάζει δύσκολα στον Τζόκοβιτς. Μάλιστα, στο πέμπτο game έφτασε σε δεύτερο break για να προηγηθεί με 4-1 έπειτα από game το οποίο κράτησε σχεδόν 27 λεπτά.

Με την ψυχολογία στα ύψη ο Ισπανός πίεσε και άλλο τον Νόλε με αποτέλεσμα να κλείσει το τρίτο σετ με νέο break για να κάνει το 2-1 με 6-1.

Μετά το τέλος του σετ ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε toiler break και επέστρεψε για τη συνέχεια του τελικού. Ο τεράστιος Σέρβος έδειξε από την αρχή τη διάθεσή του να πιέσει και έφτασε στο break στο πέμπτο game.

Από εκεί και μετά ο Νόλε κράτησε εύκολα το σερβίς του, έκανε και δεύτερο break στο ένατο game για να κλείσει το σετ με 6-3 και να στείλει τον τελικό σε πέμπτο σετ.

Στο ξεκίνημα του πέμπτου σετ τόσο ο Αλκαράθ όσο και ο Τζόκοβιτς είχαν την ευκαιρία να φτάσουν στο break, αλλά αμφότεροι κατάφεραν να κρατήσουν το σερβίς τους.

Στο τρίτο όμως game ο Κάρλος Αλκαράθ κατάφερε να φτάσει στο break με τον Νόλε να μην μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του και να ξεσπά στη ρακέτα του.

Από εκεί και μετά ο Ισπανός δεν άφησε περιθώρια στον μεγάλο του αντίπαλο, άντεξε στην πίεση και έφτασε στη μεγάλη νίκη.

TAGS WIMBLEDON ΚΑΡΛΟΣ ΑΛΚΑΡΑΘ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ