BETMARKET TIPS

Τα δύο ειδικά στοιχήματα του τελικού του Europa League

Τα δύο ειδικά στοιχήματα του τελικού του Europa League
@2023 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Δύο έξυπνες επιλογές για στοίχημα στον τελικό του Europa League από το BetMarket.gr.

Τι συμβαίνει όταν μια ασταμάτητη δύναμη συναντά ένα ακίνητο αντικείμενο; Μοιάζει λίγο με άσκηση φυσικής ο αποψινός τελικός του Europa League.

Από τη μία η ασταμάτητη δύναμη του Εuropa League Σεβίλλη, με έξι κατακτήσεις του τροπαίου, η απόλυτη κυρίαρχος του θεσμού. Από την άλλη η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο, το ακίνητο αντικείμενο. 5 στους 5 κερδισμένους τελικούς με τους τέσσερις πιο πρόσφατους από αυτούς με καθαρά δίχτυα (22:00 Cosmote Sport 1HD, Live από το SPORT24).

Στο τέλος της βραδιάς κάποιο σερί θα σπάσει και εκείνος που θα σηκώσει το τρόπαιο θα αποκτήσει ακόμη πιο μυθικές διαστάσεις, καθώς θα επεκτείνει το δικό του σερί γράφοντας ιστορία. Θα είναι ο Μουρίνιο εκείνος που θα βάλει τέλος στο σερί της Σεβίλλης ή ομάδα της Ανδαλουσίας θα καταφέρει να γίνει η πρώτη που αφήνει ηττημένο τον Πορτογάλο μετά από ένα ευρωπαϊκό τελικό;

Η Σεβίλλη έχει αναγεννηθεί με την έλευση του Μεντιλιμπάρ και σε μία σεζόν που λίγο έλειψε να κινδυνέψει σοβαρά με υποβιβασμό, κατάφερε να βρεθεί σε έναν ευρωπαϊκό τελικό και να παλεύει για την επτάδα στη LaLiga. Ο Ισπανός τεχνικός έκανε την ομάδα του αρκετά πιο επιθετική και κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, όμως το σημαντικότερο είναι πως κατάφερε να ανεβάσει ψυχολογικά το σύνολο και να αλλάξει θετικά τη νοοτροπία. Οι τυπικά γηπεδούχοι καταφέρνουν να φτιάχνουν αρκετές φάσεις σε κάθε παιχνίδι και έχουν δημιουργήσει μια πολύ καλή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα xGoals τους. Βέβαια, αμυντικά δεν υπάρχει η επιθυμητή σταθερότητα, είναι χαρακτηριστικό πως δέχτηκαν 3.8 xGoals στα δύο ματς με τη Γιουβέντους παρότι δέχτηκαν μόλις δύο τέρματα. Ενώ επιτρέπουν 1.42 xGoals φέτος στη La Liga.

Ο Μουρίνιο θα χτίσει την ομάδα του με σκοπό να προκαλέσει λάθη στη Σεβίλλη και να εκμεταλλευτεί χώρους που θα βρει ή θα δημιουργήσει. O Πορτογάλος ξέρει αν μη τι άλλο να φτιάχνει ομάδες που δεν δέχονται φάσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως στον δεύτερο ημιτελικό με τη Λεβερκούζεν παρότι οι Γερμανοί έκαναν 23 τελικές, μόλις μια από αυτές είχε δυνητικό xGoal μεγαλύτερο από 0,1. Η Ρόμα κρατά το μηδέν στην άμυνα στα έξι από τα επτά τελευταία ευρωπαϊκά της παιχνίδια.

Σε επίπεδο ειδικών στοιχημάτων, είναι ομάδες των στατικών φάσεων και οι δύο φιναλίστ. Η Ρόμα είναι πρώτη σε κόρνερ στη διοργάνωση με 76, ενώ η Σεβίλλη είναι στην 3η θέση της λίστας με 60. Η επιλογή over 9.5 κόρνερ είναι σε απόδοση 1.90.

Στα ειδικά παικτών, τις περισσότερες ευκαιρίες στη σεζόν είχε ο Πελεγκρίνι, με τον μεσοεπιθετικό των Ρωμαίων να μετρά 32 προσπάθειες, εκ των οποίων οι 12 ήταν στο στόχο, οι 16 εκτός στόχου και άλλες 7 μπλοκαρίστηκαν. Το να έχει ο Πελεγκρίνι έστω μια προσπάθεια στην αντίπαλη εστία είναι σε απόδοση 2.07.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Σεβίλλη-Ρόμα: Over 9,5 κόρνερ (απόδοση 1.90), 22:00
  • Σεβίλλη-Ρόμα: Πελεγκρίνι Over 0,5 σουτ στην εστία (απόδοση 2.07), 22:00

Η σεζόν φτάνει στο τέλος της! Αναλύσεις και έξυπνα προγνωστικά στοιχήματος για όλα τα μεγάλα παιχνίδια σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ καθημερινά στο BetMarket.gr

TAGS BETMARKET TIPS BIG GAMES BET XGOALS BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROPA LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ