TIPS ΤΣΑΡΛΥ

Τσάρλυ Στοίχημα: Η μαγική παραμονή και οι νίκες Ευρώπης

Ο άσος της Νις, Αντί Ντελόρ στο παιχνίδι κυπέλλου με τη Μαρσέιγ
Ο άσος της Νις, Αντί Ντελόρ στο παιχνίδι κυπέλλου με τη Μαρσέιγ © 2022 DANIEL COLE/ASSOCIATED PRESS

Ο Τσάρλυ αναλύει το στοιχηματικό πρόγραμμα του Σαββάτου και επιλέγει τρεις προτάσεις από Ιταλία και Γαλλία.

Η Σαλερνιτάνα ετοιμάζετε στη Serie A για την απόλυτη ανατροπή. Για την πρώτη χρονιά στην επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία, θα μπορούσαν να γραφτούν βιβλία. Μεγαλομέτοχος της Σαλερνιτάνα, το καλοκαίρι του 2021, ήταν ο ιδιοκτήτης της Λάτσιο Λοτίτο.

Προγνωστικά Ιταλία: Νέα ομάδα την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου

Στην πρώτη κατηγορία, δεν γινόταν να έχει δύο ομάδες, η ομοσπονδία όμως του έδωσε το δικαίωμα να μεταβιβάσει τις μετοχές μέχρι τις 31 Δεκέμβρη. Η Σαλερνιτάνα βρισκόταν στον πρώτο γύρο μόνιμα στην τελευταία θέση και μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη δεν φαινόταν να υπάρχει ενδιαφερόμενος. Υπήρξε έντονος ο κίνδυνος για άμεση αποβολή από το πρωτάθλημα.

Την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, μεταβιβάστηκαν οι μετοχές στον Ντανίλο Ιερβολίνο, με δέκα εκ ευρώ και ο νέος ιδιοκτήτης κατάφερε να πάρει στο... παρά ένα την απαραίτητη έγκριση από την ιταλική ομοσπονδία. Στις 23 Ιανουαρίου η Σαλερνιτάνα χάνει για πλάκα στη Νάπολι με 4-1 και είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε αυτήν την ομάδα.

Την τελευταία εβδομάδα των μεταγραφών έγινε το έλα να δεις. Η διοίκηση έφτιαξε καταμεσής στη σεζόν μία ολοκαινούρια ομάδα. Προχώρησε σε 15 μεταγραφές! Είναι χαρακτηριστικό, πως στο επόμενο παιχνίδι, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, με την Σπέτσια στις 7 Φεβρουαρίου, ο Κολαντουόνο, που ήταν ο προπονητής της ομάδας εκείνη την περίοδο, είχε χρησιμοποιήσει μία εντελώς διαφορετική ενδεκάδα, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στη Νάπολι. Δεν υπήρχε ούτε ένας παίκτης στην ενδεκάδα που να θυμίζει την παλιά Σαλερντιτάνα.

Ο Νικόλα έδεσε την ομάδα και την έχει φέρει μία ανάσα από το θαύμα

Για να στρώσει η ομάδα και να αρχίσει την πορεία προς την παραμονή έπαιξε σημαντικό ρόλο η πρόσληψη του Νταβίντε Νικόλα, στις 15 Φεβρουαρίου. Ανέλαβε την ομάδα με 15 βαθμούς σε 23 παιχνίδια και πήρε 17 βαθμούς στα υπόλοιπα 13!

Έδεσε μία καινούρια ομάδα και πήρε τεράστια αποτελέσματα. Η Σαλερνιτάνα τρέχει ένα σερί 4-2-0 με μεγάλα αποτελέσματα, 1-2 στη Σαμπντόρια, 0-1 στην Ουντινέζε, 2-1 εντός έδρας με την Φιορεντίνα, 1-1 εκτός έδρας με την Αταλάντα, 2-1 εντός έδρας με τη Βενέτσια και θα μπορούσε να έχει κλειδώσει την παραμονή, αν δεν ισοφαριζόταν στο 98ο λεπτό από την Κάλιαρι, σε ένα παιχνίδι με 1,63-0,38xg.

Να πω την αμαρτία μου, δεν περίμενα πως θα εξελιχθεί έτσι η χρονιά για την Σαλερνιτάνα, η οποία ήταν το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Έκανε όμως την απόλυτη ανατροπή και πλέον έχει στα χέρια της την σωτηρία. Πηγαίνει στην έδρα της αδιάφορης Έμπολι κι αν κερδίσει θα περιμένει να μην κερδίσει η Κάλιαρι την Ίντερ και η Τζένοα τη Νάπολι, για να σφραγίσει την παραμονή της (16:00 Cosmote Sport 1HD, Live από το SPORT24).

Ακόμα όμως και να γίνει κάποια έκπληξη, την τελευταία αγωνιστική, υποδέχεται την αδιάφορη Ουντινέζε, με τον προπονητή της Νταβίντε Νικόλα, να έχει κρατήσει στην κατηγορία την ομάδα του Ούντινε, τη σεζόν 2018/2019, συνεπώς έχει διατηρήσει καλές σχέσεις. Παίζουν ρόλο αυτά στην Ιταλία. Με λίγα λόγια, η η Σαλερνιτάνα παίζει σήμερα στην Έμπολι την κατηγορία, κερδίζει και παραμένει. Έναν στόχο που με όσα έχει κάνει τη φετινή σεζόν, ασφαλώς και αξίζει να τον πετύχει. Το διπλό ανάμεσα στο 2.10-2.15.

Προγνωστικά Γαλλία: Με δύο νίκες εξασφαλίζει το εισιτήριο του Europa League

Στο Σαμπιονά έχουμε την προτελευταία αγωνιστική. Η Νις μπήκε μουδιασμένη από την αποτυχία στον τελικό κυπέλλου με την Ναντ και βρέθηκε να χάνει, με 0-2 στο 48ο λεπτό από τη Σεντ Ετιέν. Η ομάδα όμως του Γκαλτιέ έβγαλε χαρακτήρα και έδειξε πως δεν θα πετάξει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Ντελόρ είναι σε εντυπωσιακή κατάσταση, έβαλε τα δύο από τα τέσσερα τέρματα και οδήγησε την ομάδα του στην ανατροπή με 4-2. Η Νις υποδέχεται τώρα την αδιάφορη Λιλ (22:00 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Την ομάδα που ο Γκαλτιέ ανέλαβε όταν ήταν έτοιμη να χρεοκοπήσει, με το ενάμιση πόδι στη δεύτερη κατηγορία από τον Μπίλεσα και την άφησε πρωταθλήτρια.

Στη Λιλ τα έχουν παρατήσει, ο κόσμος ζητά τη αποπομπή του Γκουρβενέκ και οι ποδοσφαιριστές περιμένουν να τελειώσει η σεζόν, για να πάνε διακοπές. Η Νις με δύο νίκες με τις αδιάφορες βαθμολογικά Λιλ εντός και Ρεμς εκτος, εξασφαλίζει το εισιτήριο για το Europa League και θα περιμένει να δουν τι θα κάνουν οι Μαρσέιγ και η Μονακό, μπας και στο τέλος κλέψει την τρίτη θέση για το Champions League. Ο άσος στο 1.75 στο μέσο όρο των εταιριών.

Κερδίζει και ελπίζει το Στρασβούργο

Το Στρασβούργο πραγματοποιεί μία εντυπωσιακή για τα δεδομένα του χρονιά. Η διοίκηση το περασμένο καλοκαίρι ήρθε σε συμφωνία με έναν από τους πιο ανερχόμενους προπονητές στο γαλλικό ποδόσφαιρο. Ο Στεφάν είχε δείξει σπουδαίο έργο στη Βρετάνη, με τη Ρεν και ήταν μεγάλη επιτυχία της διοίκησης που τον έδεσε με τριετές συμβόλαιο.

Αποδείχθηκε ο ιδανικός άνθρωπος για να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Παίζοντας ένα σφιχτό και καθαρό 3-5-2 έδεσε την άμυνα του και αξιοποίησε την υπέροχη τριπλέτα επιθετικών που διαθέτει. Πήρε 12 γκολ από τον Αζόρ και από 11 από τους Ντιαλό, Γκαμεϊρό.

Ο τελικός κυπέλλου το περασμένο Σάββατο, έκανε ζημιά στο Στρασβούργο. Αν τον είχε κατακτήσει η Νις, θα είχε στα χέρια του εισιτήριο για το Conference League. Τώρα, χρειάζεται να κάνει δύο νίκες και να περιμένει είτε μία ήττα της Ρεν, είτε ένα λάθος της Νις. Σε κάθε περίπτωση, την προσπάθεια του θα την κάνει, ελπίδες υπάρχουν. Η Κλερμόν είναι στα μέτρα του (22:00 Novasports Extra 1, Live από το SPORT24). Ο άσος ανάμεσα στο 1.45-1.50.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Έμπολι - Σαλερνιτάνα: 2 (απόδοση 2.10-2.15), 16:00
  • Νις - Λιλ: 1 (απόδοση 1.75), 22:00
  • Στρασβούργο - Κλερμόν: 1 (απόδοση 1.45-1.50), 22:00
TAGS TIPS ΤΣΑΡΛΥ ΤΣΑΡΛΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΑΛΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ