WIMBLEDON

Αλκαράθ: Τα δέκα τρομερά επιτεύγματά του μετά την κατάκτηση του Wimbledon

Spain's Carlos Alcaraz celebrates a point against Serbia's Novak Djokovic during the men's singles final on day fourteen of the Wimbledon tennis championships in London, Sunday, July 16, 2023. (AP Photo/Alberto Pezzali)
Spain's Carlos Alcaraz celebrates a point against Serbia's Novak Djokovic during the men's singles final on day fourteen of the Wimbledon tennis championships in London, Sunday, July 16, 2023. (AP Photo/Alberto Pezzali) AP

Με την κατάκτηση του Wimbledon ο Κάρλος Αλκαράθ κατάφερε να γράψει το όνομα του δίπλα σε ρεκόρ, αλλά και σε επιδόσεις που έχουν πετύχει ελάχιστοι.

Μπορεί πριν από περίπου δύο μήνες (για την ακρίβεια 72 ημέρες) ο Κάρλος Αλκαράθ να έκλεισε τα 20 του χρόνια, ωστόσο ήδη έχει καταφέρει να πετύχει σπουδαία πράγματα στο τένις.

Ο Ισπανός κατέκτησε το απόγευμα της Κυριακής το Wimbledon απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς βάζοντας έτσι τέλος στη κυριαρχία του Σέρβου τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα κατάφερε να βάλει το όνομά του δίπλα σε ρεκόρ, αλλά και σε επιδόσεις που έχουν πετύχει ελάχιστοι στην Open Era του τένις.

Συγκεκριμένα, ο Κάρλος Αλκαράθ έγινε...

  1. Ο μικρότερος σε ηλικία τενίστας που κατακτά το US Open και το Wimbledon.
  2. Ο πρώτος που νικά διαδοχικά τρεις αθλητές Top10 για να φτάσει στην κατάκτηση του Wimbledon μετά τον Πιτ Σάμπρας το 1994. Νίκησε κατά σειρά τον Ρούνε (Νο6), τον Μεντβέντεφ (Νο3) και τον Τζόκοβιτς (Νο2).
  3. Ο πρώτος τενίστας που νικά τον Τζόκοβιτς στο Wimbledon μετά από 2195 ημέρες. Ο τελευταίος που το είχε καταφέρει ήταν ο Τόμας Μπέρντιχ στα προημιτελικά του 2017.
  4. Ο δεύτερος μετά τον Άντι Μάρεϊ το 2012 στο US Open που νίκησε τον Τζόκοβιτς σε τελικό Grand Slam ο οποίος κρίθηκε στα πέντε σετ.
  5. Ο τρίτος νεαρότερος που κατακτά το Wimbledon μετά τον Μπόρις Μπέκερ (το είχε κατακτήσει δύο φορές πριν κλείσει τα 20) και τον Μπιορν Μποργκ.
  6. Ο τρίτος νεαρότερος που φτάνει τους 6 τίτλους σε μία χρονιά τα τελευταία σαράντα χρόνια. Ο πρώτος ήταν ο Αγκασι το 1988 και ο δεύτερος ο Ραφαέλ Ναδάλ το 2005.
  7. Ο τρίτος Ισπανός που κατακτά το Wimbledon μετά τον Μανουέλ Σαντάνα (1966) και τον Ραφαέλ Ναδάλ (2008, 2010)
  8. Ο τέταρτος Ισπανός που κατακτά περισσότερα από ένα Grand Slam. Πρώτος είναι φυσικά ο Ναδάλ με 22, ακολουθεί ο Σαντάνα με 4 και ο Μπρουγκέρα με δύο.
  9. Ο πέμπτος που κατακτά τουλάχιστον δύο Grand Slam τίτλους πριν τα 21 μετά τους Βιλάντερ, Μποργκ, Μπέκερ και Ναδάλ.
  10. Ο πέμπτος που κατακτά το Wimbledon τα τελευταία 20 χρόνια. Οι υπόλοιποι που τα έχουν καταφέρει είναι φυσικά οι Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Μάρεϊ.
TAGS WIMBLEDON ΚΑΡΛΟΣ ΑΛΚΑΡΑΘ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ