ATP FINALS

Αλκαράθ - Τζόκοβιτς 0-2: Κυρίαρχος Νόλε έκλεισε θέση στον τελικό των ATP Finals κόντρα στον Γιανίκ Σινέρ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει τη νίκη που κέρδισε
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει τη νίκη που κέρδισε @ 2023 ANTONIO CALANNI / AP IMAGES

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς λύγισε τον Κάρλος Αλκαράθ με 2-0 σετ (6-3, 6-2) και προκρίθηκε στον τελικό των ATP Finals, όπου θα αναμετρηθεί με τον Γιανίκ Σινέρ.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς (No. 1 στον κόσμο) έκλεισε θέση στον ένατο τελικό ATP Finals της καριέρας του, καθώς επικράτησε 2-0 του Κάρλος Αλκαράθ (Νο.2) (6-3, 6-2). Αντίπαλός του στον τελικό ο Γιανίκ Σίνερ (Νο. 4) με τους δύο να μονομαχούν στις 19:00 ώρα Ελλάδος (COSMOTE Sport 6 και Live SPORT24).

Η τεράστια κλάση του Νόλε και η εμπειρία του σε τέτοια ματς τον βοήθησαν να φτάσει σε μια μεγάλη πρόκριση. Ο Αλκαράθ σέρβιρε καλά, βρήκε 10 άσους είχε 84% περασμένα πρώτα σερβις αλλά αυτά δεν έφταναν.

Ο Τζόκοβιτς ήταν πιο αποτελεσματικός, δημιούργησε οκτώ break points και εκμεταλλεύτηκε τα τρία από αυτά, ενώ την ίδια ώρα έσβησε τέσσερα του Κάρλος Αλκαράθ.

Το ματς

Ο Αλκαράθ ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε τον Τζόκοβιτς με break στο πρώτο game του αγώνα όμως ο Νόλε βρήκε τον τρόπο να κρατήσει το σερβίς του.

Ο Ισπανός πίεσε ξανά λίγο αργότερα τον Τζόκοβιτς για να σπάσει το σερβίς του όμως ο Σέρβος άντεξε ξανά και στο όγδοο game έσπασε το σερβίς του Αλκαράθ. Αυτό το break ήταν αρκετό για τον Τζόκοβιτς ο οποίος έκλεισε το σετ με 6-3.

Με την ψυχολογία στα ύψη ο Νόβακ Τζόκοβιτς κυριάρχησε απόλυτα στο δεύτερο σετ έχοντας φέρει το ματς εκεί ακριβώς που ήθελε.

Στο τρίτο game εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο break point που δημιούργησε για να σπάσει το σερβίς του Αλκαράθ.

Ο Ισπανός δυσκολευόταν συνεχώς να κρατήσει το σερβίς του με αποτέλεσμα ο Τζόκοβιτς να φτάσει και σε δεύτερο break και έπειτα να κλείσει το σετ και το ματς με 6-2.

TAGS ATP FINALS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΚΑΡΛΟΣ ΑΛΚΑΡΑΘ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ