TIPS ΤΣΑΡΛΥ

Τσάρλυ Προγνωστικά: Το ντέρμπι του Ρόζε και η δυναμική της Νις

Ο Μάρκο Ρόζε στον πάγκο της Λειψίας στο παιχνίδι με τη Ρεάλ για το Champions League
Ο Μάρκο Ρόζε στον πάγκο της Λειψίας στο παιχνίδι με τη Ρεάλ για το Champions League © 2022 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Ο Τσάρλυ αναλύει το στοιχηματικό πρόγραμμα της Παρασκευής (03/03) και ποντάρει σε δύο σημεία από Γερμανία και Γαλλία.

Μεγάλη μάχη στην κούρσα για τον τίτλο, αλλά και για την έξοδο στο επόμενο Champions League, γίνεται στην Bundesliga. Μπάγερν και Ντόρτμουντ βρίσκονται με 46 βαθμούς στην πρώτη θέση, ακολουθεί η Ουνιόν με 43 η Λειψία με 42 και η Φράιμπουργκ με 41. Πέντε ομάδες σε απόσταση 5 βαθμών. Σήμερα η Ντόρτμουντ υποδέχεται τη Λειψία στο μεγάλο ματς της 23ης αγωνιστικής (21:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24).

Ο παράγοντας Μάρκο Ρόζε

Ο Μάρκο Ρόζε επιστρέφει απόψε στο Βεστφάλεν. Για χάρη της Ντόρτμουντ το καλοκαίρι του 2021, άφησε μία επιτυχημένη συνεργασία με την Γκλάντμπαχ, όμως δεν του δόθηκε χρόνος να δείξει τη δουλειά του στους κιτρινόμαυρους. Στο τέλος της χρονιάς η διοίκηση έλυσε την συνεργασία μαζί του.

Συμπτωματικά, ο Ρόζε ανέλαβε τη Λειψία, πριν το παιχνίδι του πρώτου γύρου με την Ντόρτμουντ. Μία ομάδα που είχε τσαλακωθεί το ηθικό της από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη με τον Τεντέσκο στον πάγκο.

Η Λειψία ήταν στην 11η θέση της βαθμολογίας, με 5 βαθμούς μετά από 5 αγώνες και προερχόταν από το ταπεινωτικό 1-4 από τη Σαχτάρ για το Champions League. Η Ντόρτμουντ εκείνη την περίοδο ήταν στην κορυφή με 12 βαθμούς. Κι όμως ο Ρόζε κέρδισε στο ντεμπούτο του με το εμφατικό 3-0 την πρώην ομάδα του.

Εκείνο το σκορ ήταν η αρχή μίας πολύ αξιόλογης πορείας. Στη συνέχεια, με τον Ρόζε, η Λειψία κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα στον όμιλο της στο Champions League και να πάρει την πρόκριση. Έκανε μάλιστα σπουδαία εμφάνιση στο πρώτο νοκ άουτ (1-1) με τη Μάντσεστερ Σίτι και με συνολικό ρεκόρ 11-4-2, διεκδικεί τον τίτλο.

Ασφαλώς και το παιχνίδι στο Βέστφαλεν δεν είναι εύκολο, όμως η Λειψία μοιάζει να είναι μία ανθεκτική και υψηλού επιπέδου ομάδα. Μετρά μόλις μία ήττα στα τελευταία 22 παιχνίδια και το 2023 έχει βγάλει χωρίς να ηττηθεί το ντέρμπι με την Μπάγερν (1-1, 0,94-0,79 xGoals) και το ματς με τη Σίτι (1-1, 1,37-0,90 xGoals).

Κατάφερε, παίζοντας το ποδόσφαιρο της, να είναι οριακά καλύτερη απέναντι σε Μπάγερν και Σίτι, δηλαδή στον πιο υψηλό ανταγωνισμό που μπορεί να συναντήσει. Η Ντόρτμουντ, μπορεί να μετρά ένα εντυπωσιακό 9/9, ήταν όμως πολύ τυχερή στο παιχνίδι που κέρδισε με 1-0 την Τσέλσι (1,18-2,34 xGoals) και η άμυνα της εξακολουθεί να έχει θέμα όταν ο αντίπαλος επιτίθεται με ταχύτητα όπως η Λειψία. Το Χ2Δ ανάμεσα στο 1.65-1.70.

Η αλλαγή προπονητή έφερε ρεκόρ 6-2-0

Για το εντυπωσιακό ρόστερ της Νις γράφαμε από το ξεκίνημα της σεζόν. Αποδείχτηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά στη σχέση του "αυταρχικού" Ελβετού τεχνικού, Λουσιέν Φαβρ, με τα αστέρια της ομάδας. Η απόλυσή του απελευθέρωσε την ομάδα. Τη θέση του ανέλαβε ο 36χρονός και χωρίς εμπειρία, Ντιντιέ Ντιγκάρ, ο οποίος μέχρι πέρυσι ήταν τεχνικός της Β' ομάδας και το καλοκαίρι προήχθη ως συνεργάτης του Ελβετού προπονητή.

Πήρε τα πρώτα παιχνίδια όντας υπηρεσιακός, όμως η απίθανη βελτίωση που έδειξε η ομάδα, "υποχρέωσε" τη διοίκηση να τον μονιμοποιήσει. Η Νις μετρά με τον Ντιγκάρ ρεκόρ 6-2-0. Έχει πετύχει σε αυτήν τη διαδρομή εντυπωσιακές νίκες και διπλά σε έδρες ομάδων που κυνηγούν το Champions League: 1-0 τη Λανς, 3-1 τη Μαρσέιγ και την περασμένη αγωνιστική 3-0 την Μονακό!

Έξτρα δυναμική ήρθαν να δώσουν τα δύο τέρματα του Μοφί. Η διοίκηση αποφάσισε στα τέλη του Ιανουαρίου να δώσει τον Ντελόρ στη Ναντ και να πάρει αρχικά σαν δανεικό τον επιθετικό αποκάλυχη της Λοριάν. Τον 23χρονο Μοφί, που σε 17 παιχνίδια με τη Λοριάν πέτυχε 12 τέρματα. Μετά από τρία παιχνίδια που ξεκίνησε στην ενδεκάδα της Νις, χωρίς να κάνει τη διαφορά, ήρθε η μαγική βραδιά στο Μονακό.

Η έξτρα δυναμική που προσφέρει ο Μοφί

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε με δύο δικά του γκολ και μία ασίστ. Ουσιαστικά η μεγάλη νίκη στο ντέρμπι του γαλλικού νότου, είχε την υπογραφή Νιγηριανού άσου. Η Νις είναι η πιο καυτή ομάδα της Ligue 1. Βρίσκεται στο -11 από τη δεύτερη Μαρσέιγ και στο -9 από τις Μονακό και Λανς. Και τις τρεις τις κέρδισε εκτός με τον Ντιγκάρ στον πάγκο.

Μοιάζει δεδομένο πως στο πρωτάθλημα η έκτη θέση δεν θα βγάλει Ευρώπη, καθώς αποκλείστηκαν από το κύπελλο όλες οι ομάδες που είναι ψηλά στο πρωτάθλημα. Οπότε δεν γίνεται να επαναπαυτεί η Νις, καθώς κυνηγάει την πέμπτη θέση, από την οποία απέχει πέντε βαθμούς. Δεν μπορεί να σταματήσει η αδύναμη Οσέρ την φορά της (22:00 Novasports 2HD, Live από το SPORT24). Ο άσος στο 1.65-1.70.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντόρτμουντ - Λειψία: Χ2Δ (απόδοση 1.65-1.70), 21:30
  • Νις - Οσέρ: 1 (απόδοση 1.65-1.70), 22:00
TAGS TIPS ΤΣΑΡΛΥ ΤΣΑΡΛΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ TIPSTERS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ