ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Οργή για τον προπονητή Tae Kwon Do: "Τα θύματα είναι αντιμέτωπα με μια σκληρή πραγματικότητα"

Τάεκβοντο
Τάεκβοντο EUROKINISSI SPORTS

Ανακουφισμένα αισθάνονται τα κορίτσια που κατήγγειλαν τον 44χρονο προπονητή Tae Kwon Do, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε κατ` εξακολούθηση ανήλικες αθλήτριές του, σύμφωνα με όσα ανέφερε οικογενειακή φίλη των παιδιών, όπως γράφει το NEWS247.

Αντιμέτωπα με μία σκληρή πραγματικότητα βρίσκονται τα πέντε κορίτσια, τα οποία έπεσαν θύματα του 44χρονου προπονητή Tae Kwon Do, ο οποίος συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών, καθώς κατηγορείται ότι από το 2009 μέχρι το 2020 βίαζε κατ` εξακολούθηση ανήλικες αθλήτριες του, μέσα στο γυμναστήριο και στο σπίτι του στην Ηλιούπολη.

Τα νέα στοιχεία που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας και αφορούν το μοτίβο που ακολουθούσε ο 44χρονος ή πώς προσέγγιζε τα θύματά του προκαλούν αποτροπιασμός, ενώ το πρωί της Πέμπτης (23/03) μητέρα και οικογενειακή φίλη των κοριτσιών μίλησε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1, περιγράφοντας τα όσα βίωσαν οι αθλήτριες.

"Τα 3 πρώτα κορίτσια εφόσον ανακάλυψε το ένα παιδί το άλλο, ότι είχαν την κοινή εμπειρία από τον ίδιο άνθρωπο, αποφάσισαν να μιλήσουν με έναν άνθρωπο που εμπιστεύονται. Με αυτόν τον τρόπο πληροφορήθηκα εγώ από την αρχή, από τα κορίτσια τα ίδια. Τα συγκεκριμένα κορίτσια δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση σε αυτά που λένε. Οι κατηγορίες είναι για σεξουαλική κακοποίηση. Τα οποία θα στηρίξω μέχρι τέλος.

Είναι μια πραγματικότητα, σκληρή πραγματικότητα, που βίωσε το κάθε ένα από αυτά τα παιδιά, τα οποία καλούνται μετά από τόσα χρόνια και παρόλο που έχουν προχωρήσει την ενήλικη πλέον ζωή τους, να πρέπει να αντιμετωπίσουν όλο αυτό το σκοτεινό κομμάτι που προκάλεσε ένας άνθρωπος και να βρουν την δύναμη να τον σταματήσουν και να σταματήσουν τον οποιοδήποτε… κανέναν δάσκαλο, κανέναν προπονητή, κανέναν άνθρωπο που εκμεταλλεύεται ανήλικα παιδιά", ανέφερε η ίδια.

Για το ποια είναι η ψυχολογική τους κατάσταση μετά την καταγγελία εναντίον του προπονητή η γυναίκα δήλωσε: "Ανακουφισμένα. Τουλάχιστον δεν φοβούνται μην διαφύγει ή μην τους κάνει κακό. Είναι πολύ εύκολο να αναρωτηθούμε γιατί ένα παιδί που βρίσκεται στον πλήρη έλεγχο ενός ενήλικα, ενός χειριστικού, ενός κακού γιατί μου μιλάει; Ένα παιδί όταν το πιάνεις στα χέρια σου και το σακατεύεις δεν μπορεί να αντιδράσει.. Μπορεί να γίνει ενοχικό. Πήρε αυτή την παιδικότητά τους, πήρε την αθωότητα τους. Αντί να κοιτάμε τα παιδιά καλό είναι να κοιτάξουμε πώς θα σταματήσουμε αυτά τα τέρατα. Λένε σίγουρα δεν σταμάτησαν στην σκέψη αλλά ούτε και στα 5 παιδιά. Αυτά τα παιδιά κοιμούνται με μνήμες και ζούνε με αναμνήσεις".

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Tae Kwon Do, Γιάννης Χατζηδοπαυλάκης, μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινή Ζώνη του Action24 σχετικά με τον προπονητή που συνελήφθη για το βιασμό τουλάχιστον 5 ανήλικων μαθητριών, δήλωσε πως έπεσε από τα σύννεφα στο άκουσμα της ιστορίας κακοποίησης, καθώς όπως είπε, επρόκειτο για έναν εργατικό άνθρωπο που έκανε τα πάντα για να μεγαλώσει το παιδί του.

Τα στοιχεία που "έκαψαν" τον 44χρονο προπονητή Tae Kwon Do

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, για πολλούς η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, ωστόσο ο κατηγορούμενος ακολουθούσε ένα συγκεκριμένο μοτίβο για να προβαίνει στις ειδεχθείς πράξεις του τις οποίες μάλιστα βιντεοσκοπούσε, οπτικό υλικό που εντοπίστηκε κατά την έρευνα στα κινητά και τους υπολογιστές του.

Ο 44 χρόνος προσέγγιζε κορίτσια ηλικίας 12 με 16 ετών τις επαινούσε για τις αθλητικές τους ικανότητες πείθοντας τες να ενταχθούν στο αγωνιστικό τμήμα με σκοπό να κάνουν πολύωρες προπονήσεις κυρίως ατομικές. Έτσι φέρεται να ασελγούσε σε βάρος των κοριτσιών, στον χώρο του γυμναστηρίου αλλά και στο ίδιο του το σπίτι.

Όπως δήλωσε πρώην αθλήτρια: "Αυτά που άκουσα με έχουν ταράξει πάρα πολύ είναι κάτι που δυσκολεύομαι πάρα πολύ να πιστέψω γιατί ήταν ένας άνθρωπος πάρα πολύ κοντά σε εμένα ήταν πραγματικά σαν ένας δεύτερος πατέρας πάντα τον θαύμαζα".

Η δράση του φέρεται να ξεκινά από το 2009. Άμεση ήταν η αντίδραση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Tae Kwon Do, που ανακοίνωσε πως θα αιτηθεί την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του.

Βιασμός κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών, είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 44χρονος προπονητής ο οποίος θα απολογηθεί την Παρασκευή.

Πηγή: NEWS247

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ