BET CORNER

Τα γκολ στο Ρεάλ - Τσέλσι, ο Εμπαμπέ και το Europa League

Ο Καρίμ Μπενζεμά πανηγυρίζει γκολ κόντρα στην Αλαβές στη La Liga
Ο Καρίμ Μπενζεμά πανηγυρίζει © 2021 ALVARO BARRIENTOS/ASSOCIATED PRESS

Το Champions League και το Europa League φτάνει στην κορύφωση με τη διεξαγωγή των πρώτων ημιτελικών. Ματς για γκολ στη Μαδρίτη, πληρώνει ο Εμπαμπέ, ειδικό στοίχημα από το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ρόμα. Υπάρχει φαβορί στο Βιγιαρεάλ - Άρσεναλ.

(Τρίτη 22:00) Ρεάλ Μαδρίτης - Τσέλσι: Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε με σχετική ευκολία την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Τα έκανε όλα στο πρώτο ματς κόντρα στη Λίβερπουλ που την υπέταξε 3-1. Γεμάτη εμφάνιση στο Αλφρέδο Ντι Στέφανο και το έργο στο Λίβερπουλ φάνταζε εύκολο. Οι Ρεντς πίεσαν την ομάδα του Ζιντάν, αλλά οι μερένγκες κυριάρχησαν για άλλη μια φορά στη σκακιέρα και με ένα ανιαρό 0-0 προχώρησαν στους 4 του θεσμού. Η μάχη στο ισπανικό πρωτάθλημα φουντώνει, αλλά σ’ ένα κομβικό σημείο της La Liga στραβοπάτησε. Νωχελική εμφάνιση κόντρα στην Μπέτις στη Μαδρίτη και 0-0. Είναι δεύτερη με 71 βαθμούς μετά από 33 ματς, στο -2 από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ωστόσο η Μπαρτσελόνα που εχει και αυτή 71 χρωστάει και ένα ματς. Εκτός δράσης Μεντί, Βάθκεθ, Βαλβέρδε και Σέρχιος Ράμος.

Πέρασαν επτά χρόνια, αλλά η Τσέλσι βρίσκεται ξανά στα ημιτελικά του Champions League. Γεμάτη εμφάνιση κόντρα στην Πόρτο στο πρώτο μεταξύ τους ματς και νίκη με 2-0. Κυριαρχική παρουσία στη ρεβάνς, ο Ταρέμι την έριξε στο καναβάτσο στις καθυστερήσεις, αλλά το 1-0 των Πορτογάλων δεν ήταν αρκετό. Ο Τούχελ είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τους Μπλε. Έχει αναδιαμορφώσει το κλίμα στην ομάδα, επικρατεί αυτοπεποίθηση, υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι, η ομάδα είναι πιο αποτελεσματική αμυντικά και πιο επιθετική. Δίχως κάποιο φρέσκο αγωνιστικό ζήτημα.

Αναμενόμενα ισορροπημένο το σετ τιμών με ελαφρύ προβάδισμα στη Ρεάλ. Υπάρχουν όμως ξανά απουσίες στην άμυνα. Κόντρα στη Λίβερπουλ δεν το πλήρωσε, αφού ο Κλοπ προτίμησε να ανοιχτεί. Ο Τούχελ όμως αναμένεται να το πάει πιο σφιχτά το ματς. Έχει χτιστεί θετικό μομέντουμ στους Λονδρέζους, αλλά δεν τους περιμένουμε να πάνε για το 0-0. Εξάλλου από τη μέση και μπροστά υπάρχει πλουραλισμός και ποιότητα. Κόντρα στην τάση που επικρατεί, το Goal/Goal στο 1.98 που κυκλοφορεί στη Stoiximan κρίνεται άξιο προσοχής.

(Τετάρτη 22:00) Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Σίτι: Πιο έτοιμη από ποτέ η Παρί Σεν Ζερμέν για την κατάκτηση του Champions League. Πέρσι έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό. Φέτος δεν θέλει να αφήσει την ευκαιρία να ξεγλιστρήσει. Πειστική παρουσία στα νοκ άουτ που απέκλεισε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου (κάτοχος). Κόντρα στην Μπάγερν μπορεί να μην έπιασε άριστα και το συνολικό σκορ να ήταν 3-3 (3-2 νίκη εκτός, 1-0 ήττα εντός), αλλά ήταν αυτή που παρουσιάστηκε πιο αποτελεσματική και είχε σε σούπερ κατάσταση τον Κιλιάν Εμπαμπέ. Στο τελευταίο χρονικά ματς κέρδισε 3-1 τη Μετς εκτός έδρας. Πιο δύσκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ, παίζοντας επιθετικά από το 60’ και μετά. Διαθέσιμος ο ηγέτης Μαρκίνιος.

Δίκαια βρίσκεται στα ημιτελικά η Μάντσεστερ Σίτι. Κέρδισε τόσο εντός, όσο και εκτός 2-1 τη Ντόρτμουντ. Δεν… μάσησε, διάβασε σωστά το ματς και ακόμα και στη ρεβάνς που βρέθηκε στο πρώτο τέταρτο να κυνηγάει το σκορ ήταν άψογη, έβγαλε αντανακλαστικά και αντέδρασε με τους Μαρέζ και Φόντεν να γυρνάνε το ματς. Δέχτηκε φάσεις και στα δύο ματς, ωστόσο ήταν πιο επικίνδυνη και αποτελεσματική σε αμφότερες τις περιπτώσεις. Έστω και με την ψυχή στο στόμα μπόρεσε να κερδίσει την Κυριακή την Τότεναμ στο Γουέμπλεϊ και κατέκτησε το τέταρτο διαδοχικό Λιγκ Καπ με 1-0 με σκόρερ τον Λαπόρτ. Δίχως κάποιο αξιόλογο αγωνιστικό ζήτημα.

Αμφίρροπο ματς ανάμεσα σε ποιοτικές ομάδες. Το 2.10 του διπλού αδικεί την Παρί. Μπορεί η γαλλική ομάδα στο Παρίσι να έχει κάνει ορισμένες προβληματικές εμφανίσεις, αλλά έχει αυτοπεποίθηση. Η Σίτι έχει κάνει πιο γεμάτες εμφανίσεις, ο Γκουαρδιόλα είναι πιο μπαρουτοκαπνισμένος από τον Ποτσετίνο, αλλά θα θέλαμε πιο ψηλά το διπλό. Από την άλλη το 2.62 που κυκλοφορεί στη Stoiximan για το ενδεχόμενο να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή ο Κιλιάν Εμπαμπέ, ο άνθρωπος των μεγάλων αγώνων έχει αξία.

(Πέμπτη 22:00) Βιγιαρεάλ - Άρσεναλ: Στο Θεράμικα η Βιγιαρεάλ ζει εκ νέου στιγμές δόξας. Για πέμπτη φορά η ομάδα βρίσκεται σε ημιτελικά είτε Champions League (1) είτε Europa League (4). Σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν προκρίθηκε στον τελικό. Πιο πρόσφατη συμμετοχή τη σεζόν 2015-16 που αποκλείστηκε από τη Λίβερπουλ (1 νίκη εντός, 3-0 ήττα εκτός) στο Europa League. Μάλιστα με την Άρσεναλ έχει τεθεί σε ημιτελικά αντιμέτωπη, στο Champions League τη σεζόν 2005-06 που το εντός έδρας έληξε 0-0 και το εκτός 0-1. Στον προηγούμενο γύρο άφησε με άνεση εκτός τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ με συνολικό σκορ 3-1. Προέρχεται από δύο σερί ήττες κόντρα σε Αλαβές και Μπαρτσελόνα με 2-1 σκορ και στις δύο περιπτώσεις. Ο Έμερι έχει αποδείξει πως δεν είναι λάτρης του ροτέισον όταν τα πράγματα ζορίζουν και κάνει ελεγχόμενο φρεσκάρισμα, πάντως σε κανένα από τα δύο ματς δεν ήταν άθλια, ίσα ίσα, απλώς στάθηκε άτυχη και δεν την ήθελε η μπάλα. Δίχως σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα.

Απόλυτα επικεντρωμένη στον στόχο της η Άρσεναλ κόντρα στη Σλάβια Πράγας στον προηγούμενο γύρο. Το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Λονδίνο την υποχρέωσε να μπει με το… μαχαίρι στα δόντια. Έκανε ο,τι ήθελε στο χορτάρι, κυριάρχησε και σκόρπισε 4-0 τους Τσέχους με το σκορ να είναι 3-0 στο 24’. Σε εξαιρετική βραδιά για άλλη μια φορά Σακά και Λακαζέτ. Στο τελευταίο χρονικά ματς έχασε από την Έβερτον εντός έδρας 1-0 με αυτογκόλ σ΄ ένα ματς που ήταν υποτονική και αγχωμένη. Μια ήττα που μπορεί να είναι και μοιραία για την ευρωπαϊκή έξοδο, καθώς πλέον εδρεύει στη δέκατη θέση. Ο στόχος της της κατάκτησης του Europa League έχει μπει καιρό τώρα σε πρώτο πλάνο όπως γίνεται αντιληπτό. Αμφίβολοι Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ.

Ο Ουνάι Έμερι κόντρα στο παρελθόν, ο άνθρωπος που ξέρει όσο κανείς άλλος και το Europa League. Η Βιγιαρεάλ μόνο τυχαία δεν έφτασε εδώ και με ηγέτη τον Ζεράρδ Μορένο δείχνει ικανή για όλα. Τα λάθη στην άμυνα δεν λείπουν, αλλά αυτή την περίοδο αυτή που παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο και δείχνει πιο συγκεντρωμένη είναι η Βιγιαρεάλ. Ο άσος στο 2.47 που κυκλοφορεί στη Stoiximan θεωρείται φυσιολογικός και δίκαιος. Αν υπάρχει ένας σκόρερ που αξίζει είναι ο σούπερ φορμαρισμένος Μορένο, αλλά θα θέλαμε ένα κλικ πιο ψηλά το ενδεχόμενο αυτό. Στο 2.07 που εντοπίζεται είναι στην ευχέρεια του καθενός εάν θα το ποντάρει.

(Πέμπτη 22:00) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ρόμα: Ορθή διαχείριση έκανε και στα δύο ματς με τη Γρανάδα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η εμπειρία έπαιξε και αυτή τη ρόλο της. Η ισπανική ομάδα όσο και να το πάλεψε και στις δύο περιπτώσεις, η ομάδα του Σόλσκιερ είχε την ουσία και επικράτησε 2-0 τόσο εκτός όσο και εντός έδρας. Στο τελευταίο χρονικά ματς αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τη Λιντς εκτός έδρας σ’ ένα παιχνίδι υπομονής, που δεν έδειξε και πολλές επιθετικές διαθέσεις. Έτρεχε το μυαλό της στον ημιτελικό με τη Ρόμα. Με τούτα και με εκείνα πάντως είναι 13 ματς αήττητη στην Premier League (7 νίκες, 6 ισοπαλίες).

Μπορεί ο Φονσέκα να κλήθηκε να διαχειριστεί πολλά αγωνιστικά ζητήματα, κυρίως στην άμυνα, αλλά να που η Ρόμα βρίσκεται στα ημιτελικά του Europa League. Πειστική παρουσία, με τσαγανό και θράσος στην Ολλανδία και νίκη με 2-1 κόντρα στον Άγιαξ. Επί ιταλικού εδάφους πιέστηκε κατά πολύ, δέχτηκε αρκετές φάσεις, από το 49’ βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά είχε την τύχη με το μέρος της και στο 72’ ισοφάρισε. Έστω και με την ψυχή στόμα τα κατάφερε και άντεξε ως το τέλος. Εκτός το δεκάρι ο Πέδρο, τιμωρημένος ο πολύτιμος αμυντικός Μαντσίνι.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι το φαβορί του ζευγαριού, αλλά ο άσος για ημιτελικό Europa League είναι αποθαρρυντικός. Δεν είναι λίγες οι φορές που η αγγλική ομάδα μπλοκάρει, ενώ συχνά ο Σόλσκιερ παρουσιάζει δείγματα κόμπλεξ σε καθοριστικά παιχνίδια. Ο Φονσέκα δεν είναι χθεσινός, ξέρει πώς να παίξει στα όρια τον αντίπαλο, δεν αφήσει στη μοίρα του το παιχνίδι και θα προσπαθήσει να χτυπήσει στην κόντρα. Περιμένουμε προσεκτικό το πρώτο 45λεπτο από τις δύο πλευρές. Το ενδεχόμενο να σημειωθούν τα περισσότερα γκολ του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο κυκλοφορεί στο 1.95 στη Stoiximan και έχει αξία.


*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Photo Credits: © 2021 Alvaro Barrientos/Associated Press

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ