US OPEN

Αλιασίμ - Μεντβέντεφ 0-3: Ρώσικος σίφουνας στον τελικό του US Open

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ πανηγυρίζει πόντο του στην αναμέτρηση με τον Αλιασίμ
Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ πανηγυρίζει πόντο του στην αναμέτρηση με τον Αλιασίμ © 2021 JOHN MINCHILLO / AP IMAGES

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ έκανε σπουδαία εμφάνιση, ξεπέρασε το εμπόδιο του Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ με 3-0 σετ (6-4, 7-5, 6-2) και προκρίθηκε στον τελικό του US Open για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ πέτυχε την έκτη συνεχόμενη νίκη του στη Νέα Υόρκη και προκρίθηκε στον 2ο τελικό της καριέρας του στο US Open, κερδίζοντας με straight sets τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ.

Ο τρομερός Ρώσος, πάτησε γκάζι όταν βρέθηκε να χάνει με break στο 2ο set (2-5) και δεν ξανακοίταξε πίσω του, για να “καθαρίσει” με συνοπτικές διαδικασίες τον 21χρονο Καναδό, ο οποίος έμεινε… με την όρεξη.

Μετά από 2 ώρες και 6 λεπτά αγώνα, ο Νο2 του ταμπλό “σφράγισε” τη θέση του στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, με νίκη 6-4, 7-5, 6-2 και περιμένει τον έτερο ημιτελικό ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Την αίσθηση που υπήρχε μέχρι στιγμής επιβεβαίωσε ο Αλιασίμ. Ότι δηλαδή, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, μέχρι στιγμής, σε μεγάλα ματς.

Ο Καναδός έπαθε ένα απογοητευτικό black-out όταν προηγήθηκε με break στο 2ο set, έχασε δυο set points στο σερβίς του και αντί να ισοφαρίσει σε 1-1, κέρδισε ακόμη… δυο games, για να φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από το Arthur Ashe.

Ο Μεντβέντεφ δεν βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα, όμως εκμεταλλεύτηκε την ευμετάβλητη ψυχολογία του 21χρονου αντιπάλου του, “πάτησε” στην απειρία του και τον “εκτέλεσε”, για να περάσει άνετα στον 3ο Major τελικό της καριέρας του.

Με 61/85 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Νο2 τενίστας του κόσμου, που δέχθηκε μόλις ένα break από τον Αλιασίμ, το οποίο δεν έφτασε καν για να τον αναγκάσει να απωλέσει set στο ματς.

Ο Αλιασίμ έχασε τα 11 από τα τελευταία 13 games του ματς και τελείωσε με 49/91 πόντους πίσω από το σερβίς του. Απίστευτη η αποτελεσματικότητα του Μεντβέντεφ στις break point ευκαιρίες, όπου έκανε το απόλυτο (5/5)!

Με 10 double faults και 39(!) αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Καναδός. Ένα εκ των οποίων, ήταν καθοριστικό για την έκβαση του ημιτελικού.

Στο 2ο set point που είχε στα χέρια του (στο 3-5), ο Νο12 του ταμπλό έχασε ένα φαινομενικά απλό βολέ, στέλνοντας τη μπάλα στο φιλέ και έδωσε έτσι την ευκαιρία στον Ρώσο να συνεχίσει να πιστεύει ότι μπορεί να γλιτώσει την απώλεια set. Εν τέλει, ο 25χρονος δικαιώθηκε.

Πάντως, με την εξαιρετική πορεία του μέχρι τον παρθενικό Major ημιτελικό της καριέρας του, ο Αλιασίμ θα δει τον εαυτό του την επόμενη εβδομάδα να κερδίζει τέσσερις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και να ανεβαίνει στο career high Νο11 κόσμου.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS US OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ