TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Το 2.00 από το ντέρμπι του Βερολίνου και το συνδυαστικό ρίσκο στο Γκλάντμπαχ - Γκρόιτερ Φιρτ

Οι φίλοι τους Ουνιόν στο παιχνίδι με την Μπάγερν για την Bundesliga
Οι φίλοι τους Ουνιόν στο παιχνίδι με την Μπάγερν © 2021 MICHAEL SOHN/ASSOCIATED PRESS

Εξι αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Bundesliga απόψε με το ντέρμπι του Βερολίνου να ξεχωρίζει από τη 12η αγωνιστική.

Το Βερολίνο ήταν από τις λίγες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που δεν είχαν ένα μεγάλο ντέρμπι. Αυτό το κενό φρόντισε να το καλύψει η Ουνιόν με την παρθενική της άνοδο στην Bundesliga πριν δύο χρόνια. Την τελευταία διετία λοιπόν, το Βερολίνο έχει δύο ομάδες στη μεγάλη κατηγορία και τα παιχνίδια της Χέρτα με την Ουνιόν (19:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24) αποτελούν πλέον από τις πιο σημαντικές ημερομηνίες στο γερμανικό καλεντάρι.

Μεταξύ των δύο ομάδων δεν υπήρχε στο παρελθόν παραδοσιακή αντιπαλότητα, δεδομένου ότι η Ουνιόν είναι ομάδα του ανατολικού Βερολίνου και η Χέρτα του δυτικού, συνεπώς μέχρι την ένωση της Γερμανίας οι δύο σύλλογοι μετείχαν σε διαφορετικές λίγκες. Ακόμη όμως και μετά την πτώση του τείχους, πέρασαν πάνω από 20 χρόνια για την πρώτη τους αναμέτρηση, αφού η Ουνιόν για πολλά έτη φυτοζωούσε στις μικρές κατηγορίες.

Η Ουνιόν ξεπέρασε τη Χέρτα

Την τελευταία τριετία όμως, οι "σιδερένιοι" έχουν πραγματοποιήσει τεράστια άλματα προόδου και όχι μόνο ανέβηκαν στην Bundesliga, αλλά κατάφεραν μάλιστα στη δεύτερη σεζόν της ιστορίας τους στη μεγάλη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου να βγουν και στην Ευρώπη.

Είναι εντυπωσιακό πως η Ουνιόν από τότε που πάτησε το πόδι της στην Bundesliga έχει μαζέψει 108 βαθμούς, δηλαδή 19 περισσότερους από τη Χέρτα, η οποία έχει από πίσω της έναν πανίσχυρο επενδυτή και υπερδιπλάσιο μπάτζετ από τη συμπολίτισσά της.

Τα λεφτά όμως δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία. Η Ουνιόν με συνετό πλάνο, σωστό προγραμματισμό και συγκεκριμένη ποδοσφαιρική φιλοσοφία έχει καταφέρει να πρωταγωνιστεί, σε αντίθεση με τη Χέρτα, που τείνει να εξελιχθεί σε… ανέκδοτο.

Το μεγάλο πρόβλημα της Χέρτα είναι ότι αδυνατεί να βρει μία ποδοσφαιρική ταυτότητα. Το ποδόσφαιρό της είναι κατά κανόνα άνοστο και ανόρεκτο. Παρότι διαθέτει αναγνωρίσιμους και ποιοτικούς παίκτες, όπως ο Γιόβετιτς, ο Πιόντεκ και ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, αδυνατεί να επιβληθεί και έξι φορές στις πρώτες 11 αγωνιστικές δεν έπιασε ούτε τη μονάδα στα xGoals.

Εδρα κάστρο το "Αλτεν Φερστεράι"

Αντίθετα, η Ουνιόν είναι ο ορισμός της σκληρής ομάδας και ειδικά στην έδρα της δεν είναι εύκολο να τη λυγίσεις. Πριν χάσει από την Μπάγερν ήταν αήττητη στο "Αλτεν Φερστεράι" 21 σερί παιχνίδια! Εν μέσω κορονοϊού, η Ουνιόν μετέτρεψε σε κάστρο το γήπεδό της, παρότι στα περισσότερα ματς αγωνίστηκε χωρίς κόσμο.

Απόψε όμως, στην παλιομοδίτικη έδρα της δεν θα πέφτει καρφίτσα. 22.000 θεατές θα δημιουργήσουν καυτή ατμόσφαιρα και σίγουρα θα δώσουν έξτρα ώθηση στην ομάδα του Ουρς Φίσερ.

Ουνιόν - Χέρτα: Στοιχηματική Πρόταση

Η Χέρτα θα παραταχθεί χωρίς τον αρχηγό και κορυφαίο της στόπερ Μπογιάτα. Στα τελευταία 14 εκτός έδρας ματς δεν κράτησε ποτέ το μηδέν, επομένως δύσκολα θα το πράξει απόψε μπροστά στο φανατικό κοινό της Ουνιόν, η οποία σκοράρει 12 διαδοχικά επίσημα ματς.

Η Ουνιόν γενικά είναι πιο αποτελεσματική ομάδα, παίζει πολύ πιο έξυπνα και σίγουρα θα θελήσει να αποδείξει σε αυτό το ντέρμπι ότι είναι όντως το αφεντικό της πόλης, επικρατώντας της Χέρτα για πρώτη φορά έπειτα από δύο χρόνια. Ο άσος σε τιμές διπλασιασμού.

Κατρακύλησε το under 2,5 στο Αρμίνια - Βόλφσμπουργκ

Από εκεί και πέρα, δεν προξενεί εντύπωση ότι το under 2,5 στο Αρμίνια – Βόλφσμπουργκ (16:30 Novasports Start, Live από το SPORT24) κατρακύλησε από το 1,90 στο 1,70, καθώς αναμετρώνται οι δύο ομάδες της κατηγορίας με τα περισσότερα under 2,5. 7/11 έχει η Αρμίνια και 8/11 η Βόλφσμπουργκ.

Ειδικά οι "λύκοι" μετά την πρόσληψη του Φλόριαν Κόφελντ βρήκαν ξανά στην αμυντική τους σταθερότητα και σε τρία ματς με τον νέο τους προπονητή έκαναν ισάριθμες νίκες, κερδίζοντας χωρίς να δεχθούν γκολ τη Λεβερκούζεν και την Αουγκσμπουργκ.

Στον αντίποδα, η Αρμίνια έδιωξε το άγχος της πρώτης νίκης κερδίζοντας πριν τη διακοπή τη Στουτγάρδη, ωστόσο είναι η χειρότερη δημιουργικά ομάδα της κατηγορίας με μόλις 9,12 xGoals στις πρώτες 11 αγωνιστικές. Καμία άλλη δεν έχει μονοψήφιο αριθμό.

Χρειάζεται δύο γκολ η Γκλάντμπαχ για να κερδίσει

Τέλος, έχει λογική το συνδυαστικό άσος και G/G στο Γκλάντμπαχ – Γκρόιτερ Φιρτ (19:30 Novasports 6HD, Live από το SPORT24). Ο άσος ξερός προσφέρεται μόλις στο 1,30, ωστόσο σε έναν συνδυασμό ρίσκου με το αμφίσκορο ανεβαίνει στο καλοπληρωμένο 2.75!

Η Γκλάντμπαχ ασφαλώς είναι πιο ποιοτικό σύνολο συγκριτικά με τη νεοφώτιστη Γκρόιτερ, που μετράει εννιά σερί ήττες. Το πρόβλημα ωστόσο των "πουλαριών" είναι ότι πρέπει σε κάθε ματς να σκοράρουν τουλάχιστον δύο γκολ για να κερδίζουν, αφού στις πρώτες 11 αγωνιστικές κράτησαν το μηδέν μόλις μία φορά.

Η Φιρτ, παρότι ουραγός έχει καταφέρει να βρει ένα γκολ σε οχτώ παιχνίδια φέτος και συγκριτικά με τον τελευταίο της αγώνα πριν τη διακοπή, όπου έχασε 1-2 από την Αϊντραχτ με γκολ στο 94’, θα είναι ενισχυμένη με επιστροφές παικτών μεσοεπιθετικά, άρα δεν αποκλείεται να βρει ένα τέρμα και στο "Μπορούσια Παρκ".

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Γκλάντμπαχ – Γκρόιτερ Φιρτ: 1 και G/G (απόδοση 2.75), 16:30
  • Ουνιόν Βερολίνου – Χέρτα Βερολίνου: 1 (απόδοση 2.00), 19:30

S24 BET - Προγνωστικά Στοιχήματος & Αναλύσεις

Η νέα στήλη του S24 BET με αποκλειστικό και μοναδικό περιεχόμενο για το στοίχημα είναι εδώ! Προγνωστικά στοιχήματος για ποδόσφαιρο και μπάσκετ με την έγκυρη υπογραφή των δημοσιογράφων του SPORT24! Ανακαλύψτε περισσότερες ειδήσεις, προγνωστικά και αναλύσεις στο S24 BET.

TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ