ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Το αήττητο σερί της Ουαλίας εντός έδρας και τα συνεχόμενα over 2,5 της Τουρκίας για το 1.98

Ο Σερντάρ Ντούρσουν πανηγυρίζει μαζί με τον Μπουράκ Γιλμάζ και τον Μερίχ Ντεμιράλ κόντρα στη Λετονία
Ο Σερντάρ Ντούρσουν πανηγυρίζει μαζί με τον Μπουράκ Γιλμάζ και τον Μερίχ Ντεμιράλ Ⓒ 2021 ROMAN KOSKAROV/ASSOCIATED PRESS

Ο κύκλος των προκριματικών στην ευρωπαϊκή ζώνη ολοκληρώνεται και στα παιχνίδια της Τουρκίας και της Ουαλίας προκύπτει στοιχηματικό ενδιαφέρον.

Στον έβδομο προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης, η Τουρκία κρατάει την τύχη στα χέρια της όσον αφορά στη δεύτερη θέση, αφού με νίκη απόψε στην Ποντγκόριτσα (21:45 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24) θα τερματίσει σίγουρα στην πρώτη δυάδα.

Αυτό θα συμβεί ακόμη και με ισοπαλία, εφόσον δεν κερδίσει η Νορβηγία στην Ολλανδία, αφού οι Τούρκοι με το 6-0 επί του Γιβραλτάρ την προηγούμενη αγωνιστική βελτίωσαν τη διαφορά τερμάτων τους στο +10 και προσπέρασαν τους Νορβηγούς, που έμειναν στο +9.

Το ματς πάντως με το Μαυροβούνιο δεν αναμένεται απλή υπόθεση για την ομάδα του Στέφαν Κουντς. Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο οι Βαλκάνιοι είχαν αποσπάσει ισοπαλία 2-2 μέσα στην Τουρκία.

Γεμάτα τα παιχνίδια των Τούρκων

Γενικά, η αμυντική λειτουργία των Τούρκων δεν εμπνέει την παραμικρή εμπιστοσύνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τελευταία εννιά παιχνίδια τους κράτησαν το μηδέν μόνο στα δύο κόντρα στο αδύναμο Γιβραλτάρ και εμφάνισαν επτά over 2,5. Αν πάμε και πιο πίσω, στα τελευταία 21 ματς, η Τουρκία διατήρησε ανέπαφη την εστία της μόνο πέντε φορές.

Οι αναμετρήσεις της Τουρκίας κατά κανόνα είναι γεμάτες και έχουν πολλά γκολ, καθώς μετράει 10 over 2,5 στα τελευταία 11 ματς σε προκριματική φάση Μουντιάλ. Από την πλευρά του το Μαυροβούνιο ναι μεν δεν έχει χειροπιαστό βαθμολογικό κίνητρο, αφού θα τερματίσει σίγουρα τέταρτο στον όμιλο, ωστόσο με το 2-2 του Σαββάτου κόντρα στην Ολλανδία υπενθύμισε πως παραμένει απόλυτα αξιόμαχο.

Με δεδομένο λοιπόν ότι τα ματς της Τουρκίας συνήθως ανοίγουν σε υψηλό σκορ και ότι το Μαυροβούνιο έχει αποδείξει ότι μπορεί να βρει γκολ, το over 2,5 σε τιμές αουτσάιντερ στο 1.98 εμπεριέχει αξία.

Ουαλία - Βέλγιο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στον πέμπτο προκριματικό όμιλο η Ουαλία υποδέχεται το Βέλγιο (21:45 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24). Εδώ οι "κόκκινοι διάβολοι" έχουν εξασφαλίσει την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ και μένει να φανεί ποια από τις Ουαλία ή Τσεχία θα τερματίσει δεύτερη.

Η Ουαλία με 14 βαθμούς και +5 στη διαφορά τερμάτων, πρακτικά χρειάζεται μία ισοπαλία απόψε κόντρα στο Βέλγιο για να μην την ενδιαφέρει τι θα κάνει η Τσεχία (11 βαθμοί και +3 στη διαφορά τερμάτων) με την Εσθονία.

Για τους Βρετανούς είναι αμφίβολη η συμμετοχή του σταρ Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος το Σάββατο, στο 5-1 επί της Λευκορωσίας έπαιξε μόνο ένα ημίχρονο. Στον αντίποδα, το Βέλγιο κατεβαίνει με πολλές απουσίες (Λουκάκου, Εντέν Αζάρ, Κουρτουά, Τίλεμανς, Πρατ, Ντεναγιέρ, Αλντερβέιρελντ), παρόλα αυτά ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ εξακολουθεί να έχει ποιοτικές επιλογές στην αποστολή του.

Αήττητη τρία χρόνια εντός έδρας η Ουαλία

Η Ουαλία είναι αήττητη εντός έδρας 15 διαδοχικά παιχνίδια (11-4-0)! Εχει να χάσει στην έδρα της ακριβώς τρία χρόνια, από τις 16 Νοεμβρίου το 2018, όταν είχε ηττηθεί με 2-1 από τη Δανία για το Nations League.

Από την πλευρά του το Βέλγιο είναι αήττητο 27 σερί αγώνες (23-4-0) σε προκριματικά Μουντιάλ και 31 διαδοχικά ματς (29-2-0) σε προκριματικά είτε Μουντιάλ, είτε Euro. Τελευταία του ήττα σε προκριματική φάση, ήταν στην Ουαλία τον Ιούνιο του 2015, όταν είχε χάσει 1-0 με γκολ του Μπέιλ.

Η Ουαλία αν πάρει απόψε έναν βαθμό θα τερματίσει δεύτερη στο γκρουπ της και το πιθανότερο είναι πως θα βρεθεί ανάμεσα στις έξι καλύτερες δεύτερες των προκριματικών ομίλων, άρα θα μπει με πλεονέκτημα έδρας στα playoffs του Μαρτίου. Η μοναδική περίπτωση να μην μπει στους ισχυρούς της κλήρωσης (26/11), αν έρθει ισόπαλη με το Βέλγιο, είναι να κερδίσει την ίδια ώρα η Τουρκία με τέσσερα γκολ διαφορά στο Μαυροβούνιο.

Από την πλευρά του το Βέλγιο σε περίπτωση ισοπαλίας θα δώσει συνέχεια στο εντυπωσιακό αήττητο σερί του. Στο 3.40 το ενδεχόμενο να λήξει ισόπαλο το παιχνίδι.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μαυροβούνιο - Τουρκία: Over 2,5 (απόδοση 1.98), 21:45
  • Ουαλία - Βέλγιο: Χ (απόδοση 3.40), 21:45
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ