ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Το Bet Builder του ΣΕΦ, η αύρα του Σφαιρόπουλου και το value 3.20 στο clasico

O Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Παρτίζαν για τη EuroLeague 2023/24
O Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Παρτίζαν για τη EuroLeague 2023/24 INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της βραδιάς από το πρόγραμμα της EuroLeague.

Δύο πολύ μεγάλα ντέρμπι και φυσικά τη σπουδαία αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Αναντολού Εφές (22:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24) περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αγώνων το αποψινό πλούσιο πρόγραμμα της EuroLeague.

Στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τους δις πρωταθλητές Ευρώπης το 2021 και το 2022 με στόχο την τρίτη του νίκη στον φετινό μαραθώνιο. Στην πρώτη διπλή αγωνιστική της σεζόν, η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα ηττήθηκε στο Μιλάνο, πληρώνοντας το γεγονός ότι δεν βρήκε σε κανένα σημείο επιθετικό ρυθμό και σημείωσε μόλις 53 πόντους.

Δύο μέρες μετά όμως, ο Ολυμπιακός κέρδισε 98-94 την Παρτίζαν στην παράταση, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε ακόμη και στο -14 κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου! Ανατροπές όπως αυτές κόντρα στο σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μαρτυρούν τον χαρακτήρα μίας ομάδας σε ένα πρωτάθλημα που κάθε νίκη είναι πολύτιμη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά τη λήξη του αγώνα, είπε πως αυτή η επικράτηση θα είναι μία από τις σημαντικές στην οικονομία της σεζόν, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε μόλις στην 5η αγωνιστική.

Στον αντίποδα, η Εφές ξεκίνησε με δύο βαριές ήττες από την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ, δείγμα ότι δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταγωνιστεί στο ψηλότερο επίπεδο. Την προηγούμενη εβδομάδα πάντως, εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και βελτίωσε το ρεκόρ της σε 2-2, κερδίζοντας διαδοχικά την αδύναμη Βιλερμπάν και τη Βαλένθια. Παράλληλα, οι πρωταθλητές Τουρκίας έχουν το απόλυτο με 4-0 εντός συνόρων, κερδίζοντας την Κυριακή 87-80 εκτός έδρας την Μπαχτσεσεχίρ, έστω με μέτρα εμφάνιση.

Η Εφές είναι μία ομάδα με σπουδαίο επιθετικό ταλέντο, ειδικά στην περιφέρεια, ωστόσο μετά την αποχώρηση του Εργκίν Αταμάν, το περασμένο καλοκαίρι, βρίσκεται μεταβατικό στάδιο και ακόμη είναι σε αναζήτηση νέας ταυτότητας υπό τις οδηγίες πλέον του κόουτς Τσαν. Παρόλα αυτά, η Αναντολού έχει παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα και ικανότατους σε φάσεις close out και σε παιχνίδι ένας με έναν, στοιχεία που μπορούν να προβληματίσουν οποιαδήποτε άμυνα, ακόμη και αυτή του Ολυμπιακού, που πέρυσι ήταν η κορυφαία της λίγκας.

Οι ερυθρόλευκοι ξέρουν ότι αν βρει ρυθμό έστω κι ένας εκ των Κλάιμπερν, Λάρκιν, Τόμπσον και Μπομπουά μπορεί να αλλάξουν εντελώς οι ισορροπίες του αγώνα. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν έχει μπει ακόμη στην εξίσωση, λόγω τραυματισμού, ο πολύτιμος Μπράιαντ, που ίσως κάνει απόψε το ντεμπούτο του.

Συν τοις άλλοις, η Εφές διαθέτει στη front-line κορμιά όλων των τύπων που μπορούν να υπηρετήσουν διαφορετικά στιλ μπάσκετ. Ο Τζόουνς για παράδειγμα είναι ο κλασικός αθλητικός Αμερικανός undersized σέντερ, κάτι δηλαδή που δεν έχει ο Ολυμπιακός. Ο Ζίζιτς είναι εξαιρετικός στο post κι έχει τα κυβικά να ματσάρει με τον Μιλουτίνοβ, ενώ ο Πλάις έχει τη δυνατότητα να ανοίξει το γήπεδο με το μακρινό του σουτ, τραβώντας εκτός ρακέτας τον αντίπαλο ψηλό. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο Τσαν δεν εμπιστεύεται τον Πλάις τόσο πολύ όσο το έκανε ο Αταμάν. Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και ο Ντέρεκ Γουίλις, ένα κλασικό stretch τεσσάρι, που μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά από τρίποντο, αν βρει ανοιχτά σουτ.

Σε ό,τι αφορά στον Ολυμπιακό, είναι γνωστό πως θα απουσιάσουν ξανά απόψε ο Σίκμα και ο ΜακΚίσικ, αντίθετα θα αγωνιστεί κανονικά ο Κάναν, που πέρασε μία γρίπη τις προηγούμενες μέρες. Το γεγονός ότι δεν θα παίξει ο Σίκμα, σημαίνει ότι θα ανέβει ξανά στο "4" για αρκετά λεπτά ο Παπανικολάου, όταν δεν θα βρίσκεται στο παρκέ ο Πίτερς, ενώ δεν αποκλείεται να καλύψει υπό συνθήκες τη θέση και ο Μπραζντέικις.

Το θετικό για τον κόουτς Μπαρτζώκα είναι πως έχει παίκτες που μπορούν να παίξουν σε παραπάνω από μία θέση, επομένως υπάρχει ευελιξία στο ρόστερ για να καλύπτονται τυχόν κενά. Σε κάθε περίπτωση, στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πολύ καλά πως η είσοδος στα πλέι-οφ περνάει μέσα από το ΣΕΦ. Όσο περισσότερο υπερασπίζεται την έδρα του ο Ολυμπιακός, τόσο θα αυξάνει τις πιθανότητές του να βρεθεί στην πρώτη εξάδα και γιατί όχι να διεκδικήσει το πλεονέκτημα έδρας, όπως έκανε και πέρυσι.

Για τον Ολυμπιακό το αποψινό ματς είναι σημαντικό και από ψυχολογικής πλευράς, διότι την ερχόμενη Δευτέρα ακολουθεί το πρώτο αιώνιο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σε επίπεδο Basket League, στο ΣΕΦ. Είναι προφανές ότι δεν θα ήθελε να πάει με ήττα σε αυτό το ματς. Ο άσος λοιπόν, είναι δικαιωματικά φαβορί στη Stoiximan σε απόδοση 1.45 και μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 2.57 σε Bet Builder με το Over 10,5 του Γουίλιαμς-Γκος. Ο Αμερικανός γκαρντ μπορεί να έμεινε στους 9 πόντους κόντρα στην Παρτίζαν, ωστόσο σημείωσε το καθοριστικό καλάθι στην παράταση, με το οποίο οι ερυθρόλευκοι ουσιαστικά κλείδωσαν το W.

Ο Γουίλιαμς-Γκος θα έχει φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο στο επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού και την περασμένη Πέμπτη έπαιξε 31 λεπτά, παίρνοντας συνολικά 13 σουτ! Ο Μπαρτζώκας θέλει από τον Γκος να είναι επιθετικός προς το καλάθι και να παίρνει πόντους από αυτόν είτε από το mid-range, είτε με κάποιο φλότερ, που είναι η σπεσιαλιτέ του. Επίσης, είναι εμφανές πως ο 29χρονος άσος έχει γυρίσει άλλος παίκτης από τη Ρεάλ. Πολύ πιο σίγουρος για τον εαυτό του, χωρίς δισταγμό από το τρίποντο και έτοιμος να αναλάβει ηγετικά καθήκοντα. Το απέδειξε και στη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα της EuroLeague, όπου σημείωσε 16 πόντους, πετυχαίνοντας καθοριστικά καλάθια στην παράταση.

Κατευθείαν στα βαθιά ο Σφαιρόπουλος

Το πρόγραμμα απόψε ανοίγει με το "καυτό" ντέρμπι του Βελιγραδίου ανάμεσα στην Παρτίζαν και τον Ερυθρό Αστέρα (19:30 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Αυτό θα είναι το πρώτο φετινό συναπάντημα για τα δύο μεγάλα κλαμπ της Σερβίας, τα οποία θα μονομαχήσουν ξανά μετά από τέσσερις ημέρες στη Stark Arena, αυτή τη φορά για την Αδριατική Λίγκα.

Το σημερινό παιχνίδι έχει την ιδιαιτερότητα ότι θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα, σε παιχνίδι της EuroLeague, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε τα ηνία μετά την επιλογή της διοίκησης να απομακρύνει από τον πάγκο τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Με τη συγκεκριμένη κίνηση ο Ερυθρός Αστέρας επιβεβαιώνει τις υψηλές βλέψεις που έχει φέτος και ότι στοχεύει στην παρθενική του είσοδο στα πλέι-οφ, με το νέο φορμάτ της EuroLeague.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν σημαντικές επενδύσεις το καλοκαίρι, χτίζοντας ένα από τα καλύτερα ρόστερ της σύγχρονης ιστορίας τους. Η απόφαση λοιπόν, να εμπιστευτούν αυτό το ρόστερ σε έναν τεχνικό που έχει παίξει δύο τελικούς EuroLeague είναι απολύτως λογική και σίγουρα βγάζει περισσότερο νόημα, απ' ότι να είχαν στον πάγκο τους τον ιδιόρρυθμο Ιβάνοβιτς.

Ούτως ή άλλως, ο Σφαιρόπουλος είναι ένας προπονητής που ταιριάζει απόλυτα στο μαχητικό πνεύμα του Ερυθρού Αστέρα και υπάρχει η αίσθηση ότι πολύ σύντομα θα συμμαζέψει την κατάσταση. Στο παρθενικό του παιχνίδι στον ερυθρόλευκο πάγκο, ο Ερυθρός Αστέρας κέρδισε τη Δευτέρα με 83-72 την FMP για την ABA League, με τον Μίλος Τεόντοσιτς να γράφει double-double.

Στην Παρτίζαν, ασφαλώς δεν έχουν προβληματισμούς για τον προπονητή τους. Είναι πάντως δεδομένο ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα πρέπει να ενισχύσει το ρόστερ του για να κάνει ξανά την ομάδα ευθέως ανταγωνιστική στο κορυφαίο επίπεδο της διοργάνωσης. Η Παρτίζαν γνώρισε δύο ήττες από Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακό στη διπλή αγωνιστική που προηγήθηκε, ενώ τη Δευτέρα τρίτωσε το κακό, αφού έχασε και από τη Μέγκα Μπάσκετ για την Αδριατική Λίγκα με buzzer beater.

Εν ολίγοις, η Παρτίζαν θα υποδεχθεί τον Ερυθρό Αστέρα σε μέτριο μομέντουμ, προερχόμενη από τρεις σερί ήττες και με τον Πονίτκα εκτός. Βέβαια, τέτοιου είδους ντέρμπι έχουν πάντα τους δικούς τους νόμους και όλα τα σενάρια είναι μέσα. Υπενθυμίζεται, ότι την περσινή σεζόν και οι δύο μονομαχίες της Παρτίζαν με τον Ερυθρό Αστέρα για τη EuroLeague ήταν πολύ κλειστές. Τον Δεκέμβριο είχε κερδίσει ο Αστέρας με 76-73 μέσα στη Stark Arena και τον Ιανουάριο πήρε ρεβάνς η Παρτίζαν με διπλό (78-79) μέσα στο σπίτι των ερυθρόλευκων.

Το πιθανότερο είναι πως και σήμερα το σκορ θα είναι κλειστό και η διαφορά του νικητή δύσκολα θα πάει πάνω από τους 10 πόντους. Παρά τη σημαντική απουσία του Νέντοβιτς, ο Ερυθρός Αστέρας αναμένεται να παίξει με ανανεωμένη αύρα λόγω Σφαιρόπουλου και μπορεί στη χειρότερη περίπτωση να υπερασπιστεί ένα χάντικαπ 10,5 πόντων. Το διπλό με +10,5 προσφέρεται στο 1.39 στη Stoiximan και φτάνει στο 2.52 σε Bet Builder με το Over 11,5 του Ζακ ΛεΝτέι.

Ο Αμερικανός φόργουορντ είναι αυτή τη στιγμή ο πιο αξιόπιστος σκόρερ της Παρτίζαν και την περασμένη εβδομάδα είχε 18 πόντους με τον Ολυμπιακό και 12 με την Μπαρτσελόνα. Επίσης, είναι σημαντικό ότι δεν επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα τη Δευτέρα με τη Μέγκα Μπάσκετ, παίζοντας μόλις 18 λεπτά. Υπενθυμίζεται τέλος, ότι στην περσινή μεγάλη νίκη της Παρτίζαν στο "Αλεξάνταρ Νίκολιτς Χολ" είχε σημειώσει 20 πόντους.

Η μόνη που μπορεί να φρενάρει τη Ρεάλ

Ντέρμπι όμως δεν έχουμε μόνο στο Βελιγράδι. Το κυρίως πιάτο της βραδιάς έχει το μεγάλο clasico ανάμεσα στη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα (21:45 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Οι δύο πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης, που έχουν ξεκινήσει με 4-0 στη EuroLeague, θα αναμετρηθούν ήδη για τρίτη φορά φέτος.

Στις προηγούμενες δύο για το Σούπερ Καπ και το ισπανικό πρωτάθλημα η Ρεάλ σημείωσε ισάριθμες νίκες, ωστόσο από τότε η Μπαρτσελόνα έχει βελτιώσει κατακόρυφα την απόδοσή της και μοιάζει πολύ πιο απειλητική αυτή τη στιγμή.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν με 12/12 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και προβάλλουν ως το πρώτο φαβορί για να κάνουν το back to back. Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα μετά από ένα διάστημα προσαρμογής με τον Ρότζερ Γκριμάου στον πάγκο της, αντί του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, άρχισε να βρίσκει τον βηματισμό της και τρέχει πλέον νικηφόρο σερί επτά αγώνων.

Στη διαβολοβδομάδα που προηγήθηκε, οι μπλαουγκράνα πέρασαν με πειστικό τρόπο (92-83) από τη "φλεγόμενη" έδρα της Παρτίζαν και καπάκι διέλυσαν με 98-59 την Μπάγερν του Πάμπλο Λάσο. Είχαν προηγηθεί οι εξίσου μεγάλες νίκες επί της Εφές στο Παλάου Μπλαουγκράνα και επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ.

Στην αντίπερα όχθη, η Ρεάλ υπερασπίστηκε με άνεση την έδρα της στα κολλητά ματς με Ζάλγκιρις και Μιλάνο, ωστόσο εκεί που πραγματικά τρόμαξε τους πάντες ήταν στην Κωνσταντινούπολη, κερδίζοντας με +23 την Εφές για τη δεύτερη αγωνιστική.

Στην παρούσα φάση η μοναδική ομάδα που μοιάζει ικανή να φρενάρει την πορεία της Ρεάλ είναι η Μπαρτσελόνα. Αφενός γιατί τα clasico πάντα έχουν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα, αφετέρου γιατί οι μπλαουγκράνα διαθέτουν ένα υπερπλήρες ρόστερ που μπορεί να ματσάρει τα ατού των Μαδριλένων.

Φυσικά, το αργεντίνικο... τάνγκο ανάμεσα στον Καμπάτσο και τον Λαπροβίτολα θα κλέψει στην παράσταση, ωστόσο η Μπάρτσα έχει και μακριά γκαρντ, όπως ο Γιοκουμπάιτις και ο Σατοράνσκι, που μπορούν ως ένα σημείο να περιορίσουν τη δημιουργία του Καμπάτσο.

Επίσης, οι Καταλανοί με Βίλι Ερνανγκόμεθ, Βέσελι, Ντα Σίλβα, Πάρκερ και Κάλινιτς, διαθέτουν τα κορμιά για να κοντράρουν στα ίσα τα μαδριλένικα θηρία (Ταβάρες, Πουαριέ, Ντεκ, Γιαμπουσέλε). Σε κάθε περίπτωση, σε ένα clasico, όπου μπορούν να συμβούν τα πάντα, η αξία βρίσκεται κατά κανόνα στο αουτσάιντερ, πόσο μάλλον όταν αυτό είναι τόσο δυνατό όπως η Μπαρτσελόνα. Value το 3.20 της Stoiximan για το διπλό των Καταλανών μέσα στη Μαδρίτη.

*** Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET BIG GAMES BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ