ΤΕΝΙΣ

Αγοράζει τουρνουά ο Φέντερερ!

Ο πιο ακριβοπληρωμένος Ευρωπαίος αθλητής επιθυμεί να σώσει το τουρνουά της γενέτειρας του, της Βασιλείας. Το κόστος; Δώδεκα εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ρότζερ Φέντερερ έχει αγοράσει γη σε τρεις διαφορετικές ηπείρους. Ο πιο ακριβοπληρωμένος Ευρωπαίος αθλητής γεννήθηκε στη Βασιλεία, προπονείται στο Ντουμπάι και βοηθάει αρκετούς άπορους στη Νότια Αφρική, χώρα από την οποία κατάγεται η μητέρα του.

Ο 29χρονος τέως Νο1 παίκτης στον κόσμο σχεδιάζει να επενδύσει τα 12.000.000 από τα 34.000.000 ευρώ που κέρδισε τους προηγούμενους δώδεκα μήνες στην απόκτηση του τουρνουά της Βασιλείας.

Πρόκειται για το περίφημο “Swiss Indoors”, έναν από τους παραδοσιακούς σταθμούς της ATP Tour το χειμώνα. Όταν ήταν μικρός ο Φέντερερ υπήρξε ballboy στο τουρνουά της Βασιλείας και το 2009 οι διοργανωτές του τουρνουά έδωσαν στο κορτ το όνομα του Ελβετού σταρ.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες η ATP Tour διεμήνυσε στους Ελβετούς ότι το τουρνουά δεν μπορεί να έχει κύριο χορηγό μία καπνοβιομηχανία. Η εταιρεία που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του Φέντερερ, η IMG θα τον βοηθήσει να πραγματοποιήσει το στόχο του. Στο μυαλό του Φέντερερ, σύμφωνα με τα ελβετικά ΜΜΕ, είναι η απόκτηση μίας ομάδας τουρνουά ακολουθώντας το παράδειγμα του Ρουμάνου Ίον Τιριάκ,

Δεν είναι ο μοναδικός εν ενεργεία παίκτης που θα έχει το δικό του τουρνουά. Ο Χουάν Κάρλος Φερέρο και ο Νταβίντ Φερέρ είναι μέτοχοι στο τουρνουά της Βαλένθια, ενώ η οικογένεια του Νόβακ Τζόκοβιτς “τρέχει” το τουρνουά του Βελιγραδίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ