EURO 2020

Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ έχουν άρωμα πρωταθλητών Ευρώπης

Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ έχουν άρωμα πρωταθλητών Ευρώπης

Οι πρωταθλητές Ευρώπης, Τάκης Φύσσας και Δημήτρης Παπαδόπουλος επισκέφτηκαν ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ πριν από τον σπουδαίο ημιτελικό μεταξύ της Αγγλίας και της Δανίας, μοίρασαν αυτόγραφα και έζησαν μία μοναδική εμπειρία παρέα με μικρούς και μεγάλους θαυμαστές τους.

Το Euro 2020 αποτελεί το σημαντικό αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού και τα καταστήματα ΟΠΑΠ δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου. Οι φίλαθλοι έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται τα καταστήματα ΟΠΑΠ και να παρακολουθούν τις σπουδαίες μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σε μεγάλες οθόνες, σε ένα καθαρά ποδοσφαιρικό περιβάλλον, νιώθοντας τον παλμό της διοργάνωσης.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι φίλαθλοι που επισκέπτονται τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, αλλά και πρωταθλητές Ευρώπης. Συγκεκριμένα, οι Τάκης Φύσσας και Δημήτρης Παπαδόπουλος, που είχαν μεγάλη συμβολή στην κατάκτηση του Euro 2004, βρέθηκαν στο πρακτορείο ΟΠΑΠ της Βαλάης Αγγελικής-Αγαθής στο Νέο Ψυχικό και είχαν την ευκαιρία να μοιράσουν αυτόγραφα, να μιλήσουν με μικρούς και μεγάλους θαυμαστές, αλλά και να ζήσουν γενικότερα μία μοναδική εμπειρία.

Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ έχουν άρωμα πρωταθλητών Ευρώπης

Μάλιστα, λίγο πριν από την έναρξη του μεγάλου ημιτελικού, οι δύο πρωταθλητές Ευρώπης μίλησαν στο SPORT24 και θυμήθηκαν τις ξεχωριστές στιγμές που έζησαν στο Euro 2004, ενώ αναφέρθηκαν και σε όσα έχουν δει -ως φίλαθλοι πλέον- στη φετινή διοργάνωση.

"Όλοι είχαν καταλυτική συμβολή στην κατάκτηση του Euro το 2004"

Την αρχή έκανε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε καταλυτικό ρόλο στην πορεία της Εθνικής, προσφέροντας την ασίστ στον Ζήση Βρύζα για το "χρυσό" γκολ κόντρα στη Ρωσία, που έδωσε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

"Καταλυτικό ρόλο είχαν κι οι 23 ποδοσφαιριστές, αλλά και το τεχνικό επιτελείο φυσικά. Κι εγώ από την πλευρά μου προσπάθησα και έδωσα τα πάντα για την ομάδα. Νομίζω πως βοήθησα αρκετά για να γίνει αυτό το ποδοσφαιρικό θαύμα. Θυμάμαι έντονα αρκετά πράγματα, αλλά η πιο ξεχωριστή στιγμή ήταν σίγουρη η ασίστ στον Ζήση Βρύζα για το γκολ κόντρα στη Ρωσία", σχολίασε αρχικά, ενώ για τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισε από το φετινό Euro, απάντησε:

"Προσωπικά, μ' αρέσει ο Κιέζα. Είναι νέος, έχει πετύχει σημαντικά γκολ και προσφέρει το κάτι διαφορετικό στην Ιταλία. Μπορεί να μην άρχισε βασικός στα πρώτα παιχνίδια, αλλά πλέον ο Ρομπέρτο Μαντσίνι τον υπολογίζει στις πρώτες επιλογές για την επίθεση. Επίσης, ο Φόρσμπεργκ μού έκανε καλή εντύπωση".

Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ έχουν άρωμα πρωταθλητών Ευρώπης


Όσον αφορά στην ομάδα που του θυμίζει την αντίστοιχη της Εθνικής το 2004: "Η Δανία μου έκανε εξαιρετική εντύπωση. Σίγουρα το συμβάν με τον Έρικσεν μάς συγκλόνισε όλους. Ωστόσο, η ομάδα, μετά απ' αυτό κατάφερε να διαχειριστεί σωστά και να δει τη θετική πλευρά. Δεν ήταν εύκολο, αλλά κάποια πράγματα υπερβαίνουν το ποδόσφαιρο. Έδειξαν να μην έχουν άγχος και να παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο".

Προφανώς και η συζήτηση δεν γινόταν να μην πάει στην τωρινή Εθνική: "Λείπει η Εθνική από το Euro, αλλά πιστεύω πως σύντομα θα είμαστε εκεί. Όλα είναι ένας κύκλος. Πρέπει να βελτιωνόμαστε, να χτίζονται νέες γενιές και να πετυχαίνουν σπουδαίες νίκες και προκρίσεις".

"Δεν θα ξεχάσω ποτέ το σφύριγμα της λήξης στον τελικό"

Από την πλευρά του, ο αθλητικός διευθυντής της Εθνικής Ανδρών, Τάκης Φύσσας αναφέρθηκε στην στιγμή που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ.

"Η στιγμή που θυμάμαι πιο έντονα απ' όλα είναι το σφύριγμα της λήξης από τον Μάρκους Μερκ στον τελικό με την Πορτογαλία. Θα είναι για πάντα η πιο όμορφη στιγμή στην καριέρα μου. Πραγματικά, ήταν η στιγμή που σκέφτηκα ότι όχι μόνο φτάσαμε στην πηγή, αλλά ήπιαμε και νερό. Ότι ολοκληρώθηκε το θαύμα".

Σε αυτό το Euro, τα μπακ έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία πολλών ομάδων. Ως πρώην αριστερός μπακ, ο Τάκης Φύσσας έχει εξήγηση για τη συμβολή των ακραίων αμυντικών στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

"Τα μπακ παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και γενικότερα στην εικόνα μίας ομάδας. Σίγουρα σε αυτό το Euro έχουμε δει να ξεχωρίζουν οι ακραίοι αμυντικοί. Ο Σπινατσόλα, για εμένα, ήταν ο μεγάλος άτυχος, αλλά κι ο MVP του Euro. Tα παιχνίδια που έκανε ήταν εκπληκτικά. Επίσης, οι Σο, Μάλε και Γκόσενς έκαναν τρομερές εμφανίσεις, όπως κι ο Αθπιλικουέτα που δεν άρχισε βασικός για την Ισπανία, αλλά ο Λουίς Ενρίκε τον εμπιστεύτηκε απόλυτα στη συνέχεια".

Ως αθλητικός διευθυντής της Εθνικής Ανδρών, δεν γινόταν να μην τον ρωτήσουμε αν έχει ξεχωρίσει κάποιον προπονητή.

"Ένας είναι ο προπονητής του Euro που αγαπούσα και αγαπώ και δεν είναι άλλος από τον Φερνάντο Σάντος. Βέβαια, με παραξένεψε η δήλωση ότι ετοίμασε βαλίτσες και τσιγάρα για ένα μήνα. Αυτή η δήλωση δεν ήταν... Σάντος. Ίσως επηρεάστηκε από τη γενικότερη νοοτροπία των Πορτογάλων που είναι από τη φύση τους πολύ πιο αισιόδοξοι από το κανονικό.

Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ έχουν άρωμα πρωταθλητών Ευρώπης


Επίσης, άλλος ένας προπονητής που ξεχώρισα ήταν ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς της Ελβετίας. Για εμένα, βέβαια, δεν ήταν έκπληξη η πορεία τους, καθώς είναι μία πολύ καλή ομάδα. Προφανώς εξαιρετική ομάδα είναι κι η Δανία. Ήταν ένας συνδυασμός πολλών γεγονότων που την οδήγησαν έως εδώ, αρχής γενομένης από το συμβάν με τον Έρικσεν. Βγήκαν μπροστά παίκτες όπως ο Ντόλμπεργκ, που δεν έκανε καλή σεζόν με Νις, αλλά κατάφερε να σημειώσει μεγάλα γκολ, όπως κι ο Ντάμσγκααρντ που αντικατέστησε τον Έρικσεν και τα πήγε περίφημα".

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Τάκης Φύσσας δήλωσε αισιόδοξος πως δεν θα αργήσουμε να δούμε την Εθνική και πάλι σε μία μεγάλη διοργάνωση.

"Η Εθνική από το 2014 και μετά λείπει από τις μεγάλες διοργανώσεις. Δεν μπορούμε να κρύψουμε την στεναχώρια μας. Ειδικά όταν πρόκειται για το Euro, το οποίο και έχουμε κατακτήσει. Μας πονάει πιο πολύ. Ωστόσο, όπως όλες οι χώρες, περνάμε μία μεταβατική περίοδο. Ας κάνουμε υπομονή ως Έλληνες με σκοπό τα παιδιά να δουλέψουν και να μπορέσουν να βρεθούν ξανά σε ένα τόσο σημαντικό τουρνουά".

TAGS EURO 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ