US OPEN

Αλκαράθ: Όλες οι λίστες που μπήκε ο 19χρονος Ισπανός μετά το US Open

Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ στον τελικό του U.S. Open
Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ στον τελικό του U.S. Open 2022 AP PHOTO/CHARLES KRUPA

Ο Κάρλος Αλκαράθ μετά απ' όλα όσα έκανε στο US Open μπήκε σε πολλές λίστες με ρεκόρ και το SPORT24 σας παρουσιάζει τις κυριότερες από αυτές.

Ο Κάρλος Αλκαράθ ήταν ο μεγάλος νικητής του US Open αφού ολοκλήρωσε την τρομερή πορεία με νίκη απέναντι στον Κάσπερ Ρουντ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη επέτρεψε στον 19χρονο Ισπανό να ανέβει στην κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης γράφοντας ιστορία, όμως αυτή ήταν μόνο μία από τις πολλές λίστες στις οποίες κατάφερε να μπει ο Αλκαράθ.

Όπως θα δείτε ακριβώς από κάτω ο Ισπανός έβαλε το όνομά του σε 11 στατιστικά που αφορούν το παγκόσμιο τένις και είναι ακόμα 19 ετών.

Αναλυτικά όλα τα επιτεύγματα που συνόδευσαν την κατάκτηση του US Open για τον Αλκαράθ

  • Η κατάκτηση του US Open του έδωσε την ευκαιρία να ανέβει στο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης και να γίνει ο νεαρότερος που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον Λέιτον Χιούιτ που ήταν 20 χρονών και 9 μηνών όταν το κατάφερε στις 19 Νοεμβρίου του 2001.
  • Έγινε ο πρώτος που μετά το US Open καταφέρνει να ανέβει στο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης μετά από 19 χρόνια. Ο προηγούμενος ήταν ο νυν προπονητής του, Χουάν Κάρλος Φερέρο στις 8 Σεπτεμβρίου του 2003. Τότε ο Αλκαράθ ήταν 4 μηνών...
  • Έγινε ο νεαρότερος που κατακτά Grand Slam από το 2005 όταν ο Ραφαέλ Ναδάλ κατέκτησε το Roland Garros.
  • Έγινε ο νεαρότερος που κατακτά το US Open από τον Πιτ Σάμπρας το 1990.
  • Έγινε ο πρώτος που σβήνει match point στο δρόμο του για την κατάκτηση του US Open μετά τον Σταν Βαβρίνκα το 206.
  • Έγινε ο πρώτος που κατακτά οποιοδήποτε Grand Slam έχοντας παίξει πέντε σετ διαδοχικά στον τέταρτο γύρο, τα προημιτελικά και τα ημιτελικά από το 1992 και τον Στέφαν Έντμπεργκ στο US Open.
  • Έγινε ο δεύτερος στην ιστορία του US Open που το κατακτά στη δεύτερη συμμετοχή του στο τουρνουά μετά τον Πάντσο Γκονζάλες το 1948.
  • Για να φτάσει στην κατάκτηση του US Open έμεινε στο κορτ 23 ώρες και 39 λεπτά κάτι που αποτελεί νέο ρεκόρ σε Grand Slam από το 1998 όταν και μετρούνται οι χρόνοι. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Κέβιν Άντερσον ο οποίος έφτασε μέχρι τον τελικό του Wimbledon το 2018 και είχε μείνει στο κορτ 23 ώρες και 20 λεπτά.
  • Είναι πλέον ο τέταρτος Ισπανός ο οποίος ανεβαίνει στο Νο 1 της Παγκόσμιας κατάταξης μετά του Κάρλος Μόγια (1999), Χουάν Κάρλος Φερέρο (2003), Ραφαέλ Ναδάλ (2008).
  • Έγινε ο τέταρτος στην ιστορία που καταφέρνει να ανέβει στο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης μπαίνοντας σε τουρνουά από το Νο4. Οι τρεις προηγούμενοι που το είχαν καταφέρει ήταν ο Κάρλος Μόγια, ο Αντρέ Άγκασι και ο Πιτ Σάμπρας.
  • Έγινε ο δέκατος νεαρότερος στην ιστορία του τένις που φτάνει στην κατάκτηση Grand Slam.
TAGS US OPEN ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ