MADRID OPEN

Αλκάραθ - Στρουφ 2-1: Υπόθεση... Καρλίτο και στη Μαδρίτη

Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει απέναντι στον Χατσάνοφ
Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει απέναντι στον Χατσάνοφ 2022 AP PHOTO/JEAN-FRANCOIS BADIAS

O Κάρλος Αλκαράθ κατάφερε να λυγίσει τον, για μια ακόμη φορά, εξαιρετικό Γιαν Λέναρντ Στρουφ και με 6-4, 3-6, 6-3 μετά από 2,5 ώρες κατέκτησε για 2η σερί φορά το Madrid Open, αλλά και τον 10ο τίτλο στην καριέρα του.

O Κάρλος Αλκαράθ κατάφερε να λυγίσει τον, για μια ακόμη φορά, εξαιρετικό Γιαν Λέναρντ Στρουφ και με 6-4, 3-6, 6-3 μετά από 2,5 ώρες κατέκτησε για 2η σερί φορά το Madrid Open, αλλά και τον 10ο τίτλο στην καριέρα του.

Ο 20χρονος Ισπανός έφτασε τις 21 σερί νίκες επί ισπανικού εδάφους, έκανε το 19-1 τη φετινή σεζόν στο χώμα, σημείωσε την 29 νίκη μέσα στο 2023 (29-2), ενώ έφτασε στους 4 τίτλους σε Masters 1000 πριν συμπληρώσει τα 21 χρόνια όντας πίσω μόνο από τον Ράφα Ναδάλ που είχε φτάσει τους 9!

Παράλληλα ο Αλκαράθ έκανε το back-to-back στους τίτλους στη Μαδρίτη κάτι που είχε κάνει μόνο ο Ναδάλ τη διετία 2013-14, ενώ έγινε και ο νεαρότερος που υπερασπίζεται τον τίτλο του σε Masters 1000 μετά τον Ναδάλ στη Ρώμη το διάστημα 2005-2006.

Ο Ισπανός, σε μια από τις πιο άσχημες βραδιές του από τη θέση του service, είχε μόλις 67% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (43/64), το οποίο κατά τη διάρκεια του τελικού είχε πέσει κάτω από το 55%, είχε 3/11 break-points, 19 winners, αλλά και 31 αβίαστα λάθη.

Από την άλλη ο Στρουφ έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι πάνω στο φιλέ, εγκλωβίζοντας τον Ισπανό με το επιβλητικό serve & volley παιχνίδι του, αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι δεν επέτρεπε στον Αλκαράθ να βρει ρυθμό.

Ο τελικός ξεκίνησε ιδανικά για τον Αλκαράθ, ο οποίος βρήκε break στην πρώτη ευκαιρία (1-0), ενώ στη συνέχεια με ένα δύσκολο hold έκανε το 2-0.

Ωστόσο, ο Στρουφ από τη στιγμή που ξεπέρασε την αρχική νευρικότητα, στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας του, έκανε ένα 8-1 μ’ ένα εύκολο hold κι ένα επιβλητικό break (love game) ισοφάριζε σε 2-2, ενώ με νέο hold στη συνέχεια πήρε προβάδισμα για πρώτη φορά με 3-2.

Ο Αλκαράθ, με μόλις 57% κερδισμένους πόντους στο πρώτο service δυσκολευόταν να κρατήσει τα service-game του, κάτι που φάνηκε και στο 6ο game ισοφαρίζοντας ωστόσο σε 3-3.

Αμέσως μετά ήρθε το καθοριστικό break του set μετά από το διπλό λάθος του Στρουφ με τον Αλκαράθ να προηγείται με 4-3 και με hold αμέσως μετά να κάνει το 5-3.

Ο Γερμανός μείωσε σε 5-4, με τον Νο2 του κόσμου να κλείνει το set μετά από ένα τρομερό hold σβήνοντας το τριπλό break-point του Στρουφ (0/40) κάνοντας το 1-0 στον τελικό.

Το 2ο σκέλος του τελικού άρχισε με τον Στρουφ να κατακτά τα πρώτα 3 games βρίσκοντας break στο πρώτο service-game του Αλκαράθ (3-0). Ο Ισπανός μείωσε (3-1) και στη συνέχεια προσπάθησε να πάρει πίσω το χαμένο του service στο 14λεπτο game που ακολούθησε με τον Στρουφ να σβήνει 5 break-points κάνοντας το 4-1!

Στη συνέχεια το service του Γερμανού δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο με τον Αλακράθ να μην μπορεί να βρει λύσεις στο serve & volley του Στρουφ, ο οποίος έκλεισε το set με 6-3 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Όλα έδειχναν ότι το decider θα κρινόταν στο ένα break. Αυτό προσπάθησε να το κάνει πρώτος ο Στρουφ, ο οποίος έφτασε σε break-point στο 3ο game (από 40/15) με τον Αλκαράθ να το σβήνει και να κρατάει το προβάδισμα (2-1).

Ό,τι όμως δεν έκανε ο Γερμανός σε εκείνο το σημείο το έκανε ο 20χρονος αμέσως μετά βρίσκοντας break (3-1) πανηγυρίζοντας έξαλλα.

Από εκεί και πέρα ο Αλκαράθ βρήκε ρυθμό στο παιχνίδι του και κυρίως στο service του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι από το break και μετά τα ποσοστά στους κερδισμένους πόντους στο πρώτο service έφτασε το 84%!

Ο Αλκαράθ εξαργύρωσε το break με love game (4-1), ενώ λίγο αργότερα απείλησε με νέο break τον Στρουφ που είχε αρχίζει τα λάθη, αλλά και να μην βρίσκει εύκολα πρώτo service. Ο Γερμανός μείωσε σε 4-2, όμως ο Αλκαράθ με συνέπεια στο service του σφράγισε τη νίκη και τον τίτλο στη Μαδρίτη, αλλά και τον 10ο τίτλο στην καριέρα του.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS MADRID OPEN ATP ΚΑΡΛΟΣ ΑΛΚΑΡΑΘ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ