ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE

Το τρένο του Παναθηναϊκού στην Πόλη, δεν καταλαβαίνει από απουσίες ο Ολυμπιακός

INTIME

Ο Παναθηναϊκός από θέση κορυφής στην Πόλη για την 8η νίκη του στη φετινή EuroLeague, απέναντι στην Εφές. Ο Ολυμπιακός, παρά τις απουσίες του, υποδέχεται την Αρμάνι Μιλάνο, του Άλεκ Πίτερς, ασφαλώς με τον τίτλο του φαβορί. Προγνωστικά και ανάλυση.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR φιγουράρει μόνος πρώτος στην κορυφή της EuroLeague, έχοντας ξεκινήσει εντυπωσιακά τη φετινή σεζόν με ρεκόρ 7-1, μετά από οκτώ αγωνιστικές.

Οι πράσινοι θέλουν ασφαλώς να συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς, κλείνοντας ιδανικά τη διπλή αγωνιστική αυτής της εβδομάδας. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να νικήσουν μετά την Αρμάνι Μιλάνο στο T-Center και την Εφές Αναντολού, στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτό το ματς είναι το δεύτερο που θα δώσει η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς εκτός έδρας φέτος για τη EuroLeague. Στην πρώτη του αποστολή στον δρόμο, ο Παναθηναϊκός αρίστευσε, περνώντας εμφατικά από την καυτή έδρα της Παρτίζαν με 72-55.

Ο Παναθηναϊκός είναι μέχρι στιγμής ξεκάθαρα η κορυφαία άμυνα της λίγκας, αφού δέχεται μόλις 74 πόντους κατά μέσο όρο και 102.4 ανά 100 κατοχές. Είναι πασιφανής η αγωνιστική φιλοσοφία σε σύγκριση με την περσινή σεζόν, που το τριφύλλι έπαιζε κυρίως μπάσκετ ενστίκτου και βασιζόταν κατά κανόνα στο επιθετικό του ταλέντο.

Φέτος, εν αρχή είναι η άμυνα. Και όταν η μπάλα καίει, ασφαλώς υπάρχουν οι προσωπικότητες για να κάνουν τη διαφορά. Ο Κέντρικ Ναν μπήκε καθυστερημένα στην εξίσωση του Ομπράντοβιτς, λόγω τραυματισμού, αλλά κόντρα στην Αρμάνι ήταν καθοριστικός με 20 πόντους και το καλάθι για το 77-74 που ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση στη crunch time.

Κομβικός ήταν ξανά και ο αναγεννημένος Λεσόρ, που έκανε double-double (13 πόντους, 11 ριμπάουντ). Ο Γάλλος σέντερ με τον τρόπο που αγωνίζεται σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν θυμίζει ασφαλώς τον παίκτη που κυριαρχούσε στο ζωγραφιστό πριν τον τραυματισμό του. Και ασφαλώς, βλέποντας έναν τέτοιο Λεσόρ ο Ομπράντοβιτς, δεν έχει κανέναν λόγο να προβληματίζεται για το αν χρειάζεται μία έξτρα προσθήκη στο “5” ο Παναθηναϊκός. Απέρριψε άλλωστε κάτι τέτοιο, κατηγορηματικά στη συνέντευξη Τύπου σε σχετική ερώτηση.

Η ουσία για τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή είναι ότι προσθέτει τη μία νίκη μετά την άλλη. Προσθέτει έτσι χρήσιμο “λίπος” για τη στιγμή που το πρόγραμμα θα ζορίσει και τα ταξίδια θα είναι συνεχόμενα. Οι πράσινοι θα αντιμετωπίσουν τώρα την Εφές, χωρίς τους Σλούκα και Ρογκαβόπουλο, ωστόσο είναι δεδομένα το φαβορί απέναντι σε μία ομάδα που ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ του σοβαρού τραυματισμού του Μάικ Τζέιμς.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο προχώρησε σε πολύ σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της, φέρνοντας παίκτες υψηλού επιπέδου (Πέιν, Στράζελ, Σάριτς), ωστόσο προς το παρόν δεν δείχνει σε θέση να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη φετινή λίγκα. Η αλήθεια είναι, πως η Αναντολού πήρε μία ανάσα με τις διαδοχικές νίκες απέναντι σε Ζάλγκιρις και Μπεσίκτας, αλλά στο πρώτο σκέλος της τρέχουσας διαβολοβδομάδας έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της στην αναμέτρηση με τη Χάποελ Τελ Αβιβ, γνωρίζοντας τη συντριβή με 118-88.

Στο γήπεδο εκτός απροόπτου θα βρεθεί και ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και δις πρωταθλητής Ευρώπης με την Εφές, Εργκίν Αταμάν για να δει να κοντράρονται οι δύο αγαπημένες ομάδες του. Και λογικά θα γίνει αυτόπτης μάρτυρας ακόμη μίας νίκης του Παναθηναϊκού. Το διπλό μαζί με τους 13+ πόντους του Ναν και το Under 87,5 πόντοι της Εφές μοιάζει ένα Bet Builder που συγκεντρώνει καλές πιθανότητες επαλήθευσης.

Αντέχει και μισός ο Ολυμπιακός

Λίγο αργότερα, στη SUNEL Arena, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Αρμάνι Μιλάνο με στόχο την 7η νίκη του σε εννιά ματς. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν επίδειξη χαρακτήρα στην Κωνσταντινούπολη την Τετάρτη, επικρατώντας της Μπεσίκτας, παρά το γεγονός ότι παρατάχθηκαν shorthanded.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε τόσο με τη Φενέρ, όσο και με την Μπεσίκτας με πολύ περιορισμένες λύσεις και πρακτικά για πολύ μικρές λεπτομέρειες δεν έκανε το 2×2, έχοντας έξω Μοντέρο, Φουρνιέ και Ντόρσεϊ. Προχθές μάλιστα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έριξε στην… πίστα κι ένα ολόφρεσκο όνομα, τον Νίκο Πλώτα. Ο μικρός βούτηξε στα βαθιά και επίπλευσε. Πρόσφερε ενέργεια, θυσίασε το κορμί του απέναντι σε σεσημασμένους σκόρερ όπως ο Ντε Τζούλιους και ο Γουίλμπεκιν και παρότι η στατιστική δεν αποτύπωσε την προσφορά του, βοήθησε σημαντικά ώστε οι ερυθρόλευκοι να κάνουν το 5-1 εκτός έδρας φέτος.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι ο κόουτς Μπαρτζώκας κατάφερε να κάνει και διαχείριση στους χρόνους εν όψει Αρμάνι. Ο Βεζένκοβ αγωνίστηκε 24 λεπτά, ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ 22:30, ενώ Χολ και Τζόουνς, που κέρδισαν κατά κράτος τις μάχες στη ρακέτα μοιράστηκαν από ένα 20λεπτο. Ο παίκτης που επιβαρύνθηκε περισσότερο ήταν ο Γουόρντ, που έμεινε στο παρκέ πάνω από 30 λεπτά, αφού πλέον κάνει διπλοβάρδιες, παίζοντας και σαν δυάρι, όσο χρειάζεται.

Σε κάθε περίπτωση, για τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή, το μόνο που έχει σημασία είναι οι νίκες. Σε μία περίοδο που οι απουσίες είναι πολλές, είναι σημαντικό να το πρόσημο να παραμένει θετικό. Έτσι αποφεύγονται βιαστικές κινήσεις ή αποφάσεις σε ό,τι αφορά στους τραυματίες, καθώς κακά τα ψέματα, τον Οκτώβριο δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος για οποιοδήποτε ρίσκο.

Άλλωστε, ακριβώς για αυτόν τον λόγο, ο Ολυμπιακός πρόσθεσε στο ρόστερ του και τον Τζον Κόντσαρ, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος κόντρα στην Αρμάνι και δεν αποκλείεται να πάρει τα πρώτα του λεπτά με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Σε ό,τι αφορά στο Μιλάνο, το ξεκίνημά του είναι απογοητευτικό με επτά ήττες σε οκτώ ματς. Από νωρίς μάλιστα, υπήρξαν σενάρια αντικατάστασης του Ποέτα, ο οποίος πάντως προς το παρόν αντέχει και προσπαθεί να γυρίσει το χαρτί. Η αλήθεια είναι, πως στο T-Center, απέναντι στον Παναθηναϊκό, το Μιλάνο πραγματοποίησε ελπιδοφόρα εμφάνιση και ο Ποέτα στις δηλώσεις του αναφώνησε ένα πικρό κρίμα: “Αξίζαμε να κερδίσουμε”.

Για την Αρμάνι, αποτελεί ερωτηματικό η συμμετοχή του Αλεκ Πίτερς, ο οποίος δεν έπαιξε απέναντι στους πράσινους λόγω τραυματισμού. Ο,τι και να γίνει, ο Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ είναι δεδομένο ότι θα αποθεωθεί από τους φίλους του Ολυμπιακού και σίγουρα η παρουσία του, έστω ως αντίπαλος τώρα, θα ξυπνήσει ευχάριστες μνήμες στους Πειραιώτες.

Βέβαια, όλα αυτά, μόλις γίνει το τζάμπολ θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα και μοναδικό ζητούμενο θα είναι η νίκη. Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο πως θα βασιστεί ξανά στο σκορ του Βεζένκοβ, που είναι αυτή τη στιγμή ο τρίτος σκόρερ της διοργάνωσης με 17.6 πόντους κατά μέσο όρο. Θα βασιστεί ασφαλώς και στην οργάνωση του Μίλερ-ΜακΙντάιρ, που χωρίς τον Μοντέρο, έχει εκ των πραγμάτων αναβαθμισμένο ρόλο.

Βέβαια, ο Αμερικανός, σε αντίθεση με τον Δομινικανό είναι first-pass player. Έχει φέτος 5.2 ασίστ κατά μέσο όρο, είναι δηλαδή 5ος στη σχετική λίστα με τους κορυφαίους πασέρ στη EuroLeague και ειδικά στα τελευταία δύο ματς, που έλειψε ο Μοντέρο μοίρασε 6 με τη Φενέρ και 7 με την Μπεσίκτας. Με το Bet Builder της Stoiximan μπορούμε να συνδυάσουμε το 18+ πόντους του Βεζένκοβ, μαζί με το +6 ασίστ του Μίλερ-ΜακΙντάιρ για να πάρουμε ακόμη καλύτερη απόδοση.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας |

ΕΟΠΑΕ – Γραμμή Συμβουλευτικής: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

**Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ