WIMBLEDON

Αλκαράθ - Μεντβέντεφ 3-0: Εμφατική πρόκριση στον τελικό του Wimbledon για τον Ισπανό

Spain's Carlos Alcaraz celebrates a point against Russia's Daniil Medvedev during their men's singles semifinal match on day twelve of the Wimbledon tennis championships in London, Friday, July 14, 2023. (AP Photo/Alberto Pezzali)
Spain's Carlos Alcaraz celebrates a point against Russia's Daniil Medvedev during their men's singles semifinal match on day twelve of the Wimbledon tennis championships in London, Friday, July 14, 2023. (AP Photo/Alberto Pezzali) AP

Ο Κάρλος Αλκαράθ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ, επικράτησε 3-0 σετ και προκρίθηκε στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο μεγάλος τελικός του Wimbledon σφραγίστηκε. Ο Κάρλος Αλκαράθ επικράτησε 3-0 σετ του Ντανίλ Μεντβέντεφ και θα είναι ο αντίπαλος του Νόβακ Τζόκοβιτς το μεσημέρι της Κυριακής (16/07, 16.00).

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Ισπανός ήταν εντυπωσιακός, κυριάρχησε σχεδόν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες απέναντι στον αντίπαλό του κατάφερε να φτάσει στη μεγάλη νίκη.

Το ματς: Ο αγώνας άρχισε με τους δύο αθλητές να προσπαθούν να αποφύγουν τα λάθη και ταυτόχρονα περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν.

Αυτό το έκανε τελικά ο Αλκαράθ ο οποίος στο όγδοο game άρπαξε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε έκανε το break και έπειτα έκλεισε το πρώτο σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ ο Μεντβέντεφ ήταν εκείνος που έφτασε πρώτος κοντά στο break με τον Αλκαράθ να κρατά το σερβίς του. Σαν να μην έφτανε αυτό στο επόμενο game έσπασε το σερβίς του Ρώσου για να προηγηθεί με 2-1.

Από εκεί και μετά ο Μεντβέντεφ επί της ουσίας δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Αλκαράθ, με τον Ισπανό να κλείνει και το δεύτερο σετ με 6-3 κάνοντας κι άλλο break.

Ο Αλκαράθ μπήκε με το πόδι στο γκάζι και στο τρίτο σετ και με γρήγορο break προηγήθηκε με 3-0. Όντας με την πλάτη στον τοίχο ο Μεντβέντεφ αντέδρασε και πήρε πίσω το break για να μειώσει σε 3-2.

Η απάντηση του Ισπανού ήταν όμως άμεση με break back. Ο Μεντβέντεφ έκανε νέο break για να μειώσει σε 4-3, αλλά η συνέχεια ανήκε στον Αλκαράθ που πήρε τα επόμενα δύο games και έκλεισε το εισιτήριο για τον τελικό.

TAGS WIMBLEDON ΚΑΡΛΟΣ ΑΛΚΑΡΑΘ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ