TIPS ΤΣΑΡΛΥ

Τσάρλυ Προγνωστικά: Παιχνίδι στο Champions League με δύο άσους

Ο Έντσο Φερνάντες με τη φανέλα της Τσέλσι στο παιχνίδι κόντρα στη Φούλαμ για την Premier League
Ο Έντσο Φερνάντες με τη φανέλα της Τσέλσι στο παιχνίδι κόντρα στη Φούλαμ για την Premier League © 2023 KIRSTY WIGGLESWORTH/ASSOCIATED PRESS

Ο Τσάρλυ έστειλε ταμείο τη Δευτέρα με την επιλογή του από τη Serie A και απόψε ποντάρει σε μία δυάδα από το Champions League.

Τεράστια η διαφορά ανάμεσα σε Μπενφίκα και Κλαμπ Μπριζ (22:00 Cosmote Sport 3HD, Live από το SPORT24). Φαίνεται από τα ρεκόρ που έχουν καταγράψει οι δύο ομάδες. Οι Πορτογάλοι τρέχουν σε ολόκληρη την σεζόν, ένα εντυπωσιακό 33-7-1, ενώ η Μπριζ μοιάζει να βρίσκεται σε ένα αγωνιστικό τέλμα. Το συνολικό της ρεκόρ μετά το Μουντιάλ είναι 2-7-4 και με τον Άγγλο Πάρκερ στον πάγκο της τρέχει 2-6-3.

Σημαντική η διαφορά των δύο ομάδων

Η εικόνα του πρώτου αγώνα ήταν ανάλογη με όσα έχουν πετύχει οι δύο ομάδες μέχρι στιγμής στη σεζόν. Η Μπενφίκα επικράτησε με 2-0 πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα. 4-14 οι τελικές, 0,45-3,05 xGoals. Ξεκάθαρα η διαφορά των δύο ομάδων είναι σημαντική. Ασφαλώς και είναι πρόβλημα το γεγονός πως η Μπενφίκα παίρνει την πρόκριση με πολλά αποτελέσματα, με ισοπαλία. ακόμη και με ήττα με ένα τέρμα, δεν έχουμε όμως ένα ζευγάρι που να δικαιολογεί η εικόνα των δύο ομάδων ότι θα κριθεί στο όριο. Ο άσος στο 1.45 φαντάζει προφανή επιλογή.

Δύο αντικρουόμενες πραγματικότητες

Στο άλλο ζευγάρι τα πράγματα είναι πιο ισορροπημένα. Για την ακρίβεια για τη ρεβάνς ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και την Τσέλσι (22:00 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24), υπάρχουν δύο πραγματικότητες. Αυτή που έδειξε το γήπεδο στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Με την Τσέλσι να έχει τον απόλυτο έλεγχο, να δημιουργεί 21 τελικές, αλλά να μην σκοράρει και να χάνει 1-0 σε ένα παιχνίδι με 1,18-2,31 xGoals. Υπάρχει όμως και το θετικό σερί που τρέχει η Ντόρτμουντ με δέκα διαδοχικές νίκες μέσα στο 2023, όπως επίσης και η δυσκολία που παρουσιάζει η ομάδα του Πότερ με ένα αρνητικό ρεκόρ 2-4-6, το οποίο έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον Άγγλο τεχνικό.

Ο λόγος που καταλήγω στην Τσέλσι

Καταλαβαίνει κανείς πως δεν είναι εύκολο να καταλήξει στο τι θα ορίσει το ζευγάρι. Έχω όμως πάντα στο μυαλό μου, πως όταν τελείωσε το πρώτο παιχνίδι, η εικόνα του αγώνα με έκανε να πιστεύω πως στη ρεβάνς η Τσέλσι θα τα καταφέρει. Επίσης, παρακολούθησα και το παιχνίδι της Ντόρτμουντ με την Λειψία. Το τελικό 2-1 δεν δικαιολογεί την εικόνα του αγώνα, 1,06-2,08 τα xGoals.

Η Ντόρτμουντ πέτυχε δύο τέρματα νωρίς, στη συνέχεια η Λειψία μείωσε και άσκησε μέχρι τέλους τεράστια πίεση για να φθάσει στην ισοφάριση. Οι τελικές ήταν 8-17. Μου έκανε επίσης εντύπωση, ότι παρότι η Λειψία έπαιξε από το 86ο λεπτό με παίκτη λιγότερο, τής ήταν πολύ εύκολο να κρατήσει μέχρι το τέλος μέσα στην περιοχή της την Ντόρτμουντ και να δημιουργεί ευκαιρίες για το 2-2.

Χρειάστηκε μάλιστα, στο 94ο λεπτό να σώσει πάνω από τη γραμμή την ισοφάριση ο στόπερ Σλότερμπεκ, ενώ ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Μάιερ, που αγωνίστηκε αντί του Κόμπελ, έκανε σπουδαίες εμφανίσεις. Με το άσο αγοράζουμε και την παράταση. Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο, αν έχουμε σκορ παράτασης οι ομάδες να σταματήσουν να ρισκάρουν και να πάνε σε παιχνίδι υπομονής. Ο άσος στο 1.90.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπενφίκα - Κλαμπ Μπριζ: 1 (απόδοση 1.45), 22:00
  • Τσέλσι - Ντόρτμουντ: 1 (απόδοση 1.90), 22:00
TAGS TIPS ΤΣΑΡΛΥ ΤΣΑΡΛΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ TIPSTERS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ