ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

Ο Κορεάτης Ολυμπιονίκης, Μουν Ντάε Σουνγκ, ζήτησε αλλαγή πτήσης ώστε να επισκεφθεί τον τάφο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης με τον Ντάε Σουνγκ Μουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας
Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης με τον Ντάε Σουνγκ Μουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004 AL BEHRMAN / ASSOCIATED PRESS

Ο Κορεάτης χρυσός Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο, Μουν Ντάε Σουνγκ, άλλαξε την πτήση του, ώστε να επισκεφτεί τον τάφο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, όπως αποκάλυψε ο Παντελής Εφραιμίδης μιλώντας στο SPORT24.

Ο Κορεάτης χρυσός Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο και μεγάλος αντίπαλος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο Μουν Ντάε Σουνγκ, βρέθηκε στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα ως καλεσμένος του Δαναού Ωραιοκάστρου και της Μακεδονικής Δύναμης Κοζάνης, που συνδιοργάνωσαν το “9o Snow Camp” (3-7 Ιανουαρίου) στο ΔΑΚ Κοζάνης.

Ο Μουν δεν παρέλειψε να τιμήσει τη μνήμη του Έλληνα Ολυμπιονίκη, καθώς επισκέφθηκε τον τάφο του, συγκινώντας τους πάντες με την κίνησή του.

“Ήταν καλεσμένος μας στο προπονητικό καμπ που διοργανώσαμε με συμμετοχή 400 αθλητών από 10 χώρες. Συμμετείχαν όλες οι ηλικιακές κατηγορίες, αλλά και παγκόσμιοι και Ευρωπαίοι Πρωταθλητές.

Επρόκειτο να φύγει το Σάββατο στις 7 Ιανουαρίου από τη χώρα μας, αλλά μας ζήτησε να τού αλλάξουμε το εισιτήριο. Ήθελε να πάει στη Θεσσαλονίκη και να αφήσει λουλούδια στο τάφο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη για να τιμήσει τη μνήμη του”, είπε στο SPORT24 o Παντελής Εφραιμίδης προπονητής και ένας εκ των διοργανωτών του Snow Camp.

O Μουν Ντάε Σουνγκ εξέφρασε στους διοργανωτές τη μεγάλη αγάπη του για την Ελλάδα και για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη που βύθισε στο πένθος την Ελλάδα στις 14 Οκτωβρίου του 2022.

“Με τον Αλέξανδρο ήταν φίλος και είχαν προπονηθεί μαζί πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ο Αλέξανδρος ήταν καλύτερός του, αλλά μάλλον ήταν πιο ευάλωτος σε εκείνο τον τελικό. Ίσως, επειδή αγωνιζόταν μπροστά στο δικό του κοινό”, τόνισε ο κ. Εφραιμίδης.

Στη συνέχεια ανέφερε: “Ωστόσο και ο Μουν Ντάε Σουνγκ ήταν ένας σπουδαίος αθλητής. Δεν θέλω να μειώσω την αξία του με τη σύγκριση. Είναι ένας αθλητής που έχει συνδέσει την αθλητική πορεία του με τη χώρα μας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Μάς εντυπωσίασε πόσο εγκάρδιος ήταν με τα παιδιά.

Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και υπέγραφε αυτόγραφα επί 40 λεπτά. Επίσης, προπόνησε τους αθλητές. Ένας πολύ κοινωνικός και εγκάρδιος άνθρωπος. Μάς δώρισε και ένα αντίγραφο του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου που κατέκτησε το 2004 στην Αθήνα”.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Μουν νίκησε τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη με νοκ άουτ στον τελικό της Αθήνας και ο Έλληνας αργυρός Ολυμπιονίκης τον έπιασε ιπποτικά από το χέρι -αν και σκασμένος από την ήττα του- ώστε να παύσουν οι αποδοκιμασίες από τους Έλληνες στις κερκίδες.

TAGS ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ