TIPS ΤΣΑΡΛΥ

Τσάρλυ Προγνωστικά: Ο τελικός των Γερμανών και τα γερασμένα φαβορί του 6ου ομίλου

Το πέναλτι που εκτέλεσε ο Αλφόνσο Ντέιβις
Το πέναλτι που εκτέλεσε ο Αλφόνσο Ντέιβις @ 2022 DARKO BANDIC / AP IMAGES

Ο Τσάρλυ αναλύει στοιχηματικά τα παιχνίδια της Κυριακής (27/11) στο Παγκόσμιο Κύπελλο και βγάζει τρεις επιλογές. Μία διπλή ευκαιρία και δύο Goal/Goal.

Οι Ιάπωνες έκαναν τη μεγάλη έκπληξη, κερδίζοντας με ανατροπή την Γερμανία. Ήταν πολύ γρήγοροι και χτύπησαν στις αμυντικές αδυναμίες της ομάδας του Χάνζι Φλικ. Ήταν ωστόσο και τυχεροί, καθώς οι Γερμανοί αποδείχτηκαν σπάταλοι στις δικές τους ευκαιρίες. Επιθετικά πάντως, η Ιαπωνία έβγαλε αρετές.

Η Κόστα Ρίκα ταπεινώθηκε από τους Ισπανούς. Δέχτηκε επτά τέρματα και στην κυριολεξία δεν κατάφερε να ακουμπήσει την μπάλα. Σίγουρα είναι φαβορί η Ιαπωνία, όμως το παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που έδωσε με την Γερμανία. Δεν πρόκειται για έναν αγώνα, που θα προσπαθήσει να τον κερδίσει με παιχνίδι αντεπιθέσεων, αλλά θα πρέπει να επιβληθεί και να ανοίξει μία ομάδα που θα παίζει άμυνα με 5-4-1 (12:00 ANT1, Live από το SPORT24).

Με βάση τα όσα έδειξαν οι δύο ομάδες στην πρεμιέρα, το πιθανότερο είναι να το πετύχουν, είναι όμως πραγματικά πολύ χαμηλές οι τιμές (1.40) για να ποντάρεις υπέρ της Ιαπωνίας. Καλύτερα να πάμε πάσο.

Γερασμένα φαβορί

Ο έκτος όμιλος έχει δύο γερασμένα φαβορί και δύο επικίνδυνα αουτσάιντερ. Το Βέλγιο πήρε μία τυχερή νίκη στην πρεμιέρα με τον Καναδά. Δέχτηκε πίεση από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Χρειάστηκε μάλιστα να πιάσει πέναλτι ο Κουρτουά και να κλείσουν τα μάτια τους οι διαιτητές και ο VAR, σε ακόμα μία περίπτωση, για να πάρουν το παιχνίδι στο 1-0.

Παρόλα αυτά, η εικόνα τους ήταν απογοητευτική. Η αμυντική τριάδα είναι πολύ αργή, δεν μπορεί να σπάσει το πρέσινγκ των αντιπάλων και με βάση τα όσα έδειξε στην πρεμιέρα η ομάδα του Μαρτίνεθ, δύσκολα να καταφέρει να φθάσει μακριά στη διοργάνωση.

Το Μαρόκο έχει ποιοτικό ρόστερ, το καλύτερο με διαφορά από την ήπειρο της Αφρικής. Δεν ρίσκαρε με την Κροατία, έπαιξε για το αποτέλεσμα, έχει την δυνατότητα να παρουσιάσει περισσότερα πράγματα στο επιθετικό κομμάτι. Δεν αποκλείεται με την ισοπαλία και οι δύο ομάδες να είναι ευχαριστημένες και να μην πάρουν μεγάλο επιθετικό ρίσκο (15:00 ANT1, Live από το SPORT24). Η διπλή ευκαιρία υπέρ του Μαρόκο, ανάμεσα στο 1.80-1.85.

Για το πρώτο τους γκολ

Οι παίκτες του Καναδά πραγματοποίησαν μία εντυπωσιακή εμφάνιση, όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ που άξιζαν και έφυγαν με άδεια χέρια, από ένα παιχνίδι που μπορούσαν να το πάρουν ολόκληρο.

Οι Κροάτες δεν είναι καλά, έδειξαν πως το γνωρίζουν και δεν πήραν το παραμικρό ρίσκο με το Μαρόκο. Εδώ όμως που έφθασε ο όμιλος, θα πρέπει να παίξουν με τον Καναδά για τη νίκη. Έχουμε λοιπόν ένα παιχνίδι, που και οι δύο θέλουν να κερδίσουν για να μείνουν στο κόλπο (18:00 ANT1, Live από το SPORT24).

Ο Καναδάς αξίζει να βάλει το πρώτο του τέρμα στη διοργάνωση. Οι Κροάτες έχουν την ποιότητα και την προσωπικότητα για να αξιοποιήσουν την απειρία των αντιπάλων. Πρώτος στόχος του Καναδά είναι να πετύχει το πρώτο του γκολ σε Μουντιάλ (δεν τα είχε καταφέρει ούτε το 1986 στην πρώτη του συμμετοχή). Με το Βέλγιο δημιούργησε ευκαιρίες και έγραψε 2,90 xGoals! Ήταν άδικο που δεν το πέτυχε. Με τη νοοτροπία που έδειξε, δύσκολο να μείνει ξανά στο μηδέν. Περιμένω ένα παιχνίδι με γκολ. Ανάμεσα στο 1.85-1.90 το Goal/Goal.

Ο τελικός των Γερμανών

Τελικός για τους Γερμανούς και είναι βέβαιο πως θα δώσουν τη μάχη τους για να μην αποχωρήσουν πρόωρα από το τουρνουά. Με βάση τα χαρακτηριστικά, που έδειξαν στην πρεμιέρα, περιμένω ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις και γκολ και από τις δύο ομάδες (21:00 ANT1, Live από το SPORT24).

Οι Ισπανοί είναι ουσιαστικά η συνέχεια της ομάδας που έκανε εντυπωσιακή πορεία στο Euro. Ένα σύνολο με πολύ υψηλή δημιουργία, που βασίζεται στην δημιουργική τετράδα της Μπαρτσελόνα και στους αυτοματισμούς που έχουν δημιουργήσει οι Μπούσκετς, Γκάμπι, Πέδρι, Φεράν Τόρες, παίζοντας πολλά παιχνίδια μαζί.

Οι Γερμανοί θα μπορούσαν να έχουν καθαρίσει εύκολα τους Ιάπωνες, πλήρωσαν όμως την απουσία ενός στράικερ, που θα προσφέρει το εύκολο γκολ, την επιλογή του Φλικ να χρησιμοποιήσει τον Ζίλε ως δεξιό μπακ και να βγάλει πρόωρα τον Γκουντογκάν από το γήπεδο.

Θα δώσουν τη μάχη τους, ασφαλώς και δεν είναι χαμένοι από χέρι. Θα επιλέξω πως θα σκοράρουν και οι δύο ομάδες, που δίνεται ανάμεσα στο 1.55-1.60. Αναμένεται ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βέλγιο - Μαρόκο: Χ2 Διπλή Ευκαιρία (απόδοση 1.80-1.85), 15:00
  • Κροατία - Καναδάς: Goal/Goal (απόδοση 1.85-1.90), 18:00
  • Ισπανία - Γερμανία: Goal/Goal (απόδοση 1.55-1.60), 21:00

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS TIPS ΤΣΑΡΛΥ ΤΣΑΡΛΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ