TIPS ΤΣΑΡΛΥ

Τσάρλυ Προγνωστικά: Τρία φαβορί και το γκολ της Σερβίας

Οι παίκτες της Σερβίας πανηγυρίζουν το γκολ του Σάσα Λούκιτς κόντρα στη Σουηδία
Οι παίκτες της Σερβίας πανηγυρίζουν το γκολ του Σάσα Λούκιτς κόντρα στη Σουηδία © 2022 DARKO VOJINOVIC/ASSOCIATED PRESS

Ο Τσάρλυ αναλύει στοιχηματικά τα παιχνίδια του έβδομου και του όγδοου γκρουπ, με τα οποία ολοκληρώνεται η πρώτη αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ.

Ο έβδομος όμιλος ανοίγει με τον αγώνα Ελβετία - Καμερούν (12:00 ANT1, Live από το SPORT24). Οι Ελβετοί βγήκαν ωφελημένοι από την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας. Με τον Πέτκοβιτς είχαν επιτυχημένες διοργανώσεις, έβρισκαν την άκρη και πέρναγαν στα νοκ άουτ. Παρόλα αυτά, υπήρχε πολύ έντονη κριτική και γκρίνια για τις επιλογές του.

Η αλλαγή λοιπόν έφερε ηρεμία. Ο Γιακίν πέτυχε στις δύο πρώτες αποστολές του. Πήρε την πρόκριση για το Μουντιάλ, αφήνοντας στα μπαράζ και τελικά εκτός Μουντιάλ τους πρωταθλητές Ευρώπης Ιταλούς και κατάφερε να κρατήσει την Ελβετία στην πρώτη κατηγορία του Nations League.

Ρόστερ γεμάτο με εμπειρία

Ο Γιακίν έχει στα χέρια του ένα ρόστερ με εμπειρία από διεθνείς διοργανώσεις και με ποδοσφαιριστές, που κάνουν καριέρα σε υψηλό επίπεδο στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Με εξαίρεση τον σταρ της ομάδας, Σακίρι, που μετά από πολλά χρόνια στην Ευρώπη, πήρε στο MLS, η ενδεκάδα της Ελβετίας απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές, που είναι κομβικοί στους συλλόγους τους και αγωνίζονται όλοι στις πέντε κορυφαίες λίγκες της Ευρώπης.

Οι περισσότεροι στην Bundesliga, ο Ακάντζι στην Σίτι, ο Ροντρίγκες στην Τορίνο, ο Φρόιλερ στη Νότιγχαμ, ο Τσάκα στην Άρσεναλ και ο Εμπολό στη Μονακό.

Το Καμερούν πάει με πολύ γκρίνια στη διοργάνωση και με αμφισβήτηση για τις επιλογές του προπονητή. Ο Σονγκ έχει δεχτεί έντονη κριτική για το κόψιμο του στόπερ Ενγκαντέου-Ενγκατζί της Γάνδης, που θεωρείται ο πιο αξιόπιστος σέντερ μπακ που έχουν οι Καμερουνέζοι. Επίσης, γράφεται πως κουμάντο κάνει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Σαμουέλ Ετο, που λειτουργεί με παρεμβατικό τρόπο και σε πολλές παρακάμπτει το Σονγκ.

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Καμερουνέζων αναμένεται να αποτελέσει την αχίλλειο πτέρνα τους. Ο Ενκουλού, που βλέπουμε από την παρουσία του στον Άρη, δεν είναι καλά. Παρτενέρ του θα είναι ο Καστελέτο της Ναντ, που δεν είναι και ο πιο αξιόπιστος στόπερ. Θα πάω με τη σοβαρότητα των Ελβετών. Ο άσος στο 1.75-1.80 στο μέσο όρο των εταιριών.

Το πλεονέκτημα της Ουρουγουάης

Ο όγδοος όμιλος ανοίγει με το παιχνίδι της Ουρουγουάης κόντρα στη Νότια Κορέα (15:00 ANT1, Live από το SPORT24). Βοήθησε σημαντικά την Ουρουγουάη η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας. Με τον Αλόνσο τρέχουν ρεκόρ 7-1-1. Υπάρχει εμπειρία, με ποδοσφαιριστές που έχουν φάει με το κουτάλι τις μεγάλες διοργανώσεις. Φυσικά δεν λείπει η ποιότητα, αλλά και η σκληράδα που πάντα έχει σε πληθώρα η Σελέστε.

Ο τρόπος που αγωνίζονται οι Ουρουγουανοί, παραδοσιακά δεν ταιριάζει στους σωματικά πιο αδύναμους Νότιο Κορεάτες και η μεταξύ τους παράδοση είναι 6-1-1. Μάλιστα, έχουν συναντηθεί σε δύο Μουντιάλ το 1990, και το 2010 με την Ουρουγουάη να έχει κερδίσει και τα δύο παιχνίδια με 1-0 και 2-1 αντίστοιχα.

Ασφαλώς, με τους Βαλβέρδε, Μπεντακούρ και είτε τον Βεσίνο, είτε τον Τορέιρα να συμπληρώνουν την τριάδα των χαφ, είναι στο χέρι της Ουρουγουάης, να κυριαρχήσει στον άξονα και να επιβληθούν. Ο άσος στο 1.75 στο μέσο όρο των εταιριών.

Η κομβική προσθήκη του Λεάο

Το απόγευμα μπαίνει στη διοργάνωση η Πορτογαλία του Σάντος, η οποία αντιμετωπίζει την Γκάνα (18:00 ANT1, Live από το SPORT24). Το ρόστερ είναι εντυπωσιακό σε ποιότητα και βάθος. Αυτή τη φορά χρειάζεται να έχει καλή καθοδήγηση από τον έμπειρο τεχνικό.

Ο Σάντος έφερε το ευρωπαϊκό το 2016, όμως στις δύο τελευταίες διοργανώσεις που πήγε με τους Πορτογάλους, απέτυχε να βρει το κατάλληλο πλάνο για να αξιοποιήσει το ταλέντο τους. Φαίνεται πάντως, σε αυτή την διοργάνωση, πως πηγαίνει με ένα αγωνιστικό σχέδιο που είναι σε θέση να οδηγήσει στην επιτυχία την Πορτογαλία.

Σε αυτό βοηθά πολύ η παρουσία του Λεάο. Ο άσος της Μίλαν θα δώσει έξτρα πλάτος, έξτρα ταχύτητα και το δικαίωμα στον Φερνάντες να αξιοποιήσει τη μεταβίβασή του. Επίσης, ο Μπερνάρντο Σίλβα, από την απέναντι πλευρά, θα έχει την ευχέρεια να παίζει πιο εσωτερικά.

Θετική εξέλιξη και ότι ο Νέβες θα σπάσει το βαρύ δίδυμο Ντανίλο Περέιρα - Καρβάλιο, που παρουσίασε με αποτυχία στο ευρωπαϊκό ο Σάντος. Το κίνητρο του Ρονάλντο είναι πολύ υψηλό και μπορεί οι συμπαίκτες του να του προσφέρουν την μπάλα, πραγματικά απ' όλους τους χώρους. Καλή βάση ο άσος στο 1.40.

Μπορούν να σκοράρουν οι Σέρβοι

Τελευταίοι μπαίνουν στην μάχη οι Βραζιλιάνοι (21:00 ANT1, Live από το SPORT24). Το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης αντιμετωπίζει τους ποιοτικούς Σέρβους. Οι πρεμιέρες κρύβουν εκπλήξεις και η Σερβία έχει ποιότητα και πολύ θάρρος ως ομάδα, για να ποντάρει κανείς ότι θα χάσει σε τόσο χαμηλές τιμές. Πιστεύω πως το σύνολο του Στοΐκοβιτς μπορεί να σκοράρει και να πληρώσει με το Goal/Goal στο 1.90.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ελβετία – Καμερούν: 1 (απόδοση 1.75-1.80), 12:00
  • Ουρουγουάη - Νότια Κορέα: 1 (απόδοση 1.75), 15:00
  • Πορτογαλία - Γκάνα: 1 (απόδοση 1.40), 18:00
  • Βραζιλία - Σερβία: Goal/Goal (απόδοση 1.90), 21:00

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS TIPS ΤΣΑΡΛΥ ΤΣΑΡΛΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΝΙΚΗΤΗ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ